Facebook Pixel Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέος... πόλεμος - Έξαλλος Μαρινάκης με Μπαλτάκο - Έσκασε "καυστική" ανακοίνωση!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-20 21:04:00

Νέος... πόλεμος - Έξαλλος Μαρινάκης με Μπαλτάκο - Έσκασε "καυστική" ανακοίνωση!

Sportdog Team
Νέος... πόλεμος - Έξαλλος Μαρινάκης με Μπαλτάκο - Έσκασε "καυστική" ανακοίνωση!

Ακόμα μία σοβαρή εξέλιξη, που δίνει συνέχεια στην κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Παράτυπη θεωρεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης την καταγγελία σύμβασης που έγινε για υπάλληλο της ΕΠΟ, κάτι που γνωστοποίησε με επιστολή του σε "σκληρό" ύφος προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο.

Αναλυτικά, η επιστολή του προέδρου της Super League και της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

Λόγω της απουσίας μου από την σημερινή συνεδρίαση για λόγους υγείας, πληροφορήθηκα μέσω του Τύπου ότι η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε σήμερα – μεταξύ άλλων – και την καταγγελία της σύμβασης εργασίας υπαλλήλου της Ομοσπονδίας.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι στην ημερήσια διάταξη που μας γνωστοποιήθηκε δεν υπάρχει ως θέμα συζήτησης η καταγγελία σύμβασης εργασίας οποιουδήποτε εργαζομένου, ούτε και υπήρχε η παραμικρή ενημέρωση των Μελών της Εκτελεστικής αναφορικά με το θέμα στα έγγραφα που μας γνωστοποιήθηκαν ενόψει της συνεδρίασης.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα πέρασε στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης στα «Διάφορα» θέματα.
Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ως νομικός ότι η καταγγελία σύμβασης εργασίας ενός εργαζομένου είναι μια πράξη που μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες εις βάρος της Ομοσπονδίας. Ειδικά η απομάκρυνση ενός υπαλλήλου με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσάρεστες επιπτώσεις στα οικονομικά της ΕΠΟ και πρέπει να αντιμετωπίζεται με εξαιρετική προσοχή και πλήρη γνώση όλων των λεπτομερειών, χωρίς να αποκρύπτονται στοιχεία.



Αναζητώ στα έγγραφα που γνωστοποιήθηκαν ενόψει της συνεδρίασης να δω εάν υπάρχει οποιαδήποτε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ αναφορικά με το ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην ανάγκη απόλυσης αλλά δεν βρίσκω το παραμικρό. Όπως επίσης δεν βλέπω πουθενά οποιαδήποτε εκτίμηση αναφορικά με το ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις της απόλυσης αυτής εις βάρος της Ομοσπονδίας σε περίπτωση που υπάρξει δικαίωση της υπαλλήλου από τα δικαστήρια. Και μάλιστα μιας υπαλλήλου που όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι από τους αρχαιότερους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας.

Δεν είναι δυνατόν τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να καλούνται να αποφασίσουν για ένα θέμα που ενδεχομένως αύριο να ζημιώσει την ΕΠΟ κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με μόνο κριτήριο τις προσωπικές τους συμπάθειες ή αντιπάθειες – ή τις εντολές που έχουν λάβει. Και την ίδια στιγμή να παρακαλούν για την ελεημοσύνη της ΕΠΟ για να αντιμετωπίσουν τα δικαστικά τους έξοδα. Μπορεί εσάς προσωπικά να μη σας ενδιαφέρουν τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, αφού δεν αφορούν την τσέπη σας. Πρέπει όμως να σας ενδιαφέρει εάν η ΕΠΟ ζημιώνεται οικονομικά από τέτοιες αποφάσεις γιατί γνωρίζετε καλά τι συνέπειες έχει με βάση τον ποινικό κώδικα μια παράνομη απόφαση με οικονομικές συνέπειες για την ΕΠΟ, η οποία λαμβάνεται εν γνώσει της παρανομίας αυτής…

Δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που προκάτοχοί σας αντιμετώπισαν ανάλογες περιπτώσεις πρώην υπαλλήλων της Ομοσπονδίας με την ίδια ελαφρότητα, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των ίδιων ανθρώπων και ζημιώνοντας οικονομικά την ΕΠΟ. Σήμερα βρίσκονται στους διαδρόμους της Εισαγγελίας.

Με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Superleague 1 σας γνωρίζω ότι ο Συνεταιρισμός δεν στηρίζει οποιεσδήποτε αποφάσεις είναι δυνητικά οικονομικά επιζήμιες για την ΕΠΟ.

Επιφυλασσόμαστε δε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας ως Μέλη της ΕΠΟ και βασικοί χρηματοδότες της για κάθε ζημία που ενδεχομένως θα προκληθεί εις βάρος της Ομοσπονδίας από μια τέτοια απόφαση, που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη επεξεργασία και προετοιμασία.

Παρακαλώ όπως η παρούσα επιστολή καταχωρηθεί στα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, υπ’ αριθμ. 37.

Ο Πρόεδρος της Super League Ευάγγελος Μαρινάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησαν οι αλλαγές στο Λιμάνι - 5 εκατ. για τον… εξαφανισμένο - Υπογράφει άμεσα ο παικταράς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags