Facebook Pixel ΑΕΚ - Δημήτρης Μελισσανίδης: To απόλυτο colpo grosso Μελισσανίδη - Κλείνει deal 20 εκατομμυρίων - Γράφει ιστορία στην ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-26 13:46:00

To απόλυτο colpo grosso Μελισσανίδη - Κλείνει deal 20 εκατομμυρίων - Γράφει ιστορία στην ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
To απόλυτο colpo grosso Μελισσανίδη - Κλείνει deal 20 εκατομμυρίων - Γράφει ιστορία στην ΑΕΚ!

Οι επαφές με μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και η μεταγραφή που αλλάζει τα πάντα! Πώς μπορεί στο τέλος της φετινής σεζόν, ασχέτως μάλιστα αν θα πάρει το πρωτάθλημα, η Ένωση να βάλει στα ταμεία της ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

ΑΕΚ: Κόλπο γκρόσο έχει κάνει με τον Λιβάι Γκαρσία ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς η έμπνευση που είχε να τον βάλει στην κορυφή της επίθεσης έχει αναγεννήσει τον 24χρονο άσο που σκοράρει διαρκώς και, σε σχέση με τον εξτρέμ Λαβία που ήταν σε στασιμότητα η εξέλιξή του, τώρα φαίνεται ότι έχει μπει σε τροχιά απογείωσης.

Και κάπου εδώ μπαίνει το σκέλος της πιθανής πώλησής του, καθώς με τέτοιες εμφανίσεις είναι αρκετές οι ομάδες που έχουν σημειώσει το όνομά του στα μπλοκάκια τους. Κλαμπ που έχουν μεγάλο πορτοφόλι και, προφανώς, θα μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις της Ένωσης.

Να δούμε, όμως, ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις; Γιατί όπως αναφέρουν παράγοντες της μανατζερικής πιάτσας, με μεγάλη θητεία στα πράγματα, ο Μελισσανίδης δεν είναι παράγοντας που ξεπουλάει.

"Θέλει να απολαμβάνει Λιβάι ο Μελισσανίδης - Πάνω από 20 εκατ. για πώληση - Ιταλία, Γερμανια και Τουρκία"

"Η νοοτροπία του είναι διαφορετική, δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει λεφτά από τέτοιους παίκτες όπως ο Λιβάι - Θέλει να τους απολαμβάνει στην ΑΕΚ", μας είπε η πηγή μας και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Θα χρειαστούν πολλά λεφτά για να δεχτεί να τον δώσει".

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι Κιτρινόμαυροι είχαν δώσει 2,5 εκατ. ευρώ στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για να αποκτήσουν το 60% των δικαιωμάτων του και ήδη ο Κουχάρσκι από την περασμένη μεταγραφική περίοδο, την καλοκαιρινή, είχε ως μεγάλο στόχο την πώλησή του.

Το ρεπορτάζ, τότε, ανέφερε ότι η Ένωση θα ζητούσε 10 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του (προερχόταν από σεζόν με 8 γκολ και 6 ασίστ), προκειμένου να μείνουν σε εκείνη τα 6 εκατ. ευρώ και στην Μπεϊτάρ άλλα 4 εκατ. ευρώ. Μόνο που, τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Γιατί ο Λιβάι έχει αλλάξει θέση, είναι φουριόζος και, όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικό να παίζει κάποιος ως επιθετικός και διαφορετικό ως εξτρέμ - Είναι άλλη η τιμή της πώλησής του.

"Πάνω από 20 εκατ. ευρώ μπορεί να πιάσει ο Μελισσανίδης στην αγορά, γιατί ο Λιβάι είναι πλέον επιθετικός - Μάλιστα επιθετικός που δεν του λείπει τίποτα. Για επιθετικό που σκοράρει, όλα γίνονται, όλα τα ποσά δίνονται", ανέφερε η ίδια πηγή,που ανέβασε πολύ τον πήχη για την πώληση του 24χρονου άσου.

Όσο για το πρωτάθλημα που μπορεί να ενδιαφερθεί και να δώσει τέτοιο ποσό; Το μυαλό όλων πηγαίνει στην Αγγλία, που το πορτοφόλι όλων των ομάδων είναι μεγάλο. Είναι, όμως, έτσι; "Δεν είναι για την Αγγλία. Για την Ιταλία, που επίσης δίνει μεγάλα ποσά για μεταγραφές, και την Γερμανία είναι πιο εύκολο. Όπως και για την Τουρκία που, μαθαίνω, ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον...".

Εμείς, για την ιστορία, να προσθέσουμε κάτι τελευταίο: Ακόμα και 20+ εκατ. ευρω να πιάσει η Ένωση από την πώληση του Λιβάι Γκαρσία, ποσό που θα είναι πρωτοφανές στην ιστορία της, μόλις τα 12 εκατ. θα μπουν στα ταμεία της. Γιατί το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει τις ομάδες να κρατούν ποσοστό μεταπώλησης και η Μπεϊτάρ πριν παραχωρήσει τον Λιβάι είχε προλάβει να τον δέσει καλά...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ο Μπέος θέλει παίκτη της ΑΕΚ - Εξελίξεις με Φορτούνη και Ντόι στον Ολυμπιακό - Ζόρια για τον..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags