Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Μίλησε με Λουτσέσκου-Σαββίδη ο Ατζούν - Δεν φεύγει από ΠΑΟΚ - Γιατί δεν τον... γουστάρει ο Γκαρσία!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-04 16:24:00

Μίλησε με Λουτσέσκου-Σαββίδη ο Ατζούν - Ρήτρα 7 εκατομμύρια - Γιατί δεν τον... γουστάρει ο Γκαρσία!

Οι Μιχείες
Μίλησε με Λουτσέσκου-Σαββίδη ο Ατζούν - Ρήτρα 7 εκατομμύρια - Γιατί δεν τον... γουστάρει ο Γκαρσία!

Ούτε ο Γκουαρδιόλα δεν μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα στην Τούμπα! Η απόφαση του Ρουμάνου να πει αμέσως "όχι" στη Χαλ και να παραπέμψει τον Τούρκο να μιλήσει με τη διοίκηση, γιατί δεν φεύγει μόνος του από τη Θεσσαλονίκη, η... γκρίνια οπαδών-δημοσιογράφων και η περίπτωση του Πάμπλο.

Ο "Ευαγγελιστής" αποκαλύπτει την απολύτως αληθινή ιστορία με το σοβαρό ενδιαφέρον της Χαλ για τον Λουτσέσκου. Το "ΟΧΙ" αλά ... 28ης Οκτωβρίου από Ραζβάν και ΠΑΟΚ στον Ατζούν, η "κάψα" του Mr. Survivor  που ήταν μεγαλύτερη κι από εκείνη για τον Μαρτίνς, ο Ρουμάνος κόουτς που τον παρέπεμψε εξ αρχής στον Σαββίδη, η αναμονή του αγγλικού κλαμπ μέχρι 1η Νοέμβρη, το buy out των 7.000.000 ευρώ και τα πρόσφατα ...ιταλικά φούμαρα! 

Επίσης, γιατί πλέον ο "Στρατηγός" αποτελεί εύκολο στόχο και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, η απόφαση για το μέλλον του που είναι μόνο του Ιβάν, η ανάγκη για "υποστήριξη" του με κανονικές μεταγραφές τύπου Νάρει (ΜΊΝΙΜΟΥΜ) από τον Γενάρη για την επόμενη σεζόν και η ωμή αλήθεια : ο Ραζβάν δεν είναι μάγος, αλλά ούτε πρέπει να λειτουργεί σαν "αυτοφωράκιας"!

>>> O Λουτσέσκου ομολογουμένως έχει την... τιμητική του το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ ενώ κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν το προπονητικό του προφίλ και να τον "απομυθοποιήσουν" ως περσόνα!

>>> Κάτι τα αγωνιστικά ζητήματα του "δικεφάλου", κάτι οι πολλοί τραυματισμοί, κάτι η βαθμολογική  θέση που δεν συνάδει με των προηγούμενων χρόνων, κάτι η... σκληρή εσωστρέφεια που "σκεπάζει" το κλαμπ, κάτι οι "haters" του Ρουμάνου και κάτι η "επικοινωνία" για το μέλλον του, έχουν παίξει τον ρόλο τους...

>>> Βλέπετε ο "Στρατηγός", που δεν ήταν ποτέ αγαπητός στην πλειοψηφία των φίλων και των ρεπόρτερ του πάλαι ποτέ ΠΟΚ - Ολυμπιακού/Παναθηναϊκού/ΑΕΚ (εξαιτίας δηλώσεων και συμπεριφορών που  της έχει κάνει λειτουργώντας πολλάκις σαν ΠΑΟΚάρχης) - τώρα που η δική του ομάδα δεν είναι καλά, γίνεται εύκολος στόχος και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Κάτι που είναι άδικο πάντως και στην μια και στην άλλη περίπτωση!

>>>Από την μία το γεγονός, για παράδειγμα, πως ο Λουτσέσκου μπήκε νωρίτερα και περπάτησε στον αγωνιστικό χώρο της "Αγιας Σοφιάς Opap Arena" και με αφορμή την χειρονομία προς τους "κιτρινόμαυρους" οπαδούς να συνεχίζουν να τον βρίζουν αυξάνοντας τα ...volumes, επικοινωνήθηκε σαν έγκλημα !

>>> Από την άλλη τακτικά κρίθηκε πολύ αυστηρά γιατί επέμενε - σε αυτό που κτίζει - και τόλμησε, να βάλει τους παίκτες του στη διαδικασία του build up από πολύ χαμηλά, απέναντι στο πρέσινγκ της ΑΕΚ με 6 παίκτες της ψηλά...

>>> Αντικειμενικά ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει το ρόστερ για να πάρει ή έστω να διεκδικήσει ανταγωνιστικά το πρωτάθλημα. Είναι πολύ κατώτερο και  βρίσκεται  σε μια εξελικτική σεζόν, με πολλούς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες και με μεταγραφές "στοιχήματα", που θα πρέπει πρώτα να γίνουν γκρουπ και να "εκπαιδευτούν" σε ένα στυλ παιχνιδιού. 

>>> Ο Λουτσέσκου, που μετά την αποχώρηση του Μαρτίνς είναι μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Super League, δεν λειτουργεί ούτε με ...κοντόφθαλμη λογική, ούτε με "τυχοδιωκτική" στρατηγική. Δηλαδή να μάθει τους παίκτες του σε...τακτική αντιποδοσφαίρου για να πάρουν - κατά τύχη - κάποιο μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτό έκανε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το ίδιο έπραξε και με την ΑΕΚ. Ο κόουτς Ραζβάν προσπαθεί να διδάξει, το ποδόσφαιρο κατοχής με πολλές πάσες. Και έκπληξη ήταν το "διπλό" στο "Καραϊσκάκης", όχι ή ήττα στην "Αγιά Σοφιά"

>>> Με τερματοφύλακα (Kοτάρσκι), με δεξιό μπακ (Λύρατζη), με αριστερό στόπερ (Κουλιεράκη), με αριστερό μπακ (Τσαούση) με 6άρι (Ντάντας), όλοι παίκτες U22, χωρίς ουσιαστικά 10άρι (βάζει εκεί αναγκαστικά τον Νταγκλας Αγκούστο που είναι 6αρο-8άρι) και με σέντερ φορ τον φετινό αόρατο Ολιβέιρα (συναγωνίζεται τον Ουί Τζό Χουάνγκ του Ολυμπιακού, στο ποιός είναι χειρότερος/μεγάλη απογοήτευση), ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Ούτε με τον Πέπ στον πάγκο του...

>>> Το έγραψα και το ξαναγράφω σήμερα, πως με το σημερινό ρόστερ του ΠΑΟΚ η 4η θέση είναι το ταβάνι του και αν κατακτηθεί  θα είναι και επιτυχία έτσι όπως ξεκίνησε/πάει η σεζόν. Το θέμα είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με σταθερές που δεν θα... διαλυθεί μέχρι το καλοκαίρι, που θα έχει ή θα δημιουργήσει παίκτες να υπηρετούν συγκεκριμένους ρόλους, με ξεκάθαρο ρόστερ και με μεταγραφικές προσθήκες έτοιμων που θα την πάνε ένα επίπεδο παραπάνω!

>>> Ο Λουτσέσκου ΔΕΝ είναι... μάγος (όπως κάποιοι φέρεται να επιθυμούν για να... μεταμορφώσει αυτό το ρόστερ) και ΔΕΝ πρέπει να εμφανίζεται/να τον κάνουν "αυτοφωράκια" (γενικότερα απο τον Οργανισμό). Ο Λουτσέσκου είναι προπονητής, κανονικός/καλός/δοκιμασμένος/ο πιο πετυχημένος στην ιστορία του συλλόγου και φιλόδοξος. Αγαπάει τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη και επέστρεψε νωρίτερα στην ομάδα και στην πόλη, γνωρίζοντας βέβαια πολύ καλά το ρίσκο που πήρε. Γιατί στη ουσία γύρισε και... κυνηγάει τον εαυτό/ (ένδοξο)παρελθόν του

>>> Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, λοιπόν, πρέπει να στηριχθεί σε αυτό που ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι και να υποστηριχθεί μεταγραφικά τον ερχόμενο Γενάρη! Με μεταγραφές σε στοχευμένες θέσεις και με βιογραφικό/ ποιότητα τέτοια που θα εγγυώνται πως θα μπορούν να αποτελούν σημεία αναφοράς για την ομάδα και όχι " παίκτες -στοιχήματα" ή  "επενδύσεις" για το μέλλον. Κι αυτές οι μεταγραφές  να γίνουν τον Γενάρη ώστε το γκρουπ που δημιουργείται να είναι έτοιμο - μερικούς μήνες - νωρίτερα για την σεζόν 2023-24!

>>>  Στον ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του... Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός ποτέ δεν χώνεψε πως αν και Κυπελλούχος "φαγώθηκε" για χάρη του Λουτσέσκου ενώ από τότε δεν... γουστάρει τον Ρουμάνο (και δεν συνεργάζεται ουσιαστικά μαζί του ως προπονητής του ΠΑΟΚ Β). Επίσης, υπάρχει κι ένα ποσοστό οπαδών που... συναισθηματικά θέλουν να βλέπουν την "Παμπλάρα" στον πάγκο της πρώτης ομάδας για να ...χαίρονται. Πόσο μάλλον από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και πολύ δύσκολα θα μπει στην πρώτη 3άδα, σου λένε ... "να έχουμε τον Πάμπλο Γκαρσία για να γουστάρουμε". Ομολογουμένως φοβερή λογική αλλά οπαδοί είναι αυτοί...

>>> Για όλα αυτά , λοιπόν, η ευθύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι αναλόγως μικρή ή ανύπαρκτη, πάντως όχι αυτή που του χρεώνουν...

>>> Όπως δεν υπάρχει και το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑ αποχώρησης τώρα του Λουτσέσκου απο τον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον όχι από την πλευρά του. Δεν το σκέφτεται, κάτι που το απέδειξε και σχετικά πρόσφατα με το "ΟΧΙ" που είπε και ήταν σαν της ... 28ης Οκτωβρίου!!  Γιατί η στήλη αφού το έψαξε και το καρατσέκαρε απο κάθε πλευρα το γράφει σήμερα, για το "ΟΧΙ" του Ραζβάν Λουτσέσκου - ουσιαστικά και του ΠΑΟΚ- στην Χαλ των Ατζούν και Πέλκα!!

>>> Ναι, η ομάδα της αγγλικής Τσαμπιονσιπ, δεν είχε φλερτάρει σοβαρά μόνο με τον άνεργο Πέδρο Μαρτίνς αλλά και με τον προπονητή του ΠΑΟΚ!

>>>  Μάλιστα ο Τούρκος ιδιοκτήτης της, ο διάσημος και στην Ελλάδα  Mr Survivor, όπως μίλησε με τον Πορτογάλο πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, έτσι μίλησε και ο ίδιος με τον Λουτσέσκου!! 

>>> Σύμφωνα  δε με την διεθνή πιάτσα agents, το ενδιαφέρον της Χαλ για συνεργασία με τον Λουτσέσκου ήταν το ίδιο σοβαρό και...ζεστό όπως και με τον Μαρτίνς!

>>> Και σύμφωνα, πάντα,  με την ίδια πηγή ο Λουτσέσκου δεν έκανε καν... δεύτερες σκέψεις να εγκαταλείψει τον ΠΑΟΚ για χάρη της Αγγλίας. Δεν μπήκε δηλαδή σε ουσιαστική συζήτηση με τον Ατζούν αλλά τον παρέπεμψε στους Ιβάν Σαββίδη και Μπότο!

>>> Λουτσέσκου και Ιβαν έχουν ένα συμβόλαιο πολύ ισχυρό, με πολύ υψηλά πέναλτι εκατέρωθεν για να σπάσει. Επίσης έχουν και μια ισχυρή σχέση, που "σφυρηλατήθηκε" και μέσα /πάνω στη παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί στην πρώτη τους συνεργασία, που οδήγησε τον Ιούνιο του 2019 στην αποχώρηση του Λουτσέσκου (ασφαλώς και δεν είχε φύγει τότε για τα πετροδολάρια της Αλ Χιλάλ, όπως εύκολα κατηγορήθηκε από κάποιους).

>>> Ο Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ/Σαββίδη έχει κλειστό συμβόλαιο ως το 2024! Και όπως κάνει σε κάθε συμβόλαιό του ο Ρουμάνος υπάρχει buy out. Το τωρινό είναι 7.000.000 ευρώ (2,2 εκατ. ήταν την πρώτη φορά) και το ύψος του είχε...μπει από τον Ιβάν!

>>> Στο δια ταύτα: ο Λουτσέσκου φροντίζει πάντα να έχει καλή σχέση με τους προέδρους/ιδιοκτήτες αλλά και να τιμάει τα συμβόλαια που κάνει. Για αυτό άλλωστε και παρέπεμψε Ατζούν και Χαλ, που τον ήθελαν σαν τρελοί. στην ιδιοκτησία για συζήτηση!

>>> Αν ο Σαββίδης βέβαια ήθελε να απαλλαγεί απο τον Ρουμάνο ή έστω να διαπραγματευτεί με τον Ατζούν το υφιστάμενο buy out, τότε ενδεχομένως να άλλαζε και η "συνθηκη" για τον Λουτσέσκου. Κάτι τέτοιο όμως, δεν συνέβη...

>>> Στην Χαλ ο  Mr Survivor Ατζούν είχε "ψηθεί" για τα καλά με... Ραζβάν Λουτσέσκου και σίγουρα έναν ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Δημητρης Πέλκας. Ο διεθνής Έλληνας μέσος, που στον ΠΑΟΚ αποκαλούσε "πατέρα" τον Ραζβαν, είναι φίλος με τον Ατζούν από τότε που έπαιζε στην Φενέρ. Και ο κουμπάρος του Πέλκα, που τον πάντρεψε στο Φανάρι τον περασμένο Ιούνιο, είναι γυμναστής/διερμηνέας του Λουτσέσκου (από την ... εποχή της Ξάνθης).

>>> Ενδεικτικό πάντως πως η Χαλ ...περίμενε απάντηση για τον Λουτσέσκου (μέχρι που κατάλαβε πως δεν έχει τύχη) είναι πως μόλις την Πέμπτη (3 Νοεμβρίου) ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή, τον 38χρονο Λίαμ Ροζενιόρ (ήταν στην Ντέρμπι Κάουντι)!

>>> Το "θέμα Χαλ" για Λουτσέσκου έκλεισε, ο Ρουμάνος δεν το κουνάει από την Τούμπα, εκτός κι αν το...αποφασίσει η ιδιοκτησία. Μάλιστα παρότι το ενδιαφέρον της αγγλικής ομάδας ήταν αληθινό και σοβαρό,  κρατήθηκε στα ψιλά, δεν πήρε προβολή...

>>> Σε αντίθεση, δηλαδή, με τα γραφόμενα πως ο Ιταλός ατζέντης Πιέτρο Κόντι προσπαθεί να του βρει ομάδα στην Ιταλία και τον δουλεύει ήδη για την Βερόνα!! Τέτοια θέματα που συντηρούνται ενώ είναι τελείως φιλολογικά/ "επικοινωνιακά",  ασφαλώς και δεν κάνουν καλό σε Λουτσέσκου/ΠΑΟΚ , ούτε (προφανώς) σκοπεύουν σε κάτι τέτοιο.

ΥΓ1. Ατζέντηδες του Ραζβαν Λουτσέσκου ήταν και συνεχίζουν να είναι οι Έλληνες "Διόσκουροι" Γιώργος Φούγιας και Δημητρης Καρύδας. Ο Κόντι έχει πάρει την άδεια για την αγορά της Ιταλίας κι αυτή... προφορική. Δεν υπάρχει δηλαδή συμβόλαιο!

ΥΓ2. Ο Λουτσέσκου δεν φεύγει -τουλάχιστον τώρα - από τον ΠΑΟΚ. Δεν το έκανε για να πάει στην Αγγλία τον Οκτώβριο κι ενώ υπήρξε πρόταση της Χαλ. Και τα ιταλικά σενάρια, ειδικά στο δεδομένο timing, είναι μόνο... επικοινωνία!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ! Πέθανε ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι μόλις 47 ετών - Θλίψη στον Παναθηναϊκό 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags