Facebook Pixel Champions League: Εξάρα της Μπενφίκα και πρόκριση ως πρώτη - Άφησε δεύτερη την Παρί που πέρασε από το Τορίνο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-02 23:55:00

Εξάρα της Μπενφίκα και πρόκριση ως πρώτη - Άφησε δεύτερη την Παρί που πέρασε από το Τορίνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Εξάρα της Μπενφίκα και πρόκριση ως πρώτη - Άφησε δεύτερη την Παρί που πέρασε από το Τορίνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της βραδιάς. Πέρασε από το Τορίνο η Παρί, αλλά συγκυριακά και μόνο η Γιουβέντους δεν έχασε την τρίτη θέση και την έξοδο του Europa. Στους "16" μετά από 9 χρόνια η Μίλαν.

Champions League: Μετά από 9 ολόκληρα χρόνια, η Μίλαν επιστρέφει στους "16" του Champions League. Ανατροπές για Σίτι και Τσέλσι, εκκωφαντικό πέρασμα της Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου από το Ισραήλ με 6-1, σκορ που της έδωσε την πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας την Παρί δεύτερη, η οποία πάντως έφυγε με το τρίποντο από το Τορίνο με MVP τον Εμπαπέ!

Γιουβέντους - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Την τελευταία ευκαιρία στην έδρα της να πάρει έστω την τρίτη θέση και να συνεχίσει στην Ευρώπη είχε η Γιουβέντους, η οποία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Εμπαπέ από ασίστ του Μέσι έκανε στο 13ο λεπτό το 0-1 για την Παρί. Στο 39' η "Μεγάλη Κυρία" απάντησε, με τον Μπονούτσι συγκεκριμένα να βρίσκει δίχτυα και να στέλνει τις δύο ομάδες ισόπαλες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Παρί Σεν Ζερμέν είχε καταφέρει να κλείσει την Γιουβέντους στα καρέ της και ως αποτέλεσμα, έφτασε τελικά στο 1-2 με γκολ του Νούνο Μέντες στο 69'.

Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1

Μια καλύτερη Κοπεγχάγη στο πρώτο μέρος άξιζε να προηγείται κοντρα στην Ντόρτμουντ, οι Γερμανοί όμως ήταν πιο κυνικοί και προηγήθηκαν στο 23ο λεπτό χάρη στο γκολ του Αζάρ. Οι Δανοί δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν να διεκδικούν το ματς και στο 41' το έφεραν κιόλας στα ίσια με το τέρμα του Χάραλντσον. Στο δεύτερο 45λεπτο το σκορ δεν άλλαξε ποτέ, με το 1-1 να παραμένει αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε.

Μακάμπι Χάιφα - Μπενφίκα 1-6

Να πετάξει την Γιουβέντους εκτός Ευρώπης προσδοκούσε η Μακάμπι Χάιφα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, η οποία είδε ωστόσο την Μπενφίκα να παίρνει κεφάλι στο σκορ με τον Ράμος στο 20'. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι και τώρα οι Ισραηλινοί είχαν απάντηση, φτάνοντας αρχικά στο 1-1 από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σέρι στο 26ο λεπτό. Η αντίδρασή τους, όμως, σταμάτησε κάπου εκεί. Οι Πορτογάλοι ήταν ανώτεροι κι αυτό αποτυπώθηκε στο χορτάρι, με τον Μούσα να σκοράρει στο 59' για το 1-2. Η Μπενφίκα είχε κυριαρχήσει καθολικά στο γήπεδο, φτάνοντας στο 69' στο 1-3 από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκριμάλντο. Στο 70' οι Πορτογάλου βρήκαν και τέταρτο γκολ με "δράστη" τον Ράφα Σίλβα (73'), ενώ το τελικό 1-5 έκανε ο Ενρίκε Αραούχο στο 88'.

Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 3-1

Να εκπλήσσει τη Σίτι κατάφερνε για σχεδόν 45 λεπτά η Σεβίλλη, που με γκολ του Μιρ στο 31' άνοιξε το σκορ και πήγε λίγο μετά προηγούμενη με 1-0 στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους. Οι Πολίτες, πάντως, μπήκαν πιο δυναμικά στην επανάληψη και με τον νεαρό Ρίκο Λιούις στο 52' έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Η καθολική ανατροπή ήρθε από το γκολ του Άλβαρες στο 73' για το 2-1, σε μια φάση που... όλα τα λεφτά ήταν η μαγική ασίστ (ακόμα μία) του Ντε Μπρούινε. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μαχρέζ στο 83ο λεπτό.

Μίλαν - Σάλτσμπουργκ 4-0

Τη δεύτερη θέση πίσω από την Τσέλσι και την πρόκριση στους "16" του Champions League μετά από 9 ολόκληρα χρόνια(!) πανηγύρισε η Μίλαν, που επικράτησε εύκολα στο Μιλάνο της Σάλτσμπουργκ. Σκορ στη συνάντηση έδωσε στο 14' ο Ζιρού, με τον Κρούνιτς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (46') να διπλασιάζει τα τέρματα των Ιταλών. Ο Ζιρού ξανά με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 3-0, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μίλαν. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μεσίας.

Τσέλσι - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Θύμα έκπληξης έπεσε στα πρώτα λεπτά από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Τσέλσι, που είδε τους Κροάτες να κάνουν το 0-1 με τον Πέτκοβιτς μόλις στο 7'. Οι Λονδρέζοι όχι απλώς έκαναν την ανατροπή, αλλά τα κατάφεραν πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 45 λεπτά με τα γκολ των Στέρλινγκ (18') και Ζακάρια (30'), για το τελικό όπως αποδείχθηκε 2-1.

Τα αποτελέσματα

Ρεάλ Μαδρίτης - Σέλτικ 5-1
Σαχτάρ Ντόντσεκ - Λειψία 0-4
Γιουβέντους - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1
Μακάμπι Χάιφα - Μπενφίκα 1-6
Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 3-1
Μίλαν - Σάλτσμπουργκ 4-0
Τσέλσι - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags