Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Τελειώνει τον τίτλο από... Νοέμβρη ο ΠΑΟ - Γιοβάνοβιτς όπως Μάρκο Σίλβα - Έτσι θα το γυρίσει η ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-18 12:35:00

Τελειώνει τον τίτλο από... Νοέμβρη ο ΠΑΟ - Γιοβάνοβιτς όπως Μάρκο Σίλβα - Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ

Οι Μιχείες
Τελειώνει τον τίτλο από... Νοέμβρη ο ΠΑΟ - Γιοβάνοβιτς όπως Μάρκο Σίλβα - Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ

Οι αγώνες που βγάζουν πρωταθλητή και το πριμ νικών από τον Αλαφούζο! Πώς οι Πράσινοι μπορούν να πάρουν τεράστιο προβάδισμα στις επόμενες αγωνιστικές και γιατί αν γκελάρουν, θα έχει τεράστια ευκαιρία η Ένωση να πλησιάσει ή ακόμα και να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ευαγγελιστής ασχολείται ειδικότερα με την επόμενη 4άδα αγώνων και γενικότερα με το τέλος του πρώτου γύρου,  που θα είναι... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τον Παναθηναϊκό αλλά και την ΑΕΚ! Κι αυτό αφού το πρόγραμμά τους είναι τέτοιο, που και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπορεί να γίνει το απόλυτο γκανιάν τίτλου από Νοέμβριο μήνα (θυμίζοντας ... Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα) αλλά και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να φέρει τα πάνω κάτω στην κορυφή της Super League!!

>>> Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το απόλυτο μέχρι τώρα, δηλαδή το 8 στα 8! Αυτό από μόνο του φτάνει για να αποτελεί ξεκάθαρο οιωνό κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς...

>>> Άλλωστε στο παρελθόν, όποια ομάδα της Big 4 (ΠΑΟ/Ολυμπιακός/ΑΕΚ/ΠΑΟΚ) ξεκίνησε το πρωτάθλημα με σερί από 7 νίκες και πάνω, όλες ανεξαιρέτως στο τέλος της σεζόν αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες! Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη πάνω από μισή ντουζίνα, παύει να είναι σύμπτωση...

>>> Για την ιστορία αυτό το εντυπωσιακό σερί 8 νικών στις ισάριθμες αγωνιστικές, έχει κάνει κάθε "πράσινο" πλουσιότερο κατά 19.000 ευρώ. Κι αυτό αφού βάσει εσωτερικού κανονισμού κάθε νικηφόρα 4άδα αγώνων του Παναθηναϊκού πριμοδοτείτε από τον Αλαφούζο με μπόνους 200.000 ευρώ...

>>> Πόσο πιθανό όμως, είναι οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς να εισπράξουν άλλα 200 χιλιάρικα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, όταν δηλαδή θα συμπληρωθεί και η τρίτη 4άδα αγώνων τους στην Super League; 

>>> Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό κι αν το "τριφύλλι" γίνει το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, με το που θα πέσει η αυλαία του πρώτου γύρου! Κι ας υπάρχουν ακόμη και τα πλέι οφ! Εξηγούμαι...

>>> Ο Παναθηναϊκός στις 8 πρώτες αγωνιστικές μπορεί να είχε τα δυο ντέρμπι με τους "δικεφάλους" αλλά γενικότερα είχε ένα βατό πρόγραμμα. Όχι μόνο επειδή είχε πολλά εντός αλλά λόγω και της δυναμικότητας/ κατάστασης των περισσότερων αντιπάλων του...

>>> Το "τριφύλλι" λοιπόν, έπαιξε με τους Λεβαδειακό, Ιωνικό, ΠΑΣ, Λαμία ακόμη και με τον πολύ κακό φετινό ΟΦΗ, οι οποίες αντικειμενικά είναι (τουλάχιστον μέχρι τώρα) οι 5 χειρότερες/ πιο προβληματικές ομάδες της φετινής Super League. Όπως έπαιξε και με τον εξίσου προβληματικό φετινό Αστέρα Τρίπολης ( για αυτό και ο κόουτς Μεταξάς βρίσκεται στην...πόρτα εξόδου), τον οποίο κέρδισε λόγω του πέναλτι του Αϊτόρ.

>>> Τώρα έρχεται μακράν η πιο δύσκολη/"αποκαλυπτική" 4άδα αγώνων για τον πρώτο Παναθηναϊκό, μια 4άδα πραγματικά κρας τεστ τίτλου, που κάλλιστα μπορεί να κλείσει (λίγο, πολύ ή και τελείως) την βαθμολογική ψαλίδα από τους διώκτες του (ΑΕΚ και Ολυμπιακός παίζουν μεταξύ τους την 13η αγωνιστική)!!

>>> Κατά σειρά ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τον 5ο Άρη, τον 3ο Βόλο (που έχει κερδίσει ΑΕΚ/Άρη ενώ πήρε ισοπαλία στο "Καραϊσκάκης"), τον Ολυμπιακό ενώ την 12η αγωνιστική πρέπει να πάει στο Αγρίνιο για να παίξει με τον πολύ ανταγωνιστικό Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασιου. Κλείνοντας τον πρώτο γύρο κόντρα στον φιλόδοξο και ποιοτικό Ατρόμητο, του καλού Ου αλλού κόουτς Κόουλμαν!

>>> Μιλάμε για μια "καυτή" τρίτη 4άδα αγώνων που έρχεται για τους πρωτοπόρους και συνολικά ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα 5 αγωνιστικών στο φίνις του πρώτου γύρου, με ματς και Τετάρτη. Κόντρα σε 5 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας. 

>>> Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα παίξει διαδοχικά με τον 5ο, τον 3ο, τον 4ο, τον 6ο και τον 8ο του (σημερινού) βαθμολογικού πίνακα!

>>> Πολύ ζόρικες αναμετρήσεις ,λοιπόν, περιμένουν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν τώρα βέβαια ο σπουδαίος Σέρβος κόουτς αποδειχθεί... Μάρκο Σίλβα και ο δικός του Παναθηναϊκός  κάνει το 13 στα 13 (με απόλυτο νικών στον πρώτο γύρο) καταφέρνοντας ότι ο Ολυμπιακός του Πορτογάλου κόουτς της σεζόν 2015-16,  τότε ναι, το πρωτάθλημα σε μεγάλο βαθμό θα έχει τελειώσει από τον Νοέμβριο. Διαφορετικά θα έχουμε μάχη και τα πλει οφ της τιμητική τους (κι ας αργούν)!

>>> Από την άλλη βέβαια η δεύτερη ΑΕΚ, που βρίσκεται στο -6 από τον Παναθηναϊκό και τρέχει το δικό της νικηφόρα σερί 4 αγωνιστικών, έχει ρεαλιστικές φιλοδοξίες να κάνει στα καπάκια δεύτερο καρέ νικών, φτάνοντας κι αυτή σε ένα σερί 8 νικών και περιμένοντας τα στραβοπατήματα του Παναθηναϊκού στην δική του πολύ απαιτητική 4άδα.

>>> Η ΑΕΚ ,λοιπόν, πάει στην Λιβαδειά, φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, μετά έχει έξοδο στην Τρίπολη και την 12η αγωνιστική θα παίξει με τον ΟΦΗ στο "ΟPAP Arena". Mε την φόρμα και την δυναμική που έχει αναπτύξει ρεαλιστικότατα  μπορεί να υπολογίζει σε απολογισμό από 9 μέχρι 12 βαθμούς!

>>> Αν ,λοιπόν, η ΑΕΚ κάνει το απόλυτο στην ερχόμενη 4άδα αγώνων της και ο Παναθηναϊκός στην δική του 4άδα (με Άρη, Βόλο, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό) απωλέσει αήττητο κι απόλυτο, μπορεί να υπάρξει ακόμη και μεγάλη ανατροπή στην κορυφή της Super League τον Νοέμβριο!!

Κοντός ψαλμός αλληλούια βεβαίως σε 26 ημέρες!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ολυμπιακός θέλει… Λουτσέσκου-Μέλμπεργκ, ο ΠΑΟΚ Γιοβάνοβιτς - Πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags