Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αήττητος ο ΠΑΟ - Πήρε βαθμό με πέναλτι... buzzer beater - Χαμός με VAR, φωνάζει ο Ολυμπιακός! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-06 21:36:00

Αήττητος ο ΠΑΟ - Πήρε βαθμό με πέναλτι... buzzer beater - Χαμός με VAR, φωνάζει ο Ολυμπιακός! (Vid)

Αήττητος ο ΠΑΟ - Πήρε βαθμό με πέναλτι... buzzer beater - Χαμός με VAR, φωνάζει ο Ολυμπιακός! (Vid)

Ντέρμπι με ασύλληπτο φινάλε στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 με πέναλτι στο 90+13'. Μεγάλη ένταση στο τέλος και διαμαρτυρίες από τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Απίστευτο κι όμως... Παναθηναϊκό! Οι Πράσινοι δεν ήταν καλοί στη Λεωφόρο, έβλεπαν τον Ολυμπιακό με γκολ του Μπιέλ στο 84' να φεύγει με το τρίποντο, ωστόσο το φετινό Τριφύλλι δεν το ξεγράφεις ποτέ. Με πέναλτι του Σπόραρ στο 103' (το κέρδισε ο Ιωαννίδης από τον Άβιλα με χρήση και του VAR) οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας διατήρησαν το αήττητο και το +10 από τους Ερυθρόλευκους με το τελικό 1-1!

Το ματς

Μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο ξεκίνησε το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική της Super League, με το ρυθμό του "αιώνιου" ντέρμπι να είναι καλός και τους Πράσινους να έχουν την πρώτη τελική του ματς, με μια κεφαλιά του Σπόραρ στο 11'. Οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν στις ευκαιρίες, με ένα σουτ του Μπιέλ στο 12ο λεπτό που κόντραρε και δεν έφτασε ποτέ εστία, παρότι έγινε υπό καλές προϋποθέσεις στη μεγάλη περιοχή.

Ακόμα καλύτερη ήταν η φάση του 19ου λεπτού, με τον Παλάσιος να σουτάρει δυνατά από μακριά μετά από πάσα-τακουνάκι του Σπόραρ, αλλά την μπάλα να περνά τελικά αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στο 24ο λεπτό οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη στιγμή για να φτάσουν στο 0-1, καθώς από λάθος πάσα του Μπρινιόλι στο 24' βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπακαμπού έστρωσε για τον Χάμες που είχε όλο το χώρο δικό του για να εκτελέσει, όμως ο Μπρινιόλι απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Κολομβιανού!

Στο 29' ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ από την προβολή του Σπόραρ, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς στην αρχή της φάσης και στην πάσα του Βέρμπιτς στον Παλάσιος, ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ. Τρία λεπτά μετά ο Μπρινιόλι χρειάστηκε να επέμβει ξανά εντυπωσιακά, διώχνοντας με εκτίναξη το δυνατό σουτ του Μασούρα από μακριά (32').

Η πιο σημαντική στιγμή του Τριφυλλιού ήρθε στο 35ο λεπτό, όταν ο Παλάσιος έβγαλε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, αλλά στο ύψος της μικρής περιοχής ο Βέρμπιτς δεν μπόρεσε να κάνει επαφή για να στείλει την μπάλα (προ κενής ουσιαστικά εστίας) στα δίχτυα! Το 0-0 δεν άλλαξε με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό σε μεγάλο βαθμό να έχει φέρει το ντέρμπι εκεί που το ήθελε.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε άμεσα σε αλλαγή, αντικαθιστώντας συγκεκριμένα τον Σάντσες με τον Κώτσιρα στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Σέρβος τεχνικός ήθελε να τονώσει τη δεξιά του πλευρά, καθώς ο Αργεντινός δεξιός μπακ δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά στο πρώτο 45λεπτο και δεν έδωσε μεγαλύτερη δυναμική ούτε στον Παλάσιος.

Την πρώτη τελική της επανάληψης την είχε ο Ολυμπιακός, με τον Μπιέλ για την ακρίβεια να πλασάρει στο 49' μέσα από την περιοχή και τον Μπρινιόλι να διώχνει με τα πόδια, σε ακόμα μία επικίνδυνη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά για τον Παναθηναϊκό, που στο 53' είδε τον Παλάσιος να αποχωρεί αναγκαστικά με μυϊκό τραυματισμό. Τη θέση του πήρε ο Κουρμπέλης, με τον Τσέριν να ανεβαίνει αυτόματα στη θέση "10" και τον Μπερνάρ να πηγαίνει σε ρόλο δεξιού εξτρέμ.

Στο 61ο λεπτό οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μασούρα, με τον Μπρινιόλι γι' ακόμα μία φορά να επεμβαίνει σωτήρια με τα ακροδάχτυλα! Ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε απίστευτο ματς, κάνοντας νέα φανταστική απόκρουση και στο σουτ του Χάμες στο 62ο λεπτό! Ο Σπόραρ στο 76' βρήκε ξανά γκολ από πάσα-λόμπα του Μπερνάρ, ωστόσο και πάλι ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον Σλοβένο όντως να μην καλύπτεται.

Στο 79' ο Σπόραρ βρήκε καθαρό τετ-α-τετ από την πίεση του Βαγιαννίδη, πλάσαρε σωστά, όμως ο Σωκράτης με φοβερό τάκλιν έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Από τη στημένη αυτή φάση το Τριφύλλι είχε σπουδαία ευκαιρία για το 1-0, με τον Ρούμπεν να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει, αλλά τον Πασχαλάκη να του λέει εντυπωσιακά "όχι"! Ό,τι δεν έκανε ο Παναθηναϊκός το έκανε στο 84ο λεπτό ο Ολυμπιακός με το γυριστό σουτ του Μπιέλ (σ.σ. κόντραρε και στον Μάγκνουσον η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα).

Ωστόσο, το φετινό Τριφύλλι δεν το ξεγράφεις ποτέ! Με πέναλτι του Σπόραρ στο 103' (το κέρδισε ο Ιωαννίδης από τον Άβιλα στο 90+7' με χρήση και του VAR) οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας διαμόρφωσαν με φοβερή εκτέλεση του Σλοβένου το τελικό 1-1 και διατήρησαν έτσι το αήττητο με το +10 από τους Ερυθρόλευκους!

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (46' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν (87' Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53' Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78' Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Ίνμπομ, Εμβιλά, Χάμες (86' Φορτούνης), Μασούρας (76' Βρουσάι), Μπιέλ (90+3' Μπόουλερ), Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags