Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ! "Ξύπνησε" με τεράστιο διπλό στο Φάληρο - Σε κρίση ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-17 21:59:00

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ! "Ξύπνησε" με τεράστιο διπλό στο Φάληρο - Σε κρίση ο Ολυμπιακός!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ! "Ξύπνησε" με τεράστιο διπλό στο Φάληρο - Σε κρίση ο Ολυμπιακός!

ΠΑΟΚαρα με τρέλα στο Φάληρο! Με αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου και γκολάρα του Νάρεϊ, ο Δικέφαλος του Βορρά που είχε τρία σερί ματς να γευτεί τη χαρά της νίκης, απέδρασε με το διπλό από το "Γ. Καραϊσκάκης" χάρη στο τελικό 2-1, προσπερνώντας βαθμολογικά τον Ολυμπιακό και στέλνοντάς τον στο -10 από τον πρώτο Παναθηναϊκό!

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στις αρχές και των δύο ημιχρόνων του ντέρμπι, βρίσκοντας από ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο και με τον Νάρεϊ να κάνει φανταστικά το 2-1, οι Ασπρόμαυροι απέδρασαν από το "Γ. Καραϊσκάκης" με σπουδαίο διπλό, το οποίο αφήνει τον Ολυμπιακό στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό! Σε ακόμα δυσκολότερη θέση πλέον οι Πειραιώτες, άνοιξε λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Χάμες Ροντρίγκες. Διαμαρτύρονται οι Θεσσαλονικείς για το πέναλτι του Μπα στον Ολιβέιρα που έδωσε αρχικά ο Τρεϊμάνις στο 61', αλλά το πήρε πίσω έπειτα από τσεκ στο VAR.

Το ματς

Με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και να φτάνει σε τελική μ' ένα σουτ του Καντουρί στα 33 μόλις δευτερόλεπτα, ξεκίνησε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Οι Ασπρόμαυροι αιφνιδίασαν μάλιστα για τα καλά τους Πειραιώτες στο 8ο λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαούση ο Παπαστόπουλος πέτυχε... αυτογκόλ για το 0-1 του Δικεφάλου!

Μετά το προβάδισμά του η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, έχασε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, επιτρέποντας έτσι στον Ολυμπιακό να τον κλείσει ουσιαστικά στο μισό γήπεδο. Βέβαια οι γηπεδούχοι μεγάλες ευκαιρίες δεν δημιουργούσαν, έχοντας ενδεικτικά να επιδείξουν ένα σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες που πέρασε σε κόρνερ στο 23'. Η πίεση του Ολυμπιακού, όμως, έμελλε να καρποφορήσει 14 λεπτά κατόπιν.

Για την ακρίβεια στο 37ο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Κοτάρσκι είχε (ακόμη μία) άστοχη έξοδο, με τον Χάμες Ροντρίγκες να ακολουθεί τη φάση και με εντυπωσιακό άλμα να πιάνει την κεφαλιά για το 1-1 του Ολυμπιακού! Σκορ, με το οποίο έληξε κιόλας το ημίχρονο στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ καλείτο να παρουσιαστεί καλύτερος στο χορτάρι, μιας και ο Ολυμπιακός θεωρητικά στην επανάληψη θα πίεζε ακόμα περισσότερο για την ολοκλήρωση της ανατροπής. Όντως, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν πιο δραστήριοι και πάλι στο ξεκίνημα.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ αποτυπώθηκε λίγο μετά και στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 56' ο Ο Κουλιεράκης με φοβερή "τριανταπεντάρα" μπαλιά βρήκε στα δεξιά τον Λύρατζη, ο Έλληνας μπακ άντεξε στο μαρκάρισμα του Αγκιμπού Καμαρά, γύρισε στον Νάρεϊ και ο Γερμανός με καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα ξανά στα δίχτυα του Τζολάκη για το εκ νέου προσπέρασμα του Δικεφάλου με 1-2!

Στο 61' ο Τρεϊμάνις έδωσε αρχικά πέναλτι στον ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα του Μπα στον Ολιβέιρα. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και έπειτα από on-field review ο Λετονός διαιτητής ανακάλεσε την απόφασή του και έδειξε "παίζετε".

Ο Μίτσελ με την είσοδο του Ελ Αραμπί στο ματς στο 71' έκανε άκρως επιθετική την ομάδα του, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 και τοποθετώντας τον Μαροκινό δίπλα στον Μπακαμπού στην κορυφή. Σε μία προσπάθεια του Ισπανού τεχνικού να βρει, έστω σε πρώτη φάση, το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 89' ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-2, όταν Μπακαμπού στη μικρή περιοχή γύρισε στον Ελ Αραμπί, ωστόσο ο Μαροκινός με ακινητοποιημένο τον Κοτάρσκι σημάδεψε την πλάτη του πεσμένου Σάστρε! Ο ΠΑΟΚ κράτησε μέχρι το φινάλε αυτό το πολύτιμο υπέρ του 2-1, με το οποίο απέδρασε τελικά από το Φάληρο! Στο -10 πλέον από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό οι Πειραιώτες με 14 βαθμούς, στο -9 με 15 βαθμούς οι Ασπρόμαυροι μετά το πέρας 8 αγωνιστικών.

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι, Μπα (84' Ουί Τζο), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ, Γκάρι Ροντρίγκες (71' Ελ Αραμπί), Αγκιμπού (66' Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (71' Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70' Σάστρε), Ντάντας (90' Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (84' Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags