Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Νέα ιστορική εξέλιξη με Βοτανικό - Λίγη ακόμα υπομονή για τους φίλους του Παναθηναϊκού!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-17 00:18:00

Νέα ιστορική εξέλιξη με Βοτανικό - Λίγη ακόμα υπομονή για τους φίλους του Παναθηναϊκού!

Sportdog Team
Νέα ιστορική εξέλιξη με Βοτανικό - Λίγη ακόμα υπομονή για τους φίλους του Παναθηναϊκού!

Η μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του πλησιάζει, με τα θεμέλια για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα να μπαίνουν πια οριστικά και αμετάκλητα!

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στον αέρα της εκπομπής «Total Football», ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για τον Βοτανικό που ξεκινά αύριο Δευτέρα (17/10), θα έχει άμεσο αποτέλεσμα εντός 45 ημερών!

Έτσι, αν όλα κυλήσουν ομαλά πριν τα Χριστούγεννα (σ.σ. περί της 14 Δεκεμβρίου) θα έχει προκύψει ο ανάδοχος και τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2023! Η παράδοση του σταδίου στον Παναθηναϊκό αναμένεται εντός του 2026.

Η δημοπράτηση θα αναδείξει μειοδότη και όχι πλειοδότη. Δηλαδή οι εταιρείες που θα διεκδικήσουν να πάρουν το έργο, θα καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές και πόσο οι ίδιες κοστολογούν την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Από αυτή τη διαδικασία θα επιλεγεί ο ανάδοχος, που θα κατασκευάσει τον Βοτανικό με το μικρότερο προτεινόμενο κόστος. Σε ένα υποθετικό σενάριο, δηλαδή, αν κάποιος καταθέσει πλάνο ότι μπορεί να ολοκληρώσει το έργο με 115 εκατ. ευρώ και άλλος με 112 εκατ. ευρώ, τότε ο δεύτερος θα είναι ο μειοδότης που αναλαμβάνει το πρότζεκτ.

Να υπενθυμίσουμε, πως το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου είχαν εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Ενέργειας οι Περιβαλλοντικοί Όροι για τον Βοτανικό. Επί της ουσίας αυτό ήταν ένα απ’ τα πιο σημαντικά έγγραφα στην πορεία προς τη δημοπράτηση του γηπέδου μέσα στον Οκτώβριο. Το στάδιο θα έχει χωρητικότητα από 38.500 μέχρι 40.000 μαζί με τις σουίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόλυτη ΝΤΡΟΠΗ αυτό που έκαναν στον Παναθηναϊκό στη Λαμία - Για τέτοιες κάθετες ήρθε ο Μπερνάρ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags