Facebook Pixel Έσπασαν καρδιές στην Αγιά Σοφιά! Ο Άμραμπατ λύτρωσε την ΑΕΚ με πέναλτι στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-16 17:50:00

Έσπασαν καρδιές στην Αγιά Σοφιά! Ο Άμραμπατ λύτρωσε την ΑΕΚ με πέναλτι στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έσπασαν καρδιές στην Αγιά Σοφιά! Ο Άμραμπατ λύτρωσε την ΑΕΚ με πέναλτι στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 1-0 στις καθυστερήσεις με γκολ του Μαροκινού από τα 11 βήματα, ενώ προηγουμένως δεν μπορούσε για 90 λεπτά να νικήσει τον Γιαννιώτη, ο οποίος είχε κατεβάσει ρολλά. Έχασαν τα άχαστα, Αραούχο, Λιβάι και Πινέδα.

Έσπασαν καρδιές στην Αγιά Σοφιά το απόγευμα της Κυριακής (16/10). Η ΑΕΚ για 90 λεπτά δεν μπορούσε να νικήσει τον Γιαννιώτη, ο οποίος είχε κατεβάσει ρολλά, με Αραούχο, Λιβάι και Πινέδα, να χάνουν τα άχαστα. Η λύτρωση ήρθε στο 93', όταν προηγουμένως ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Άμραμπατ. Έτσι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού έκανε το τέσσερα στα τέσσερα και διατηρήθηκε στην 2η θέση με 18 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 11. Την επόμενη αγωνιστική οι «κιτρινόμαυροι» θα ταξιδέψουν στη Λιβαδειά, πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ, για τη 10η αγωνιστική, το οποίο θα είναι το πρώτο δυνατό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΗ

Με συνταγή «Βικελίδης» όπου η Ένωση έφυγε με το διπλό και σπουδαία εμφάνιση παρέταξε τους γηπεδούχους ο Ματίας Αλμέιδα. Στην εστία παρέμεινε ο Αθανασιάδης με άμυνα τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί. Ο Σιμάνσκι ήταν ο ανασταλτικός χαφ με Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, τον Ελίασον στα δεξιά (μετά το 15' άλλαζαν συνεχώς πλευρές με Γκάτσι που ήταν πανταχού παρών) και την κορυφή του ρόμβου τον Πινέδα, ενώ την επίθεση πλαισίωσαν ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία.

Η ΑΕΚ έπαιζε συνεχώς πάνω από τη σέντρα τον Ατρόμητο, κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα, κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Με κινητήριους μοχλούς, τον Γκατσίνοβιτς που πανταχού παρών, τον Πινέδα και τον Αραούχο, η Ένωση έφτιαξε ευκαιρίες, ανοίχτηκε πολύ όμως με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να της δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις σε στιγμές που τα στόπερ είχαν τραβηχτεί πολύ πάνω από την άμυνα! Ωστόσο ο Αθανασιάδης ήταν σε ετοιμότητα και εξουδετέρωσε τις απειλές των φιλοξενούμενων.

Ο Ατρόμητος, για την ακρίβεια, ήταν αυτός που έβγαλε την πρώτη τελική στο ματς με τον Κεσχριντά στο 2' να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων» που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Η ΑΕΚ απάντησε τρία λεπτά αργότερα, με τον Αραούχο να βγάζει τον Λιβάι ενώπιος ενωπίω με τον Γιαννιώτη αλλά η τελική του προσπάθεια έφυγε εκτός εστίας. Στο 12' ο Ρομπάιγ έβγαλε μπαλιά τρύπα στην άμυνα των γηπεδούχων, η προβολή του Κιάρτανσον όμως εξουδετερώθηκε από τον Αθανασιάδη. Στο 21' ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε μία σέντρα-σουτ που αιφνιδίασε τον Γιαννιώτη, ο οποίος έδειξε σε κόρνερ, στο 28' όμως ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» είπε όχι σε σουτ του Πινέδα.

Στο 31' ο Μουνίθ σέντραρε για το κεφάλι του Έρλινγκμαρκ, αλλά η προσπάθεια έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 35' ήρθε η στιγμή του Αραούχο να απειλήσει με φαλτσαριστό πλασέ στα όρια της περιοχής και με καθαρό οπτικό πεδίο. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 41', όταν ύστερα από ωραία ανάπτυξη από δεξιά, ο Πινέδα μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς που σούταρε πάνω στον Γιαννιώτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΛΑ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της στην περιοχή του Ατρόμητου και τον σφυροκόπησε αλλεπάλληλα με Πινέδα (48'), Αραούχο (49'), Γκατσίνοβιτς (51'), αλλά και στις τρεις φάσεις ο Γιαννιώτης κράτησε το μηδέν με ηρωικές επεμβάσεις! Στο 54' ο Πινέδα έπαιξε γρήγορα το 1-2 με τον Λιβάι, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, η επικίνδυνη σέντρα του Μοχαμαντί από αριστερά βρήκε πάλι τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων σε ετοιμότητα.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έφτανε που δεν έβρισκαν δίχτυα, αλλά ριψοκινδύνεψαν και από πάνω. Γιατί είχαν ανοιχθεί υπερβολικά και το κέντρο της άμυνάς τους έπασχε στην ταχύτητα. Στο 60' ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της μεσοαμυντικής λειτουργίας της Ένωσης, ο Μουνίθ έβγαλε στον Ρομπάιγ που μοίρασε στον Κιάρτανσον, το πλασέ του οποίου απέναντι από τον Αθανασιάδη έφυγε άουτ με τον Μουκουντί να ολιγωρεί σε αυτήν τη φάση.

ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΕ ΑΜΡΑΜΠΑΤ

Ένα λεπτό αργότερα (αφού ο Αλμέιδα πέρασε Μάνταλο, Άμραμπατ και Γιόνσον στο παιχνίδι) το σουτ του Ρότα έφυγε άουτ, ενώ στο 66' παλικαρίσια προσπάθεια του ίδιου παίκτη ανακόπηκε από τον Μαυρομμάτη σε κόρνερ, απ'το οποίο προήλθε κεφαλιά του Μουκουντί (από εκτέλεση του Άμραμπατ) που απέκρουσε θεαματικά και σωτήρια (ΞΑΝΑ) ο Γιαννιώτης. Στο 78' ο Κλωναρίδης ανάγκασε τον Αθανασιάδη να κάνει και αυτός σημαντική επέμβαση σε ένα χρονικό σημείο καθοριστικό.

Το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό και η αγωνία ανέβηκε κατακόρυφα μετά το 80'. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, αφού οι Περιστεριώτες έβλεπαν, ότι η ΑΕΚ είχε αδυναμία στην τελική προσπάθεια και πίσω έμπαζε! Η ΑΕΚ πίεζε για το γκολ και στο 92' ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι, με τον Άμραμπατ να “ψαρώνει” (για πρώτη φορά στο ματς) τον Γιαννιώτη και να ανοίγει το σκορ από τα έντεκα βήματα, δίνοντας τη νίκη στην ΑΕΚ, αν και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν έμπαινε το βον μπλανέ του Λιβάι στην εκπνοή των εφτάλεπτων καθυστερήσεων.

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί – Σιμάνσκι (63' Γιόνσον), Ελίασον (62' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70' Μάνταλος), Πινέδα, (81' Χατζισαφί), Σέρχιο Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης - Κεσχρίντα, Χατζησαϊας (62' Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ - Γκονζάλεθ, Έρλινγκμαρκ – Μουνίθ (69' Κουέν), Ρομπάιγ (80' Φριτζόνσον), Κλωναρίδης, (80' Ροτάριου), Κιάρτανσον (69' Τζαβίδας).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags