Facebook Pixel ΑΕΚ: Πρόβα για Ολυμπιακό! «Καθάρισε» με 3άρα σαν σε προπόνηση τον ΟΦΗ
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-10 05:05:00

Πρόβα για Ολυμπιακό! Η ΑΕΚ "καθάρισε" με 3άρα τον ΟΦΗ - Φουλ ροτέισον από Αλμέιδα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρόβα για Ολυμπιακό! Η ΑΕΚ "καθάρισε" με 3άρα τον ΟΦΗ - Φουλ ροτέισον από Αλμέιδα

Προθέρμανση για το Καραϊσκάκη έκανε η Ένωση που επικράτησε 3-0 των Κρητικών στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ, σαν σε προπόνηση, μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και προθέρμανε τον κόσμο της για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο, στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη, με δύο γκολ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία και πλασέ του Γκατσίνοβιτς. Στο δεύτερο μέρος σκόραρε ο Μάνταλος, ο οποίος στάθηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Με την ΑΕΚ στους 28 βαθμούς διατηρήθηκε η απόσταση των 6 βαθμών από τον πρώτο Παναθηναϊκό (πού πέρασε από το Αγρίνιο) και στους 4 από την ομάδα του Πειραιά (που νίκησε τον Λεβαδειακό), με την οποία οι «κιτρινόμαυροι» αναμετριούνται την Κυριακή, στην αυλαία του πρώτου γύρου. Ο ΟΦΗ παρέμεινε ουραγός με 7 και θα δώσει τη δική του μάχη επιβίωσης στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Φουλ ροτέισον ενόψει Καραϊσκάκη

Με πολλές αλλαγές, λόγω απουσιών και τραυματισμών, αλλά και εξαιτίας συντήρησης δυνάμεων, ενόψει του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, στην άμυνα είχαμε φουλ ροτέισον με Σιντιμπέ, Μουκουντί και Χατζισαφί να παίρνουν θέση στην τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά, με μόνο τον Μήτογλου να παραμένει στο σχήμα από την προηγούμενη αγωνιστική, στην Τρίπολη. Στη μεσαία γραμμή ο Γιόνσον είχε ρόλο κόφτη, εν τη απουσία του Σιμάνσκι που είχε ίωση και αποκλείστηκε από την αποστολή. Ο Άμραμπατ τοποθετήθηκε στο δεξί φτερό ως αντί-Ελίασον, ο Γκατσίνοβιτς παρέμεινε στο αριστερό, ο Πινέδα αγωνίστηκε στην κορυφή του ρόμβου και στην επιθεση είχαμε το δίδυμο Λιβάι Γκαρσία-Μάνταλου.

Από πλευράς ΟΦΗ, ο Μανδάς τοποθετήθηκε μπροστά στα γκολπόστ, με τους Λάρσον, Βούρο, Διαμαντή και Θοράρινσον, να απαρτίζουν την τετράδα στην άμυνα. Μεγιάδο και Περέα ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων. Ο Ντιουσέ είχε ρόλο επιτελικού χαφ, ο Μπαλογιάννης εφορμούσε από αριστερά, ο Ντιού από δεξιά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γκερέρο.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (66' Αραούχο), Άμραμπατ, Πινέδα (66' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (70' Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία (87' Κοσίδης)

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής (83' Πασαλίδης), Θοράρινσον, Μεγιάδο, Περέα (74' Στάικος), Ντιουσέ (83' Νέιρα), Μπαλογιάννης, Τζού (66' Ντικό), Γκερέρο (66' Ντουρμισάι).

Στα... γρήγορα

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Έδειξε κινητικότητα και πίεση ψηλά και ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι στο 5' (από ανατροπή του Μεγιάδο στον Άμραμπατ), στο οποίο ο Λιβάι Γκαρσία ευστόχησε και άνοιξε τον δρόμο για να δούμε ανοικτό ματς στη σνέχεια. Στο 9' ο Γκατσίνοβιτς είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 αλλά σημάδεψε πάνω στον Άμραμπατ. Δύο λεπτά αργότερα όμως η συνεργασία Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλου και Γκατσίνοβιτς έφερε το δεύτερο τέρμα της Ένωσης με τον Σέρβο να εξιλεώνεται για την προηγούμενη φάση.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν χώρους στον ΟΦΗ, ο οποίος άρχισε να πλησιάζει περισσότερο στα καρέ των γηπεδούχων και να γίνεται απειλητικός, χωρίς να σημαίνει, ότι η ΑΕΚ δεν έκανε και αυτή τις επιθέσεις της. Στο 19' ο Γκερέρο απείλησε με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ, που ήταν η πρώτη ευκαιρία των Κρητικών στο ματς. Η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 36', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γκερέρο έχασε μία ακόμα καλή στιγμή να μειώσει με σουτ. Στο 40' το μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς πήγε πάνω στο Μανδά και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σουτ του Μπαλογιάννη που απέκρουσε ο Αθανασιάδης.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ανέβηκε ξανά με κύριο εκφραστή των προσπάθειών της τον Γκατσίνοβιτς που είχε κάποια σουτ. Από την πίεση και την επιμονή της προήλθε το γκολ του Μάνταλου στο 60', το οποίο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και έδωσε το έναυσμα, στην κερκίδα να στείλει το δικό της μήνυμα για νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στον Ματίας Αλμέιδα για αλλαγές και φρεσκάρισμα. Η Ένωση έψαξε και άλλα γκολ.

Και έχασε ευκαιρίες. Στο 65' ο Άμραμπατ είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Μανδά, στο ίδιο χρονικό σημείο ο Σιντιμπέ είχε μία φοβερή κεφαλιά ψαράκι, ενώ στο 67' ο Μάνταλος είδε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να «βγάζει» εντυπωσιακά το πλασέ το. Δυστυχώς για τον αγωνιστικό ηγέτη της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έχασε δύο καλές στιγμές με τον Λιβάι Γκαρσία (στο 75'), ενώ το σουτ του Αραούχο από το ύψος της περιοχής, στο 76' έφυγε πάνω από τα δοκάρια, παρότι είχε χώρο, για να το ζυγίσει καλύτερα. Στο 90' είχαμε ένα ακόμα σουτ από τον Άμραμπατ, που ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags