Facebook Pixel Ολυμπιακός – Ναντ: Βγήκε η... υποχρέωση για τον Ολυμπιακό! Έδειξε... σφυγμό παρά την ήττα και τις πολλές αλλαγές (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-03 21:37:00

Βγήκε η... υποχρέωση για τον Ολυμπιακό! Έδειξε... σφυγμό παρά την ήττα και τις πολλές αλλαγές (Vid)

Sportdog Team
Βγήκε η... υποχρέωση για τον Ολυμπιακό! Έδειξε... σφυγμό παρά την ήττα και τις πολλές αλλαγές (Vid)

Ακόμα μια ήττα για τους Πειραιώτες στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις την φετινή χρονιά, που όμως παρά τις πολλές αλλαγές στα πρόσωπα παρουσίασαν καλή εμφάνιση απέναντι στη Ναντ.

Ολυμπιακός – Ναντ: Ευρώπη τέλος και τυπικά για τους Ερυθρόλευκους που γνώρισαν ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά από τους Γάλλους, με 0-2, με γκολ των Μοχάμεντ και Μπλας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του ομίλου τους στο Europa League. Οι Πειραιώτες, παρά το γεγονός των πολλών αλλαγών, είχαν πολύ καλή εικόνα για μεγάλη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως παρά τις πολύ καλές ευκαιρίες που είχαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν, μιας και ο Λαφόντ ήταν εντυπωσιακός. Μάλιστα τα Καναρίνια με αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Φρέιμπουργκ στην έδρα της Καραμπάγκ προκρίθηκαν στα play οff της διοργάνωσης, αφήνοντας τους Αζέρους στο Conference League.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Φάληρο ξεκίνησε με τους Γάλλους να είναι πιο κινητικοί και να θέλουν να βρουν δίχτυα, μιας και ήταν αυτοί που είχαν και βαθμολογικό κίνητρο και μάλιστα μόλις στο 2’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκεσάντ με κεφαλιά θα κάνει το 0-1, όμως το τέρμα θα ακυρωθεί, σωστά, ως οφσάιντ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ερυθρόλευκους θα έρθει στο 6’, όταν μετά από ωραία κίνηση του Ανδρούτσο, η μπάλα θα φτάσει στον Ελ Αραμπί και εκείνος θα την δώσει στον Μπόουλερ που θα σουτάρει, αλλά τον Λαφόντ να μπλοκάρει. Όσο περνούσε η ώρα οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει τον κατάλληλο τρόπο να επιτεθούν, με τους φιλοξενούμενους όμως να μην αφήνουν ανοιχτούς χώρους. Στο 19’ μάλιστα οι πρωταθλητές θα φτάσουν μια ανάσα από το γκολ, όταν μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί θα πιάσει την κεφαλιά, με τον Λαφόντ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην επόμενη φάση οι παίκτες του Μίτσελ θα χάσουν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπόουλερ θα κλέψει την μπάλα μέσα στην περιοχή, θα κάνει την ντρίμπλα και θα σουτάρει από πλάγια θέση, όμως και πάλι ο γκολκίπερ των Γάλλων θα αποκρούσει. Στο 29’ και πάλι οι Ερυθρόλευκοι θα είναι αυτοί που θα έχουν ακόμα μια πολύ καλή στιγμή, όταν ο Καμαρά θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Λαφόντ να αποκρούει, αλλά όχι καλά και τον Ουί Τζο να μπαίνει στην φάση, όμως να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τους Πειραιώτες να φωνάζουν για σπρώξιμο από τον αμυντικό της Ναντ, αλλά τον διαιτητή, μετά την χρήση και του VAR να συνεχίζει τον αγώνα. Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ουί Τζο θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει δύο φορές να σκοράρει, με την πρώτη όμως να κόβεται από ποδοσφαιριστή των Γάλλων, ενώ την δεύτερη η μπάλα να περνάει άουτ. Οι παίκτες της Ναντ θα αντιδράσουν και θα έχουν και αυτοί μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκαναγκό θα πάρει την γυριστή κεφαλιά, στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ.

Η αρχή του δεύτερου μέρους θα ξεκινήσει με τους Πειραιώτες και πάλι να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να αναζητούν τρόπο να διασπάσουν την γαλλική άμυνα, όμως η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει στο 53’ από τους φιλοξενούμενους με τον Καναγκό να κάνει ωραία κίνηση και να σουτάρει από πλάγια θέση, με τον Τζολάκη να μπλόκάρει. Η Ναντ ήταν φανερό ότι ήθελε να πάρει τη νίκη μιας και αυτό το αποτέλεσμα θα συνέχιζε στα play off του Europa League κάτι που τους έκανε να ανεβάζουν πιο ψηλά την άμυνά τους και να έχουν πιο επιθετικές βλέψεις, από το πρώτο μέρος, δείχνοντας πιο κινητικοί. Στο 63’ ήταν η σειρά των Πειραιωτών να απειλήσουν και με τον Κούντε που θα κάνει ένα πολύ δυνατό σουτ, θα αναγκάσουν τον Λαφόντ σε μια ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο ρυθμός του αγώνα με την πάροδο της ώρας θα πέσει, με τους Γάλλους πάντως να συνεχίζουν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να βρουν γκολ, ώστε να πάρουν την πολύ σημαντική, για αυτούς, νίκη και θα το πετύχουν στο 79'. Μετά από σέντρα που θα γίνει από τον Μπλας, από τα αριστερά, ο Μοχάμεντ θα πάρει την κεφαλιά και θα νικήσει τον Τζολάκη κάνοντας το 0-1. Έξι λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κοκό θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περναέι ελάχιστα μακριά από το δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα των Πειραιωτών. Ότι δεν έγινε εκεί θα συμβεί στο 89', όταν ο Μοχάμεντ θα βρει πολύ ωραία τον Μπλας που μέσα από την περιοχή θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Τζολάκη, που έβγαινε για έξοδο, κάνοντας το 0-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόρερ: 79' Μοχάμεντ. 89' Μπλας

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Καλογερόπουλος (60’ Σισέ), Βρουσάι (46’ Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπόουλερ (85' Άβιλα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (69’ Μαρσέλο), Αραμπί (46’ Σαπουντζής), Ουί-Τζο Χουάνγκ.

Ναντ: Λαφόντ, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουάζ, Φάμπιο (5’ Άπια), Σισοκό, Μουτουσαμί (73' Τσιριβέλα), Σιμόν (46’ Μπλας), Γκεσάν, Γκαναγκό (73' Καντέρ Μπαμπά), Μοχάμεντ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags