Facebook Pixel Λαμία - Παναθηναϊκός: Πράσινη "απόδραση" από το... ρινγκ της Λαμίας!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-16 21:31:00

Πράσινη "απόδραση" από το... ρινγκ της Λαμίας! (BINTEO)

Πράσινη "απόδραση" από το... ρινγκ της Λαμίας! (BINTEO)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν "σίφουνας" και από τη Λαμία με γκολ των Παλάσιος - Σάντσες για το τελικό 2-0, αλλά το πολύ σκληρό παιχνίδι της Λαμίας οδήγησε τον Γιοβάνοβιτς σε 4(!) αναγκαστικές αλλαγές. MVP ο Μπερνάρ, φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Τρουιγιέ.

Σε ένα παιχνίδι που η Λαμία το έκανε... ρινγκ με την ανοχή του διαιτητή Φωτιά (έβγαλε μόλις τρεις κάρτες!!!), ο Παναθηναϊκός πήρε άνετο διπλό με 2-0 για το 8x8 στο πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να το χαρεί όσο θα ήθελε, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού σε 5(!) παίκτες του Τριφυλλιού. Αναγκαστικές και οι 4 αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, με κάταγμα στη μύτη στο νοσοκομείο ο Ιωαννίδης, φόβοι για πολύ σοβαρό τραυματισμό του Τρουιγιέ. Με 10 παίκτες τελείωσαν τη συνάντηση οι δύο ομάδες, καθώς Σλίβκα και Τρουιγιέ ήταν αδύνατο να συνεχίσουν και οι προπονητές τους είχαν κλείσει νωρίτερα τις αλλαγές τους!

Το ματς

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στη Λαμία και τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται μόλις 4 λεπτά, για να φτάσει στην πρώτη του τελική. Συγκεκριμένα στο 4' ο Αϊτόρ έκανε απίστευτη ντρίπλα με το τακουνάκι, εκτέλεσε μέσα από την περιοχή με το δεξί, όμως ο Σαράνοφ μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά μετά (σ.σ. 6') ο Παλάσιος απείλησε μετά από γύρισμα του Αϊτόρ, σε μία (όπως αποδείχθηκε) προειδοποιητική βολή του Αργεντινού.

Στο 23ο λεπτό το Τριφύλλι έφτασε στο γκολ με τρόπο... εντυπωσιακό. Ιωαννίδης και Μπερνάρ συνδυάστηκαν υποδειγματικά, ο Βραζιλιάνος έβγαλε μαγική κάθετη πάσα στο χώρο για τον Παλάσιος, με τον τελευταίο να "τσιμπάει" την μπάλα πάνω από τον Σαράνοφ και να την στέλνει στα δίχτυα για το Πράσινο 1-0!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε απόλυτη υπεροχή στο χορτάρι, με τη Λαμία στον αντίποδα να μην μπορεί καν να προσεγγίσει την εστία του Μπρινιόλι. Η κατοχή επίσης ήταν συντριπτική, με σχεδόν 70-30% για τον Παναθηναϊκό σε όλο το πρώτο μέρος. Στο 33' ο Αϊτόρ και πάλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι έπειτα από πολύ ωραία σέντρα του Χουάνκαρ, με τον βοηθό ωστόσο να σηκώνει οφσάιντ, χωρίς το ριπλέι να τον δικαιώνει. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-0 υπέρ του Τριφυλλιού, που θα μπορούσε να 'χε φτάσει και σε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Με την εκκίνηση στο δεύτερος μέρος ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να πάει σε αναγκαστική αλλαγή του Αϊτόρ, λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού του Ισπανού. (σ.σ. διάταση η πρώτη διάγνωση). Ο Βέρμπιτς πέρασε στο γήπεδο, παίρνοντας θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Τσέριν δέχθηκε "σκαριά" από τον Τζανδάρη στο κεφάλι, με τον Σλοβένο να ζαλίζεται, να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Τσόκαϊ να τον αντικαθιστά.

Στα της αναμέτρησης τώρα, ο Βέρμπιτς στο 53' έκανε επικίνδυνο γύρισμα μέσα από την περιοχή με στόχο τον Ιωαννίδη, όμως οι αμυντικοί της Λαμίας παρεμβληθήκαν και έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 58ο λεπτό ο διαιτητής Φωτιάς "χάρισε" τη δεύτερη κίτρινη στο Μπεχαράνο, σε ένα πάρα πολύ σκληρό μαρκάρισμα του τελευταίου στον Τσόκαϊ.

Ο Τσόκαϊ ήταν ο πρωταγωνιστής και της επόμενης σημαντικής στιγμής για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Αλβανός χαφ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, πάσαρε παράλληλα για τον Βέρμπιτς, ωστόσο ο Σλοβένος δεν μπόρεσε να κάνει την επαφή που χρειαζόταν για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο περνούσε η ώρα στο ματς, το μόνο που άλλαζε από την πλευρά της Λαμίας ήταν το πόσο σκληρά (στα όρια του αντιαθλητικού) έπαιζε. Είναι ενδεικτικό ότι από το 46' μέχρι το 65' είχαν... ματώσει κυριολεκτικά(!) δύο παίκτες του Τριφυλλιού, ο Τσέριν και ο Ιωαννίδης! Γι' αυτό το λόγο μάλιστα ο Έλληνας επιθετικός με κάταγμα στη μύτη έγινε και εκείνος αναγκαστική αλλαγή, με τον άτυχο όπως αποδείχθηκε Τρουιγιέ να μπαίνει στη θέση του και να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του. Βέβαια μόνο ευχάριστο δεν ήταν, διότι ο Γάλλος τραυματίστηκε σοβαρά στο 81', με τους φόβους να είναι για τη χειρότερη δυνατή ζημιά στο γόνατό του!

Οι Πράσινοι καθάρισαν μια και καλή το διπλό στο 73', όταν από κόρνερ του Μπερνάρ ο Σάντσες πήρε αρχικά την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Σλίβκα, αλλά ο Αργεντινός επέμεινε, πήρε το "ριμπάουντ" και με πλασέ έκανε το 2-0 στη συνάντηση! Σκορ, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό στη Λαμία, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει με... σπασμένα τα φρένα και να πηγαίνει από νίκη σε νίκη στο πρωτάθλημα, την 8η σε ισάριθμες αγωνιστικές! 

Οι ενδεκάδες

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Γκοράνοφ, Ασκόφσκι (46' Νούνιες), Μπεχαράνο, Τζανδάρης (67' Σλίβκα), Ντε Βιντσέντι (82' Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (79' Ρόμανιτς), Μανούσος (79' Γιακουμάκης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν (52' Τσόκαϊ), Μπερνάρ (78' Γκάνεα), Παλάσιος (78' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (46' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71' Σάντσες).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags