Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Άρης: Σπόραρ και... κάτω ο Άρης στις καθυστερήσεις - Ο Παναθηναϊκός δεν σταματιέται με 9x9!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-23 21:27:00

Σπόραρ και... κάτω ο Άρης στις καθυστερήσεις - Ο Παναθηναϊκός δεν σταματιέται με 9x9! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπόραρ και... κάτω ο Άρης στις καθυστερήσεις - Ο Παναθηναϊκός δεν σταματιέται με 9x9! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Άρη για περίπου 90 λεπτά, όμως είχε λυτρωτή τον Σπόραρ με κεφαλιά στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-0 και τη συνέχιση στο Πράσινο αήττητο!

Παναθηναϊκός - Άρης: Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Άρη για 90' περίπου λεπτά, όμως είχε λυτρωτή τον Σπόραρ με κεφαλιά στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-0 και το Πράσινο αήττητο... καλά κρατεί! Ισοφάρισαν το ιστορικό ρεκόρ από τη σεζόν 1994-95 με 9 σερί νίκες στο πρωτάθλημα οι Πράσινοι!

Το ματς

Με φοβερό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Λεωφόρο για την 9η αγωνιστική της Super League. Το Τριφύλλι ήταν πολύ πιο δραστήριο στην αρχή, με τον Τσέριν μάλιστα να απειλεί μόλις στο 2ο λεπτό, όταν το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Φαμπιάνο και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα!

Οι Πράσινοι δημιούργησαν άλλες δύο πολύ καλές στιγμές, όταν συγκεκριμένα ο Ιωαννίδης στο 9' τελείωσε με τη μία αλλά άστοχα το συρτό γύρισμα του Παλάσιος από δεξιά. Ακόμα μεγαλύτερη ωστόσο ήταν φάση του 12ου λεπτού, όταν ο Μπερνάρ μέσα στην περιοχή άδειασε με εντυπωσιακό κοντρόλ-ντρίπλα τον αντίπαλό του, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Κουέστα ήταν σωστά τοποθετημένος και έδιωξε με τις γροθιές.

Μετά το πρώτο τέταρτο, πάντως, ο Άρης ισορρόπησε. Μάλιστα στο 15' είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς, με τον Ιτούρμπε να κλέβει από τον... απρόσεχτο Σάντσες, να εκτελεί, αλλά τον Σένκεφελντ να βάζει το σώμα του και να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Ιτούρμπε είχε ακόμα καλύτερη στιγμή, όταν ο Λατίνος εξτρέμ αυτή τη φορά ντρίπλαρε τον Σάντσες ξανά, σούταρε, όμως με τα ακροδάχτυλα ο Μπρινιόλι έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ.

Στο 22ο λεπτό ο Βέρμπιτς πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, καθώς ο Σλοβένος έπιασε απίθανο γυριστό βολέ έπειτα από σέντρα του Σάντσες, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκαριών! Το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0. με τον Άρη να έχει καταφέρει να περιορίσει στο φινάλε τους Πράσινους.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αλλάξει αρκετά πράγματα (ειδικά) στην μεσοεπιθετική του λειτουργία, έτσι ώστε να καταφέρει να βρει καθαρές απειλές στην εστία του Άρη. Άλλωστε, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προς αυτό το σκοπό είχε στον πάγκο και τον Αϊτόρ (σ.σ. άτυχος ο Ισπανός που με το μπήκε τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε) και τον Σπόραρ, παίκτες δηλαδή που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Πάντως ο Σέρβος τεχνικός δεν προχώρησε άμεσα σε αλλαγές στην επανάληψη, εμπιστευόμενος σε πρώτη φάση τους 11 που ξεκίνησαν.

Στο 56' επικράτησε πανικός και γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των παικτών, απόρροια ενός πολύ σκληρού μαρκαρίσματος του Ετέμπο στον Βέρμπιτς. Ο Ιτούρμπε μάλιστα έσπρωξε εκτός φάσης τον Ρούμπεν, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα δεν τον απέβαλε, παρότι μίλησε και με τον VAR.

Στο 67ο λεπτό ο Παλάσιος έστρωσε την μπάλα, ο Μπερνάρ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα! Το VAR όμως έστειλε τον διαιτητή σε onfiled review και αφού ο ίδιος τσέκαρε τη φάση, αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ του Παναθηναϊκού. Η απόφασή του ήταν τουλάχιστον αμφισβητούμενη, καθώς το επιθετικό φάουλ του Βέρμπιτς στον Ετέμπο που "είδε" ο Μαυροβούνιος έμοιαζε ... ανύπαρκτο!

Ο Βέρμπιτς στο 79' έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με την καρφωτή κεφαλιά του Σλοβένου από κόρνερ του Μπερνάρ, να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 90+2' ήρθε ωστόσο η στιγμή της απόλυτης λύτρωσης. Ο Βέρμπιτς εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Σπόραρ "τρύπησε" στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα για το 1-0 και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη του Παναθηναϊκού, την 9η στο πρωτάθλημα σε 9 αγωνιστικές! Στο 90+6' ο Άρης έμεινε και με δέκα από την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Πάλμα, με το Τριφύλλι να φεύγει λίγα λεπτά μετά θριαμβευτής από ακόμη ένα ματς φέτος!

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (79' Τσόκαϊ), Παλάσιος (79' Αϊτόρ - 83' Βαγιαννίδης), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (63' Σπόραρ).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Ν' Κουλού, Φαμπιάνο, Ετέμπο, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία (90+1' Πίρσμαν), Εμπακατά (80' Ντιόπ), Ιτούρμπε (63' Γκρέι), Ζερβίνιο (63' Πάλμα).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags