Facebook Pixel Ξύπνησε και πάει για τίτλο η ΑΕΚ - Η... έμπνευση Αλμέιδα φέρνει εκατομμύρια - Έρχεται "χρυσό" deal!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-24 20:28:00

Ξύπνησε και πάει για τίτλο η ΑΕΚ - Η... έμπνευση Αλμέιδα φέρνει εκατομμύρια - Έρχεται "χρυσό" deal!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ξύπνησε και πάει για τίτλο η ΑΕΚ - Η... έμπνευση Αλμέιδα φέρνει εκατομμύρια - Έρχεται "χρυσό" deal!

Ο παίκτης που θα πάρει μεταγραφή και γιατί έπρεπε να έρθει ο Ελίασον. Πώς κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Λιβαδειά παρά το κακό πρώτο ημίχρονο και το μέταλλο πρωταθλητή που θα χρειαστεί για τη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (30/10), η νίκη στη Λιβαδειά ήταν πολύ μεγάλης σημασίας για την ΑΕΚ ώστε να μη χαθεί η επαφή με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στη βαθμολογία. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφερε εις πέρας την αποστολή της με σημαντικό διπλό, σε ένα παιχνίδι που παρουσίασε δύο πρόσωπα.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο άλλαξε η εικόνα της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο, και μάλιστα χωρίς ο Ματίας Αλμέιδα να προβεί σε κάποια αλλαγή στην ανάπαυλα. Μία ομάδα που σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο έμοιαζε... κοιμισμένη και φλύαρη, ανίκανη να βγάλει συνεργασίας ώστε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, μεταμορφώθηκε σε ένα παθιασμένο σύνολο, που μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να "καθαρίσει" το ματς όσο νωρίτερα μπορούσε.



Οι Κιτρινόμαυροι βγήκαν με "μάτι να γυαλίζει" στο δεύτερο ημίχρονο, επιβεβαιώνοντας αυτό που βλέπουν οι οπαδοί της ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες. Ότι δηλαδή η φετινή ομάδα εκτός από ποιότητα διαθέτει και χαρακτήρα, στοιχείο απαραίτητο για να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα μέχρι τέλους!

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει μετατραπεί σε έναν πληρέστατο σέντερ φορ και η κίνηση του Αλμέιδα να του αλλάξει θέση οδηγεί τον άσο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο Γκαρσία παραμένει "καυτός", σκόραρε δύο ακόμα γκολ και επιτέλους μοιάζει να φτάνει στα αγωνιστικά επίπεδα που οι Κιτρινόμαυροι περίμεναν όταν τον απέκτησαν. Αν συνεχίσει έτσι, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα "σκάσουν" προτάσεις με... αρκετά μηδενικά το ερχόμενο καλοκαίρι!



Καθοριστικό ρόλο στο να ξεκλειδωθεί η άμυνα του Λεβαδειακού έπαιξε ο Νίκλας Ελίασον, μοιράζοντας μία ακόμα ασίστ για το 1-0 της ΑΕΚ. Ο Σουηδός παρουσιάζεται καλύτερος σε κάθε παιχνίδι και δικαιώνει τους ανθρώπους της Ένωσης, που έκαναν υπομονή μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου για να τον αποκτήσουν. Ο Αλμέιδα ήθελε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ελίασον, έχοντας βρει τον ιδανικό τρόπο για να τον εκμεταλλευτεί. Οι πλαγιοκοπήσεις και οι εξαιρετικές σέντρες του 26χρονου εξτρέμ (και με τα δύο πόδια!) έχουν ήδη χαρίσει βαθμούς στην ομάδα.

Όσο για τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ κλήθηκε να κάνει ντεμπούτο στη Super League ως αριστερός μπακ και τα πήγε μια χαρά, αφού άλλωστε είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία και παραστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που ο Αλμέιδα επέλεξε τον Γάλλο αντί του ταλαντούχου αλλά άπειρου Ραντόνια σε ένα ματς που έκρυβε παγίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαθμολογία: Πλησίασε τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ μετά το διπλό στη Λιβαδειά - Έρχεται κρίσιμο ντέρμπι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags