Facebook Pixel Χρυσή Μπάλα: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Πήρε την Χρυσή Μπάλα ο Μπενζεμά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-10-17 23:14:00

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Πήρε την Χρυσή Μπάλα ο Μπενζεμά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Πήρε την Χρυσή Μπάλα ο Μπενζεμά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γάλλος προερχόμενος από μια φανταστική σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν από την αρχή το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει το βραβείο κάτι που τελικά έγινε στην τελετή της Δευτέρας (17/10).

Χρυσή Μπάλα: Στην ίσως πιο... αναμενόμενη τελετή ο Καρίμ Μπενζεμά κατάφερε με την απίστευτη περσινή του χρονιά, όπου πέτυχε 49 γκολ κατακτώντας με τη Ρεάλ τόσο το πρωτάθλημα Ισπανίας, όσο και το Champions League, κατάφερε και κατέκτησε το βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα του διαδεχόμενος τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Γάλλος επιθετικός άφησε πίσω στην ψηφοφορία τους Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Σαντιό Μανέ και παρέλαβε το βραβείο από τον συμπατριώτη του μύθο της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπενζεμά ο οδήγησε τη Γαλλία και στον τίτλο του Nations League.

Εκτός από τη Χρυσή Μπάλα για τους άνδρες, το βραβείο γυναικών το κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η 28χρονη αρχηγός της Μπαρτσελόνα Αλέξια Πουτέγιας, ενώ κορυφαίος σκόρερ στην και το βραβείο «Γκερντ Μίλερ» πήγε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, το βραβείο «Γιασίν», για τον καλύτερο τερματοφύλακα στον Τιμπό Κουρτουά, το βραβείο «Σόκρατες», το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά κι έχει σκοπό να αναδείξει ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα πήγε στον Σαντιό Μανέ και το βραβείο «Ραϊμόν Κοπά», το οποίο απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών στον Γκάβι.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags