Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Κώτσιρας: Μπήκε και άλλαξε τον ΠΑΟ - Μεγάλη η απουσία του όλο το προηγούμενο διάστημα
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-07 19:11:00

Μπήκε και άλλαξε τον ΠΑΟ - Μεγάλη η απουσία του όλο το προηγούμενο διάστημα

Μπήκε και άλλαξε τον ΠΑΟ - Μεγάλη η απουσία του όλο το προηγούμενο διάστημα

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ήταν καλός απέναντι στον Ολυμπιακός, όμως η παρουσία ενός παίκτη έδειξε το μεγάλο κενό που άφησε τον προηγούμενο μήνα στην ομάδα.

Παναθηναϊκός: Πέραν του Μπρινιόλι κυρίως κι ακολούθως των Σπόραρ, Ρούμπεν και Παλάσιος (όσο έπαιζε) σε δεύτερο επίπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλους πρωταγωνιστές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πέραν του ότι οι Πράσινοι δεν ήταν στο επίπεδο που τους είχαμε συνηθίσει, ταυτόχρονα και οι Πειραιώτες έκαναν μακράν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι.

Ωστόσο ακόμα και σ' αυτή τη συνθήκη, ο Παναθηναϊκός είδε σημαντική αλλαγή όταν ο Γιάννης Κώτσιρας αντικατέστησε στο δεύτερο ημίχρονο τον Φακούντο Σάντσες. Ο δεξιός μπακ του Τριφυλλιού έδωσε μεγαλύτερη δυναμική από την πλευρά του στο Τριφύλλι και αυτό θα φαινόταν ακόμα περισσότερο, αν δεν γινόταν αναγκαστικά αλλαγή λόγω τραυματισμού ο Παλάσιος.

Ο Σάντσες έβγαλε ένα μακρύ διάστημα βασικός, σκόραρε με τη Λαμία, έδωσε μάχες, πάλεψε, αλλά ειδικά επιθετικά ποτέ δεν μπορούσε να έχει προσφορά ανάλογη του Κώτσιρα. Η επάνοδος του τελευταίου δεν ήταν σημαντική φυσικά μόνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα επόμενα δύο κρίσιμα παιχνίδια με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και Ατρόμητο στη Λεωφόρο.

Η παρουσία του Κώτσιρα στο χορτάρι δίνει τη δυνατότητα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει και με τον Έλληνα δεξιό μπακ, ό,τι αντίστοιχα κάνει και με τον Χουάνκαρ από αριστερά. Να ανεβάζει δηλαδή τον έναν μπακ σε ρόλο εξτρέμ και τον απέναντι μπακ να κλείνει σε ρόλο τρίτου στόπερ. Όσο όμως αγωνιζόταν ο Σάντσες, το πλάνο αυτό ήταν αναγκαστικό να βγαίνει μόνο με τον Χουάνκαρ, καθώς ο Αργεντινός δεν έχει τις απαιτούμενες επιθετικές αρετές.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags