Facebook Pixel Βόλος - Παναθηναϊκός: Έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ ο τρομερός ΠΑΟ του Ιβάν - ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ πεντάρα στον Βόλο... Λεωφόρου!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-29 21:29:00

Έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ ο τρομερός ΠΑΟ του Ιβάν - ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ πεντάρα στον Βόλο... Λεωφόρου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ ο τρομερός ΠΑΟ του Ιβάν - ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ πεντάρα στον Βόλο... Λεωφόρου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία, κάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του το 10/10 στο πρωτάθλημα και μάλιστα με πεντάρα (5-1) μέσα στον Βόλο, που δεν θύμιζε αλλά... ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ Λεωφόρος!

Βόλος - Παναθηναϊκός: Τα λόγια περισσεύουν γι' αυτόν τον Παναθηναϊκό. Με ολοκληρωτική εμφάνιση και απίστευτο ποδόσφαιρο διέλυσε με το τελικό 5-1 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, γράφοντας ιστορίας με το απόλυτο 10/10 στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του! Συγκλονιστική παρουσία στις εξέδρες από 17.000 και πλέον φίλους του Τριφυλλιού να κάνουν το γήπεδο κανονική... Λεωφόρο!

Το ματς

Μέσα σε μία ασύλληπτη ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό από 17.000 και πλέον φίλους του Παναθηναϊκού, άρχισε το παιχνίδι του Τριφυλλιού με τον Βόλο για τη 10η αγωνιστική της Super League. Οι Πράσινοι δεν άργησαν να κάνουν την πρώτη τους τελική στο ματς, με τον Βέρμπιτς συγκεκριμένα μόλις στο 3ο λεπτό να σουτάρει από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, δίχως όμως ν' ανησυχεί τον Κλέιμαν.

Ακόμα καλύτερη ήταν η στιγμή στο 12', όταν ο Μπερνάρ έκανε φοβερή ντρίπλα στον Λούνα, σέντραρε για τον Βέρμπιτς και πάλι, αλλά ο Σλοβένος ήταν στην κίνηση και δεν κατάφερε να σημαδέψει με την κεφαλιά του εστία. Στο 15ο λεπτό ξανά ο Βέρμπιτς άγγιξε το 1-0, με τον εξτρέμ του Παναθηναϊκού να σουτάρει δυνατά με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από αριστερό δοκάρι! Γενικώς, ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός (ακολουθούμενος από τον Μπερνάρ) ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Τριφυλλιού στο ξεκίνημα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καθολικά κυρίαρχος στο χορτάρι και στο 24' δημιούργησε ακόμα μία σημαντική ευκαιρία, με τον Παλάσιος να σεντράρει από δεξιά, τον Σπόραρ να εκτελεί με τη μία δυνατά, ωστόσο ο Κλέιμαν ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε σταθερά. Για να βγει αυτή η φάση οι Πράσινοι είχαν κάνει πριν τρομερό passing game, κυκλοφορώντας με... σεμιναριακό τρόπο την μπάλα μέχρι την περιοχή του Βόλου.

Στο 39ο λεπτό ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που δικαιούταν βάσει της εικόνα του. Ο Παλάσιος έγινε αποδέκτης της μπάλας και βγήκε στην αντεπίθεση, την κουβάλησε μέχρι την περιοχή, εκτελώντας απίστευτα με το εξωτερικό φάλτσο για το 0-1 του Τριφυλλιού μέσα σε... κολασμένη ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό! Ο Αργεντινός όμως φύλαγε το καλύτερο για 5 λεπτά μετά, αφού στο 44' μ' ένα εκπληκτικό κοντρόλ με το στήθος και σουτ έξω από την περιοχή με το "κακό" του αριστερό πόδι, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κλέιμαν για το 0-2 του ημιχρόνου!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι Πράσινοι καλούνταν κατά βάση να κάνουν διαχείριση πια του αγώνα, σε αντίθεση με τον Βόλο που έπρεπε πλέον να κυνηγήσει τουλάχιστον ένα γκολ για να μπει ξανά στο ματς. Γι' αυτό οι Θεσσαλοί έκαναν με το... καλημέρα αλλαγή στην επανάληψη, με τον Κονκέρτ για την ακρίβεια να περνά στο γήπεδο αντί του Μεσκίδα.

Όντως ο Βόλος μπήκε κάπως καλύτερα από το Τριφύλλι στο δεύτερο ημίχρονο, καταγράφοντας μάλιστα και μία σημαντική στιγμή με το δυνατό σουτ του Οζέγκοβιτς στο 48'. Μετά την αρχική του αδράνεια ο Παναθηναϊκός πάντως αντέδρασε, πήρε εκ νέου την μπάλα, την κυκλοφόρησε σωστά, απειλώντας κιόλας μ' ένα τεχνικό πλασέ του Τσέριν στο 52'.

Στο 59ο λεπτό οι Βολιώτες είχαν σπουδαία στιγμή για να μειώσουν το σκορ, όταν ο Πάολο Φερνάντες βγήκε στο τετ-α-τετ από τη λάθος κεφαλιά του Σάντσες, ωστόσο ο Σένκεφελντ έκλεισε καλά τον Ισπανό, δεν τον άφησε να τελειώσει τη φάση, με τον Οζέγκοβιτς στη συνέχεια να πλασάρει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Το μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό "κλείδωσε" μια και καλή στο 64' με νέο καταπληκτικό διαγώνιο σουτ του Χουάνκαρ για το 0-3 (σ.σ. ο διαιτητής το χρέωσε αυτογκόλ στον Εσκοβάλ επειδή η μπάλα κόντραρε σ' εκείνον)! Οι Πράσινοι ήταν από... άλλο πλανήτη και στο 67' με τον Τσέριν έκαναν και το 4-0, με τον Σλοβένο χαφ να... ζαλίζει τους αντίπαλους αμυντικούς χάρη σε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και να πλασάρει συρτά, στη δεξιά γωνία του Κλέιμαν! Απίστευτο πάρτι σε γήπεδο και εξέδρες, για έναν Παναθηναϊκό που δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για τον τεράστιο φετινό στόχο και το όνειρο του πρωταθλήματος!

Το Τριφύλλι ακόμα και τότε δεν πήρε το πόδι από το "γκάζι" και στο 76', από την εξαιρετική κάθετη του Μπερνάρ, ο Σπόραρ με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 5-0 στο Πανθεσσαλικό για το ιστορικό 10/10 του τρομερού Παναθηναϊκού του Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Το γκολ της τιμής για τον Βόλο πέτυχε με πέναλτι (σ.σ. από μαρκάρισμα του Σένκεφελντ στον Τσοκάνη και χρήση VAR) ο Νοκέρτ στο 84', για το τελικό 5-1.

Οι ενδεκάδες

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα (86' Ουές), Τσοκάνης, Μπαριέντος (71' Ματίγια), Μεσκίδα (46' Νοκέρτ), Ντέλετιτς, Πάολο Φερνάντες (85' Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (71' Κούτσιας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (86' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (77' Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (86' Γκάνεα), Παλάσιος, Βέρμπιτς (69' Κουρμπέλης), Σπόραρ (77' Ιωαννίδης).

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags