Facebook Pixel Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Έδειξε… σφυγμό και απέδρασε από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός – Απίστευτη γκολάρα Μπιέλ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-22 21:26:00

Έδειξε… σφυγμό και απέδρασε από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός – Απίστευτη γκολάρα Μπιέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έδειξε… σφυγμό και απέδρασε από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός – Απίστευτη γκολάρα Μπιέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι απέναντι στον Παναιτωλικό και θα μπορούσαν να έχουν φτάσει και σε μεγαλύτερη νίκη από το τελικό 0-2, ενώ πλέον ετοιμάζονται για την σπουδαία αναμέτρηση με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός: Αντίδραση και επιστροφή στις νίκες για τους Ερυθρόλευκους που έδειξαν… σφυγμό και πέρασαν από την δύσκολο έδρα του Αγρινίου κερδίζοντας 0-2, με γκολ των Μπιέλ και Βαλμπουενά. Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Στεργιάκη, θα μπορούσαν να είχαν βρει κι άλλα γκολ, ενώ είδαν ένα τέρμα του Μασούρα να ακυρώνεται, σωστά, ως οφσάιντ. Πλέον οι παίκτες του Μίτσελ αλλάζουν… τσιπάκι και κοιτάζουν το πολύ σημαντικό παιχνίδι της Πέμπτης (26/10) με την Φράιμπουργκ στην Γερμανία που έχει μεγάλη σημασία για την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας.

Το ματς:

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Αγρίνιο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν από νωρίς θέλουν γρήγορο παιχνίδι και καμία να μην μένει πίσω, σε ένα άκρως ποδοσφαιρικό κλίμα που είχαν διαμορφώσει οι οπαδοί και των δύο ομάδων που ήταν στις εξέδρες. Όσο περνούσε η ώρα οι Ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που άρχιζαν να ελέγχουν την κατοχή της μπάλας, με τον Χουάνγκ για ακόμα ένα παιχνίδι να είναι πολύ δραστήριος, και με τα ανεβάσματα του Ρέαμπτσιουκ από τα αριστερά προσπαθούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή ήταν φανερό ότι οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ήθελαν να εκμεταλλευτούν τα ανεβάσματα των αντιπάλων τους και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει στο 18’ από τους Αγρινιώτες, όταν στο 18’ μετά από πάσα του Σενγκέλια η μπάλα θα φτάσει στον Μόρσεϊ που θα κάνει το σουτ από τα αριστερά, αλλά περάσει μακριά από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Τα… γνωστά προβλήματα των Πειραιωτών δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους μιας και παρά την καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Στεργιάκη, σε καμία στιγμή. Η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες θα φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Στεργιάκη θα είναι στο 34’ όταν μετά από ομαδική συνεργασία η μπάλα θα φτάσει στον Μπακαμπού που θα σουτάρει απευθείας, με την μπάλα όμως να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση μια κεφαλιά του Παπασταθόπουλου θα περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Οι παίκτες του Μίτσελ θα… αγγίξου το γκολ στο 44’, όταν ο Μασούρας θα κάνει το γέμισμα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, που βρισκόταν μόνος ο Μπιέλ που όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σουτάρει προς την εστία.

To δεύτερο μέρος στο Αγρίνιο θα ξεκινήσει με τους Πειραιώτες να είναι πολύ πιεστικοί και να δείχνουν πως θέλουν να βρουν δίχτυα όσο το γρηγορότερο γινόταν και θα το κάνουν πράξη μόλις στο 50’. Μετά από ωραία συνεργασία Μπακαμπού, Χάμες ο Μπιέλ θα σουτάρει από δεξιά με φάλτσα θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία και θα νικήσει τον Στεργιάκη κάνοντας το 0-1. Πέντε λεπτά ο σκόρερ θα βρει με ωραία κάθετη τον Μασούρα που θα πλασάρει σωστά τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, κάνοντας το 0-2, όμως το γκολ θα ακυρωθεί σωστά γιατί ο Έλληνας εξτρέμ ήταν σε θέση οφσάιντ. Μετά το τέρμα των φιλοξενούμενων οι παίκτες του Αναστασίου θα ανεβάσουν τον ρυθμό τους και θα πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας διάθεση να πιέσουν την άμυνα των Ερυθρόλευκων.

Παρά το προβάδισμα πάντως οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας και να ζητάνε ακόμα ένα τέρμα για να… κλειδώσουν την επιστροφή στις νίκες, με τους Αγρινιώτες παρά την αγωνιστική άνοδό τους να μην απειλούν σε καμία στιγμή τον Πασχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν και πάλι στο 79’ όταν μετά από ωραία, ομαδική, συνεργασία ο Μπιέλ θα σουτάρει από τα δεξιά, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ. Η εικόνα του αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτοέδειχνε ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που έψαχναν το γκολ βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση, έχοντας τον Παναιτωλικό στην περιοχή του και στο 82’ θα βρουν. Μετά από πολύ ωραία κίνηση ο Βαλμπουενά θα σουτάρει από τα δεξιά κάνοντας το 0-2 και… τελειώνοντας το παιχνίδι.

Στα αξιοσημείωτα των τελευταίων λεπτών της αναμέτρησης είναι η επανεμφάνιση του Κώστα Φορτούνη σε αγώνα του Ολυμπιακού, με τον Μίτσελ να τον περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 88', αντί του Χάμες Ροντρίγκες, και δείχνοντας ότι πλέον αρχίζει να μπαίνει στο ροτέισον της ομάδας. Μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ, όταν στο 90+3' ο Ελ Αραμπί θα κάνει ωραία κίνηση και θα σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα θα κοντράρει πάνω στον Λιάβα και περάσει κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ροντρίγκες θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ από καλό σημείο που θα φύγει άουτ, με το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 50’ Μπιέλ, 82’ Βαλμπουενά

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου):  Στεργιάκης, Αποστολάκης (67’ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους., Χουχούμης, Μλάντεν (83 Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (67’ Ντουάρτε), Σενγκέλια (83’ Χατζηθεοδωρίδης), Μορσεϊ (76’ Πέδρο), Κολοβός.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Παπασταθόπουλος (71’ Σαμασέκου), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (88' Φορτούνης), Μπιέλ (89' Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (72’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (53΄Ελ Αραμπί)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags