Μπορεί αρκετός κόσμος του Ολυμπιακού να σκεφτόταν το πως θα εξελιχθεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής!

Βέβαια η τελευταία φάση του ματς και το πέναλτι που έδωσε ο ρέφερι από τον Άβιλα στον Ιωαννίδη στέρησε αυτή την τρομερή εμφάνιση σε ένα μήνυμα... επανεκκίνησης για το πρωτάθλημα. Διότι εάν ο Ολυμπιακός νικούσε θα μείωνε τη διαφορά στους 7 από τον πρώτο Παναθηναϊκό και θα πλησίαζε ακόμη περισσότερο την ΑΕΚ, η οποία δεν κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης. Μια ΑΕΚ που υποδέχεται σε μια εβδομάδα εντός έδρας και θα έστελνε η ομάδα του Μίτσελ μήνυμα... τίτλου!

 

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός κρατάει ότι ο Μίτσελ στέρησε από τον Παναθηναϊκό όλα τα ατού του, κερδίζοντας ξεκάθαρα τον Γιοβάνοβιτς στη μάχη των πάγκων. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το 25΄ μέχρι να βάλει το γκολ ο Μπιέλ, με εξαίρεση ένα διάστημα που χρειάστηκαν οι ερυθρόλευκοι μετά τη διπλή αλλαγή και την είσοδο των Βρουσάι και Ελ Αραμπί. Αυτό συνέβη διότι ο Μίτσελ έκανε κίνηση ματ με τον Χουάνγκ στα χαφ, μιας και ο Νοτιοκορεάτης ήταν συγκλονιστικός σε όλο τον αγώνα και... απόρροια των τρεξιμάτων που έκανε ήταν πως δεν είχε κουράγιο στο γκολ του Μπιέλ να τρέξει να πανηγυρίσει.

Από εκεί και πέρα ο Μίτσελ δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά με την επιλογή να μετατρέψει τον αμυντικό χαφ Ντόι σε στόπερ. Υπενθυμίζεται πως ο Ελληνοαλβανός αγωνιζόταν μέχρι και πέρυσι στον Ολυμπιακό Β΄ ως αμυντικό χαφ, ωστόσο ο Μίτσελ έχει... βαλθεί  να τον κάνει στόπερ επιπέδου Ολυμπιακού! Έκανε καίριες παρεμβάσεις και απέναντι σε έναν καλό φορ όπως είναι ο Σπόραρ. Βέβαια είχε και τρομερή καθοδήγηση από τον Σωκράτη, ο οποίος έκανε εμφάνιση από τα παλιά, ειδικά με μια τρομερή απόκρουση - αυτοθυσία σε σουτ του Σπόραρ.

Πάντως στο ματς της Λεωφόρου φάνηκε και το ποιος θα είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτός δεν θα είναι ούτε ο Μαρσέλο, ούτε ο Σωκράτης, ούτε ο Εμβιλά, ούτε ο Φορτούνης, ούτε ο Μπιέλ, αλλά ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός έκανε συγκλονιστικό ματς και εάν δεν ήταν ο Μπρινιόλι θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον ένα γκολ, ενώ ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε τη φάση του γκολ για τον Ολυμπιακό. Γενικότερα, έδειξε σε καλή κατάσταση και είχε διάθεση να διαχειρίζεται όλες τις επιθέσεις, αλλά και τα στημένα του Ολυμπιακού. Με εξαίρεση δύο που άφησε στον Μπιέλ.

Τέλος, ο Μίτσελ αποφάσισε στο κατάλληλο σημείο να βάλει μέσα τον Ελ Αραμπί, μιας και ο Μαροκινός έδειξε την κλάση του με την τρομερή ασίστ στο γκολ του Μπιέλ για το 0-1. Όπως και να έχει ο Ισπανός γνωρίζει ότι χάθηκε τρομερή ευκαιρία που θα οφειλόταν κυρίως στο εξαιρετικό κοουτσάρισμα του ίδιου.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπάθας: "Καμία περίπτωση πέναλτι, τίναξε το ντέρμπι στον αέρα"