Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Πύργος της Βαβέλ ο Ολυμπιακός - "Τροχονόμος" Τζολάκης, άμπαλος Ουί Τζο - Με την παραίτηση ο Ραζβάν
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-18 21:36:00

Πύργος της Βαβέλ ο Ολυμπιακός - "Τροχονόμος" Τζολάκης, άμπαλος Ουί Τζο - Μεγάλο ξεσκαρτάρισμα

Οι Μιχείες
Πύργος της Βαβέλ ο Ολυμπιακός - "Τροχονόμος" Τζολάκης, άμπαλος Ουί Τζο - Μεγάλο ξεσκαρτάρισμα

Το ξεσκαρτάρισμα, ο Μίτσελ, οι αλλαγές στο ρόστερ και τα οφσάιντ! Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει τους λόγους που οδήγησαν τους Πειραιώτες όχι μόνο στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και στην σημερινή του εικόνα. Τα λάθη του καλοκαιριού, οι μεταγραφές που ήρθαν κι έφυγαν και η λάθος διαχείριση του κόουτς.

Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου (ο οποίος σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα  ήταν με την...παραίτηση στο χέρι προς τον Ιβάν εφόσον έχανε) για πολλούς λόγους. Εξηγώ μερικούς...

1) Επειδή έπαιξε το ντέρμπι χωρίς... τερματοφύλακα. Τα δυο γκολ που έφαγε... όρθιος ο Τζολάκης μπορεί να "χρεώθηκαν" σε Σωκράτη και Αγκιμπού αλλά ο νεαρός Κρητικός κίπερ περισσότερο σε "τροχονόμο" και μάλιστα με... κακές τοποθετήσεις παρέπεμπε. Δεν μπορεί να γεμίσει την εστία. Στο Μπακού ο σοβαρός Πασχαλάκης είχε δώσει μια σιγουριά και μια ηρεμία στην "ερυθρόλευκη" άμυνα και κυρίως απέδειξε πως παραμένει "fire" παρά την μεγάλη αποχή του. Προφανώς ο Μίτσελ να ήθελε να τον προφυλάξει λόγω του ΠΑΟΚτζίδικου παρελθόντος του ή γιατί έπαιζε στο ... "Καραϊσκάκης" (μην ξεχνάμε τις αντιδράσεις μερίδας οργανωμένων πριν από την απόκτησή του)! Ο Πασχαλάκης πάντως (με τα ... στραβά του) είναι κανονικός τερματοφύλακας μεγάλης ομάδας (και σίγουρα είναι καλύτερος, δεν μπορεί να μπει τώρα σε σύγκριση με τον Τζολάκη).

2) Επειδή οι στόπερ του αποτελούν τον φετινό αδύναμο κρίκο της άμυνας του και οι αντίπαλοι προπονητές τους "σημαδεύουν". Δεν ήταν μόνο τύχη πως ο ΠΑΟΚ είτε πιέζοντας στοχευμένα το buid up του Ολυμπιακού από την πρώτη πάσα, είτε με μόλις μια πολύ οργανωμένη φάση, κατάφερε να του βάλει από εκεί δυο γκολ! Ο Σωκράτης που τέλη Αυγούστου ήταν για να φεύγει και δεν έπαιζε, με τον Μίτσελ έκανε 3 σερί 90λεπτα. Στο Μπακού ήταν ηγετικός, χθες ομως, έβαλε ένα... σεντερφορίσιο γκολ (αυτογκολ) και γενικά θύμιζε περισσότερο το ... κολοκωτρονέϊκο ποδόσφαιρο. Ο επιρρεπής στην γκάφα και στο πέναλτι Μπα έπαιξε γιατί δεν μπορούσε να παίξει ο Σισέ. Αλλά και γιατί θα ήταν υπερβολή σε τρίτο σερί ματς να βάλει τον σκληροτράχηλο πιτσιρικά Ντόι (χαφ που ο Ισπανός θέλει να κάνει σέντερ μπακ, ο οποίος παρεμπιπτόντως έβαλε κι αυτος αυτογκόλ με τον ΟΦΗ)! Μέσα σε 4 βράδια η "ερυθρόλεκη" άμυνα άλλαξε στα 3/5 της ενώ με  εξαίρεση τον Ρέαμπτσουκ οι υπόλοιποι λογίζονταν πριν από 1,5 μήνα ή ως φευγάτοι (Παπασταθόπουλος/Βρουσάι) ή ως αναπληρωματικοί (Μπα, Τζολάκης). Και περιέργως η μεταγραφική αναβάθμιση του Σεπτέμβρη στο κλαμπ δεν περιλάμβανε την προσθήκη στόπερ (μόνο του στοιχήματος της επιστροφής Ρέτσου).

3) Επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει γίνει ακόμη γκρουπ /είναι ακόμη Μη ομάδα και έπαιξε με αντίπαλο έναν ΠΑΟΚ που έχει φανερλα στοιχεία ομάδας. Μέτρια μεν αλλά δουλεμένη (από τον Λουτσέσκου) ομάδα! Αντιθέτως ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε πολλές τελικές αλλά αυτές δεν προέκυψαν απλό προσχεδιασμένο/συγχρονισμένο παιχνίδι, δεν βγήκαν μέσα από αυτοματισμούς (εκτός εξαιρέσεων).Αποδεικνύεται κι απο τον... απίστευτο αριθμό οφσάιντ που υποδείχθηκαν οι "ερυθρόλευκοι", συνολικά 9 φορές! Οι φάσεις του Ολυμπιακού ήταν περισσότερο προϊόν ατομικής έμπνευσης, αυτοσχεδιασμού, ποιότητας και πίεσης κόντρα σε μια άμυνα όχι υψηλού επιπέδου (με Τσαούση, Κουλιεράκη και Κοτάρσκι).

4) Επειδή ο φετινός Ολυμπιακός έχει... μάθει πλέον να μην κερδίζει, έχει ... αποδεχτεί/συνηθίσει να δέχεται γκολ με κάθε τρόπο και είναι εμφανές το ότι δεν αντέχει πλέον την πίεση του πάση θυσία αποτελέσματος και της κατάκτησης του πρωταθλήματος ως προαπαιτούμενο! 

5) Επειδή ο Ολυμπιακός έχει τρεις ακριβοπληρωμένους σέντερ φορ αλλά στερείται ακόμη του εύκολου γκολ. O Eλ Αραμπί  μετά το σούπερ συμβόλαιο που υπέγραψε είναι πιο αγχωμένος από κάθε προηγούμενη σεζόν (για μένα δεν είναι θέμα...ηλικίας το μέχρι τώρα μπλοκάρισμά του).Ο Ουί Τζό Χουάνγκ είναι άμπαλος/του φεύγουν τα κοντρόλ. Δεν είναι ο φορ της περιοχής και της εκτέλεσης με την μια επαφή, ταιριάζει περισσότερο σε μικρομεσαία ομάδα που παίζει την κόντρα και θα βρει χώρους για να πάρει την μπάλα και να φύγει. Ο Μπακαμπού είναι φοβερός στις κινήσεις του μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά είναι τσαπατσούλης στα τελειώματα/εκτελέσεις του. Στη νορμάλ μέρα του πρέπει να κάνει 4 με 5 φάσεις για να βάλει ένα γκολ! Αν ο Μίτσελ καταλήξει σε ένα 4-3-1-2 και το δουλέψει ενδεχομένως Ελ Αραμπί και Μπακαμπού να συνέθεταν ένα φοβερό επιθετικό δίδυμο (για τα δεδομένα της Super League).

6) Επειδή ανά αγώνα αλλάζει ενδεκάδα ο Ολυμπιακός, κάνοντας ένα συνεχές ροτέισον σε πρόσωπα, σχήματα, διατάξεις! Οκτώ αλλαγές έκανε ο Μίτσελ στις δυο ενδεκάδες, με Καραμπαχ και ΠΑΟΚ, μέσα σε 4 βράδια! Με την επαρκή δικαιολογία από πλευράς Ισπανού προπονητή πως αυτός ζήτησε ένα ρόστερ 24 παικτών και διαχειρίζεται περίπου 40!! Πως να δουλέψει στην προπόνηση με ... 3,5 ενδεκάδες, τι διαχείριση να κάνει (αγωνιστική κι...αποδυτηρίων), πως να πείσει παίκτες του και να κρατήσει ισορροπίες, τι κορμό/γκρουπ να φτιάξει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και εν μέσω συνεχόμενων αγώνων, δυο την εβδομάδα. Μιλάμε όχι για ρόστερ ομάδας αλλά για... ποδοσφαιρικό Πύργο της Βαβέλ που θα πρέπει να διαχειριστεί μέχρι 13 Νοεμβρίου ο Μίτσελ, πριν προχωρήσουν - κόουτς και διοίκηση - σε ...μεγάλο ξεσκαρτάρισμα.  Μέχρι τότε βέβαια και παίκτες ίσως αδικηθούν αλλά και ο Μίτσελ ίσως αδικεί τον εαυτό του με κάποιες τελείως τζογαδόρικες επιλογές του. Όπως για παράδειγμα να τελειώσει το ματς με τον ΠΑΟΚ με 5 επιθετικούς (3 σέντερ φορ),επειδή του είχε βγει και έκανε την ανατροπή με  τον ΟΦΗ!

Στο δια ταύτα: στον Ολυμπιακό έχουν την ευκαιρία, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, να αφήσουν πίσω τους τον φετινό ποδοσφαιρικό παραλογισμό και την λογική του... πολυτελούς σούπερ μάρκες λειτουργώντας έτσι ώστε να φτιάξουν την επόμενη ημέρα. Πως;

Μιλώντας λιγότερο, αποφορτίζοντας ομάδα/παίκτες από τον στόχο του πρωταθλήματος, προχωρώντας σε πιο έντονο ξεκαθάρισμα και προσπαθώντας στο σχεδόν δίμηνο της μουντιαλικής διακοπής αυτό το πράγμα/συνονθύλευμα να ξαναγίνει ομάδα, που θα σέβεται την ΑΡΧΗ του προπονητή (όπως γινόταν στην πρώτη 3ετία του Πεδρο Μαρτίνς), θα είναι αθλητική (άρα θα παίζουν λιγότεροι "πρώην" παίκτες), θα έχει πλάνο/κορμό/χαρακτηριστικά και θα μπορεί να ξαναφοβίζει ως γκρουπ τους αντιπάλους του. Και όχι όπως στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που τους φόβιζε περισσότερο ο υπέροχος Χάμες Ροντρίγκες!

Για την αναγκαιότητα/ του λόγου του (παραπάνω) αληθές παραθέτω τα εξής:

>>>  Ο Ολυμπιακός μέσα σε 3 μήνες άλλαξε 3 προπονητές (Μαρτίνς/Κορμπεράν/Μίτσελ)και έβαλε 18 διαφορετικές ενδεκάδες σε 18 αγώνες!

>>>  Ο Ολυμπιακός έκανε 18 μεταγραφές (8 μόνο τον Σεπτέμβριο) ενώ σε 18 αγώνες χρησιμοποίησε συνολικά 40 ποδοσφαιριστές! Από τους οποίους μάλιστα οι 8 - Τικίνιο, Χασάν, Ζιγκερνάγκελ, Καρβάλιο, Ρατζέλοβιτς, Μαντί Καμαρά, Μανωλάς, Κανέ - παίζουν πλέον αλλού!!

>>> Ο Ολυμπιακός έκανε μεταγραφές που έπαιξαν κι έφυγαν (Ζιγκερνάγκελ), μεταγραφές που ακόμη - για διαφορετικούς λόγους - δεν παίζουν (Λάϊτνερ/Κασάμι) ή ξεκίνησαν να παίζουν αλλά μετά περιθωριοποιήθηκαν (Ντελα Φουέντε/Μπόουλερ) ή έχουν παίξει  ελάχιστα (Σαμασέκου για δυο λεπτά)!!!

>>> Ο Ολυμπιακός από το πρώτο του ματς στην Χάιφα (20 Ιουλίου) μέχρι το χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ συνολικά χρησιμοποίησε: 3 διαφορετικούς τερματοφύλακες, 4 διαφορετικούς δεξιούς μπακ, 9 διαφορετικούς στόπερ (οι 4 υπηρεσιακοί, Εμβιλα/Ντόι/Βρσάλικο/Ρέαμπτσουκ), 7 διαφορετικά "10άρια", 13 διαφορετικούς εξτρεμ και 6 διαφορετικούς σέντερ φορ!!!

>>> Στον αντίποδα, σε 17 από τα 18 ματς του Ολυμπιακού χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός μπακ ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ. Έλειψε μόνο στο ματς με τον ΠΑΣ. Πως να μην τον "κάψεις" με τέτοια υπερ - χρήση κι αφού είχε προηγηθεί η περσινή. Συμπέρασμα: δεν ήταν θέμα... εμμονής του Πορτογάλου κόουτς, όπως "κατηγορήθηκε" δηλαδή, το ότι ο Όλεγκ έχει κλείσει "ρεζερβε" την θέση του αριστερού μπακ στους "ερυθρόλευκους"...

Με αυτά και με αυτά, λοιπόν,  ο Ολυμπιακός μετράει την τρέχουσα σεζόν 4 γκέλες στην Super League (4-2-2), με 0 ευρωπαϊκές νίκες και μόλις μια ισοπαλία στον όμιλο του Europa League (0-1-4)! Στο πρωτάθλημα έσπασε αρνητικό ρεκόρ 28 ετών με το -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά απο χρόνια κινδυνεύει άμεσα Φεβρουάριο μήνα να μην δώσει το παρών του!!

Επίσης, ο Ολυμπιακός στις 8 αγωνιστικές της Super League έχει προλάβει να παίξει με 3 ομάδες της πρώτης 6άδας της βαθμολογίας. Δεν κέρδισε όμως, καμία! Έχασε στο "Βικελίδης" 2-1 από τον Άρη (μέσα σε 5 λεπτά το 0-1 είχε γίνει 2-1) και με το ίδιο σκορ (1-2) από τον ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης". Εκεί που στο τέλος κατάφερε να γλιτώσει την ήττα ισοφαρίζοντας τον Βόλο. Ισοπαλία είχε φέρει και στην Τρίπολη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δώρο" Μίτσελ στον στρατηγό Λουτσέσκου - Αν είχε Χάμες ή Φορτούνη ο ΠΑΟΚ… - Πρότειναν Κάναντι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags