«Κόλλησε» στην Τρίπολη η ΑΕΚ, μετά τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ! Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και έτσι δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, προκειμένου να πλησιάσει την κορυφή και να πάρει αποστάσεις από τους Πειραιώτες.

Παρότι προηγήθηκε στο σκορ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ, η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού ισοφαρίστηκε από πολύ όμορφο γκολ του Κρέσπι. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα αντιμετώπισαν πολύ μεγάλη δυσκολία στη διάσπαση της άμυνας των Αρκαδών, σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ δύναμη και σκληράδα και τον Παπαδόπουλο των Αρκάδων να κάνει ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι. Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Ελίασον.

Η ΑΕΚ παρέμεινε στο -6 από τον Παναθηναϊκό με 25 βαθμούς και στο +4 από τον Ολυμπιακό.

Μέσα ο Αραούχο! Επιστροφή Τζαβέλλα-Μήτογλου

Με Αραούχο στην αρχική σύνθεση παρατάχθηκε η ΑΕΚ! Μπορεί να ανησύχησε τους πάντες ο Αργεντινός με τις ενοχλήσεις που είχε στον προσαγωγό, ωστόσο ήταν false alarm, μπήκε στην αποστολή και ο Ματίας Αλμέιδα τον ξεκίνησε βασικό πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Αθανασιάδης παρέμεινε στην υπεράσπιση της "κιτρινόμαυρης" εστίας, με τον Ρότα στο δεξί και Μοχαμαντί στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στο κέντρο της οποίας επέστρεψαν Τζαβέλλας και Μήτογλου. Στη μεσαία γραμμή ρόλο κόφτη είχε ο Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτς στην αριστερή και τον Ελίασον στη δεξιά πτέρυγα, ενώ ο Πινέδα έπαιξε σε θέση δεκαριού.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής – Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (84' Αλβάρες), Σίτο (75' Τιλίκα) – Κρέσπι (90'+5' Ντομίνγκεθ), Μπαράλες (84' Μπενίτο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (80' Μάνταλος), Ελίασον (20' Άμραμπατ), Σιμάνσκι (80' Τσούμπερ), Πινέδα (46' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς - Αραούχο, Γκαρσία.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στο ματς! Πίεσε ψηλά, κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα και προσπάθησε μέσα από αυτό να δημιουργήσει διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου. Κάπως έτσι ήρθε η ευκαιρία στο 11', όταν ο Ρότα συνδυάστηκε με τον Πινέδα, μπήκε στην περιοχή, αλλά το τέλειωμα του πρώτου δεν ήταν εύστοχο. Ο Αστέρας που απάντησε με τον Κρέσπι στις ευκαιρίες, στο 13', ο οποίος υποδείχτηκε αδίκως οφσάιντ, στη συνέχεια έκλεισε καλά την άμυνά του και ισορρόπησε τον ρυθμό, παίρνοντας παράλληλα μέτρα.

Oı Αρκάδες προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να βγούνε μπροστά. Στο 16' ο Ριέρα είχε μία τελική με συρτό σουτ, την οποία μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 25' η προσπάθεια του Μουνάφο έφυγε αουτ. Η Ένωση στάθηκε άτυχh γιατί έχασε από πολύ νωρίς ένα σημαντικό παράγοντα στο δημιουργικό κομμάτι. Ο λόγος για τον Ελίασον, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από τάκλιν του Τζουγκάνοβιτς και έδωσε τη θέση του (στο 20') στον Άμραμπατ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλά ταμπουρωμένοι και οι οδηγίες από τον Αλμέιδα στους παίκτες του ήταν να απλωθούν στο γήπεδο, ώστε να φέρουν προς τα έξω την άμυνα. Και πάλι όμως, η ΑΕΚ μόνο από μακρινά σουτ, όπως του Αραούχο στο 29' που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, έβγαζε επιθετικές ενέργειες παρά με οργανωμένες προσπάθειες. Δύο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Αστέρα απομάκρυνε με γροθιές ένα γέμισμα του Γκατσίνοβιτς από εκτέλεση φάουλ. Ο Σέρβος ήταν αρκετά εγκλωβισμένος από αριστερά και έτσι μόνο από στατικές φάσεις μπορούσε να βγάλει απειλές.

Μετά το 35' έπεσε και ομίχλη στο γήπεδο με αποτέλεσμα η μειωμένη ορατότητα να επηρεάσει την ποιότητα του παιχνιδιού, το οποίο είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, όπως του Μπαράλες στον Σιμάνσκι, στο 38', με τους «κιτρινόμαυρους» να φωνάζουν στον διαιτητή Φωτιά, ότι έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό για επικίνδυνο παίξιμο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Λιβάι Γκαρσία που βγήκε ενώπιος ενωπίω, αλλά νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, επανέκτησε τη μπάλα, με τη δεύτερη προσπάθεια να περνά εκτός γηπέδου.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έπρεπε να βρει τρόπους για να μπει στο μονοπάτι της νίκης! Ο Αλμέιδα έβαλε τον Γιόνσον αντί του Πινέδα, αφού το ματς έδειχνε να θέλει δύναμη παρά τέχνη. Η Ένωση είχε μία άστοχη κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 47', αλλά η φάση που την έφερε μπροστά στο σκορ ήταν το πέναλτι που κέρδισε στο 50' από κλωτσιά του Σίτο στον Γκατσίνοβιτς, στο οποίο ευστόχησε ο Άμραμπατ. Ο Αστέρα όμως ήταν πολύ σκληρός, για να πεθάνει.

Και βρήκε μετά από οχτώ λεπτά αντίδραση. Ο Ιγκλέσιας έκανε ωραία αλλαγή παιχνιδιού για τον Καρμόνα που γύρισε με το κεφάλι στον Κρέσπι, ο οποίος έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει τον Τζαβέλλα πριν καταλήξει στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Η Ένωση έβγαλε πείσμα και αύξησε την πίεσή της. Στο 63' μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία να επανακτήσει το προβάδισμα.

Ο Γκαρσία έκανε εξαιρετική προσπάθεια, γύρισε στον Άμραμπατ που προσποιήθηκε και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Παπαδόπουλος το έβγαλε, διατηρώντας το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Αστέρα είχε απάντηση και στο σουτ του Λιβάι Γκαρσία. Η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» απείλησε ξανά στο 74', με τους Σιμάνσκι και Ρότα να συνεργάζονται και τον τελευταίο να αστοχεί από διαγώνια θέση, επιλέγοντας για δεύτερη φορά στο ματς να τελειώσει μόνος του αντί να βρει συμπαίκτη.

Στο 78' το πλασέ του Κρέσπι δεν δυσκόλεψε τον Αθανασιάδη και στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ τα έδωσε όλα με εντολή Αλμέιδα για ανέβασμα! Με εξαίρεση ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 88' που ήταν πολύ η άστοχο, η Ένωση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να βάλει το γκολ της νίκης. Στο 90' μάλιστα έπαιξε με τη φωτιά, όταν ύστερα από αντεπίθεση του Αστέρα και συνεργασία Άλβαρες και Τιλίκα, οι Αρκάδες ήρθαν κοντά στο 2-1, αλλά η τελική προσπάθεια ήταν κάκιστη.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.