Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μακάρι να φύγουν και οι τέσσερις από Ολυμπιακό - Έτσι θα σώσει τη χρονιά - Δεν κινδυνεύει ο Μίτσελ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-20 15:02:00

"Μακάρι να φύγουν και οι τέσσερις από Ολυμπιακό - Έτσι θα σώσει τη χρονιά - Δεν κινδυνεύει ο Μίτσελ"

του Γιώργου Κτενά
"Μακάρι να φύγουν και οι τέσσερις από Ολυμπιακό - Έτσι θα σώσει τη χρονιά - Δεν κινδυνεύει ο Μίτσελ"

Γιατί πρέπει να ανησυχούν οι παίκτες κι όχι ο προπονητής μετά τα άσχημα αποτελέσματα; Πώς μπορεί να βγάλει την χρονιά και να είναι ικανοποιημένος ο Ισπανός προπονητής; Και οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ των Πειραιωτών!

Την κατάσταση στον Ολυμπιακό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, ανέλυσε μέσω του sportdog o Μιχάλης Μαχαίρας.

Ο ρεπόρτερ των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι ο Πεπ Μπιέλ δεν ήταν ούτε στην αποστολή του ντέρμπι. Ακόμα, σχολιάζει την ένταση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και όσα συνέβησαν στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και πώς μπορεί να σώσει τη σεζόν η ομάδα του Μίτσελ ακόμα κι αν δεν κατακτήσει κανένα τίτλο στην Ελλάδα.

"Δραματική κατάσταση οι αμυντικοί - Ακατανόητο από Μίτσελ - Αυτά πληρώνει ο Ολυμπιακός"

Μιχάλη, ο Ολυμπιακός έχασε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και έμεινε πίσω 10 βαθμούς από την κορυφή. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

«Σίγουρα το κλίμα στον Ολυμπιακό δεν είναι το καλύτερο. Βρισκόταν όμως σε καλό δρόμο, πριν την απώλεια του Φαλήρου. Η ομάδα του Πειραιά καλούνταν στο ματς με τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα να αποδείξει την ανωτερότητά της. Να πάρει το τρίποντο και να βρίσκεται - σχετικά- κοντά με την κορυφή. Ούτως ώστε να χτίσει και την ψυχολογία της, ενόψει της συνέχειας. Κάτι που είχε χτιστεί στα ματς επί ημερών Μίτσελ, αλλά και μετά το «Χ» στο Μπακού.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εν τέλει, «βύθισε» τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, με τους Πειραιώτες πλέον να καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους, ενόψει της συνέχειας. Πλέον, το κάθε ματς είναι «τελικός». Είναι σαν να έχει μια αλυσίδα στον λαιμό ο Ολυμπιακός. Κι κάθε βδομάδα να του προστίθεται κι ένα «βαρίδι» στον λαιμό.

Είδαμε πολλά πειράματα (με τρανό παράδειγμα την χρησιμοποίηση του Αγκιμπού Καμαρά), την μη χρησιμοποίηση του Μπιέλ (κορυφαίος τον μήνα Σεπτέμβρη και για ακατανόητο λόγο εκτός αποστολής). Δεν προκύπτει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, ή τραυματισμός για εκείνον. Άρα αποτελεί και προσωπική μου απορία για το λόγο που έμεινε εκτός. Τα θέματα με την άμυνα… γνωστά. Η τετράδα Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σωκράτης και Βρουσάι, δεν έπειθε από την αρχή προτού οι ομάδες μπουν στο χορτάρι. Δραματική κατάσταση οι αμυντικοί του Ολυμπιακού. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάτι θετικό. Μακάρι τη νέα σεζόν να μην δω κανέναν στο λιμάνι. Κρατώ τις επιφυλάξεις μου για τον Βρουσάι, ο οποίος μπορεί να προσφέρει ως εξτρέμ.

Προτιμήθηκε ο Τζολάκης, αντί του Πασχαλάκη, ο οποίος κράτησε την ομάδα στο μηδέν, κατά το ντεμπούτο του στο Μπακού. Και τέλος, πολλοί περίμεναν να δουν τον Σαμασέκου, έναν παίκτη αξίας 16.000.000 ευρώ. Ακόμη κι ο Χουάνγκ (Ίνμπομ) ήταν κακός στο ματς, αν και τον έχουμε συνηθίσει διαφορετικά.

Σχετικά με την απόφαση του Μίτσελ να παίξει με τρεις φορ (Μπακαμπού, Ελ Αραμπί και Ουί-Τζο) κατά την αναμέτρηση, αποτελεί επίσης μία μεγάλη μου απορία. Θεωρώ λοιπόν πως ο Λουτσέσκου πήρε έξυπνα το παιχνίδι τακτικά επί του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ ίσως έκανε το χειρότερό του κοουτσάρισμα στην ομάδα.

Ενώ τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει η αναποτελεσματικότητα. Αστοχία, γκίνια! Είδαμε αφενός την ομάδα του Πειραιά να κάνει ευκαιρίες, και να φτάνει μάλιστα κοντά στο γκολ. Είδαμε τον Χάμες να κάνει το ποδόσφαιρο… απλό, τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του, όμως εκείνοι αστόχησαν, καταφέρνοντας να μην πετύχουν τέρμα.

Αισιόδοξος δεν είμαι για τη συνέχεια, διότι όπως είπα πριν (και θεωρώ αρκετά σημαντικό), η ψυχολογία βρίσκεται στα τάρταρα! Μακάρι να δουλέψουν σκληρά και να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Θεωρώ κέρδος, εάν στο τέλος της χρονιάς και σε ενδεχόμενη απώλεια τίτλων, ο Μίτσελ έχει καταλήξει σε ποδοσφαιριστές που χρειάζεται ενόψει της επόμενης χρονιάς!»

Ο Μίτσελ δεν έχει πολύ καιρό στην ομάδα και οι μαζικές υποχρεώσεις τού Ολυμπιακού αυτό το διάστημα, συν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί με το ποιοι συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή λίστα, φέρνουν διαρκώς αλλαγές στη 11άδα. Πώς θα αποκτήσει χημεία η ομάδα;

«Συμφωνώ πως ο Ολυμπιακός του Μίτσελ δεν έχει κατασταλάξει σε μία ενδεκάδα. Βλέπουμε συνεχώς πειράματα, τα οποία πληρώνει ο Ολυμπιακός. Όπως είπα και πριν, μπορεί να χαθούν οι τίτλοι για φέτος, μιας και η εικόνα δεν… πείθει, ούτε ο Ολυμπιακός αποτελεί φόβητρο για τον αντίπαλο. Κάθε άλλο! Όλοι διψούν να τον κερδίσουν, καθώς θέλουν την ευκαιρία τους.

Παρόλα αυτά, επιμένω πως θα είναι κέρδος για τη φετινή χρονιά, αν ο Μίτσελ δοκιμάσει και καταλήξει σε κάποιους παίκτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν. Όσο για τη χημεία, αυτό αποκτάται μέσα από σκληρή δουλειά και πλήρη αφομοίωση της φιλοσοφίας του προπονητή. Κι ο Μίτσελ βρίσκεται μικρό διάστημα στον σύλλογο, για τη δεύτερη θητεία του».

"Ούτε στο πιο τρελό όνειρο ο Λουτσέσκου - Αυτοί ξεχώρισαν στο Καραϊσκάκη - Και στην Τούμπα τα ίδια"

Ποια είναι η άποψη που σχημάτισες για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη;

«Ο Λουτσέσκου, ούτε στο πιο τρελό του όνειρο δεν περίμενε τέτοια εμφάνιση στο «Γ.  Καραϊσκάκης». Έκανε παρόλα αυτά καλό κοουτσάρισμα. Είδα τον ΠΑΟΚ να μπαίνει καλά στο πρώτο 15’. Να στέκεται όμως τυχερός και να προηγείται με το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου.

Σε εκείνο το σημείο μπήκε στην εξίσωση η πίεση για τον Ολυμπιακό. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Λύραντζης, Ντάντας, αλλά και Νάρεϊ. Επίσης, θετικός κι ο νεαρός Κουλιεράκης, ο οποίος σίγουρα θα απασχολήσει στο μέλλον. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά καλά μετά την ανάπαυλα. Η δεξιά πλευρά της ομάδας του Λουτσέσκου έκανε τη διαφορά. Θεωρώ πως αυτό το «διπλό» έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης».

Το σχόλιό σου για το σκηνικό με τον Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου;

«Αρχικά να αναφέρω πως δεν βρέθηκα στη συνέντευξη Τύπου. Πληροφορήθηκα για μία ερώτηση και την αποχώρηση του Λουτσέσκου. Η ερώτηση ήταν άστοχη κατ’ εμέ, όμως ο κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να ρωτά ό,τι κρίνει.

Ας έμενε σε μία απάντηση ο Ρουμάνος τεχνικός. Ας έμενε, για παράδειγμα, στο γεγονός ότι ήρθε στο «Γ. Καραϊσκάκης», έφυγε με τη νίκη, με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές κλπ. Βέβαια, να τονίσω πως έχουν γίνει ανάλογα σκηνικά και προκλήσεις στην Τούμπα, κατά τις συνεντεύξεις Τύπου του Ολυμπιακού. Θεωρώ πως πρέπει να μείνουμε στο αγωνιστικό, κι όχι τόσο στο… τρίτο ημίχρονο του ματς. Και πρέπει να εστιάσουν άπαντες στα λάθη του Ολυμπιακού και την κάκιστη εικόνα της ομάδας. Όπως και οι του ΠΑΟΚ, να μείνουν στη νίκη και τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους».

"Έτσι θα σώσει τη χρονιά ο Ολυμπιακός - Μικρότερη μουρμούρα αν... - Με Μίτσελ μέχρι τέλους"

Τι χρειάζεται να αλλάξει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια, για να τον ξαναδούμε όπως τα προηγούμενα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Κρατάω ένα μικρό καλάθι, με ένα ιδανικό σενάριο για φέτος, ακόμη και σε ενδεχόμενο απώλειας εγχώριων τίτλων. Εάν η εικόνα αλλάξει, οδηγηθούμε σε ματς ΤΕΛΙΚΟ με τη Ναντ (τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης»), ο Ολυμπιακός μπορεί να πανηγυρίσει την πρόκριση στο Conference League.

Στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να «σώσουν» την χρονιά, κάνοντας μια αξιοθαύμαστη πορεία. Νομίζω πως η Ευρώπη παραμένει η «καψούρα» του οπαδού, θέλει να δει την ομάδα του στους «4» για παράδειγμα, ενός ευρωπαϊκού θεσμού! Με την υπάρχουσα εικόνα του Ολυμπιακού, το παραπάνω αποτελεί ανέκδοτο. Το αντιλαμβάνομαι.

Θεωρώ πως η μουρμούρα θα είναι πολύ μικρότερη, εάν πετύχει φέτος κάτι τέτοιο η ομάδα του Πειραιά. Όσο για την Ελλάδα, χρειάζεται σκληρή δουλειά από τους ποδοσφαιριστές. Να κλείσουν τα αυτιά τους, να αδειάσουν την ψυχολογία τους, να παλέψουν για την ομάδα και τον κόσμο. Να αποφευχθούν, όσο γίνεται, τα πειράματα κάθε αγωνιστική από τον προπονητή. Ενδεχομένως, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, που τώρα βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία, εάν γκελάρουν, να έχουμε ξανά ενδιαφέρον. Δύσκολο το μονοπάτι ομολογουμένως…».

Τώρα υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, εκτός έδρας. Πιστεύεις ότι μπορεί να έρθουν νέες εξελίξεις αν το αποτέλεσμα δεν είναι νίκη με πειστική εμφάνιση;

«Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να κοιτάξει μπροστά. Έχει σημαντικές υποχρεώσεις για την Ευρώπη, οι οποίες κρίνουν το μέλλον του. Αλλά και ματς τελικού (χωρίς εισαγωγικά) για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς επί του Παναιτωλικού. Δύσκολα θεωρώ θα έχουμε εξελίξεις, όσον αφορά τον προπονητή. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός θα πορευτεί ως το τέλος της σεζόν με τον Ισπανό. Θεωρώ επίσης, πως η πειστική εμφάνιση περνά σε δεύτερη μοίρα, και σημασία έχει να έρθει το «διπλό» και το τρίποντο. Ακόμη κι αν η ομάδα δεν βγάλει… μάτια με την εμφάνισή της. Οι όποιες εξελίξεις, θα αφορούν ποδοσφαιριστές, αλλά και τη γενικότερη μουρμούρα, με το κλίμα που επικρατεί προς εκείνους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ακούστηκε το
σύνθημα «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Πηγαίνει στη Διοίκηση το μήνυμα αυτό, αλλά πηγαίνει και στους ποδοσφαιριστές».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ψίθυροι" για αποχώρηση κορυφαίου άσου στο Λιμάνι - Τεράστιο συμβόλαιο - "Βρέθηκε" ο αντικαταστάτης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags