Facebook Pixel Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Νίκη στο… ρελαντί για τον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά και τώρα ντέρμπι… τελικός με ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-10 05:03:00

Νίκη με Ανδρούτσο στο... Καραϊσκάκη της Λιβαδειάς ο Ολυμπιακός - "Μήνυμα" για τον τελικό με ΑΕΚ!

Sportdog Team
Νίκη με Ανδρούτσο στο... Καραϊσκάκη της Λιβαδειάς ο Ολυμπιακός - "Μήνυμα" για τον τελικό με ΑΕΚ!

Σημαντικό «τρίποντο» για τους Πειραιώτες που πέρασαν από την έδρα του Λεβαδειακού και πλέον κοιτάζουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ ώστε να μειώσουν την απόσταση από την δεύτερη θέση.

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Ακόμα μια πολύ σημαντική νίκη για τους Ερυθρόλευκους, που πέρασαν πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το 0-1, από την έδρα του Ολυμπιακού, με γκολ του Ανδρούτσου και συνεχίζουν το «κυνήγι» Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα τέρματα, όμως ο Μάρκοβιτς ήταν εντυπωσιακός για ακόμα μια αναμέτρηση. Πλέον το μυαλό του συνόλου του Μίτσελ είναι στο προσεχές ντέρμπι, της Κυριακής (13/11), με την Ένωση σε έναν αγώνα που αποκτά χαρακτήρα… τελικού.

Το ματς:

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση στην Λειβαδιά και από νωρίς προσπάθησαν να βρουν δίχτυα, με τους Χουάνγκ και Μπιέλ να απειλούν, αλλά αρχικά το σουτ του Κορεάτη θα περάσει άουτ, ενώ αυτό του Ισπανού θα αποκρουστεί εντυπωσιακά από τον Μάρκοβιτς. Με την πάροδο του χρόνου οι Πειραιώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας και κλείνοντας τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο δείχνοντας διάθεση να… καθαρίσουν από νωρίς τον αγώνα. Μάλιστα στο 18’ θα φτάσουν μια ανάσα από το γκολ, όταν μετά από γύρισμα ο Εμβιλά θα με τον Βινίσιους όμως να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Παρά την πίεση των πρωταθλητών οι Βοιωτοί αμύνονταν εξαιρετικά και δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν πολλές φάσεις μπροστά στην εστία του Μάρκοβιτς, με τον Μασούρα να προσπαθεί στο 38’ με ένα μακρινό σουτ να απειλήσει, όμως η μπάλα να περνάει άουτ. Τελικά το σκορ θα ανοίξει δύο λεπτά μετά για τους Ερυθρόλευκους, όταν μετά από κόψιμο που έγινε πάνω στον Ελ Αραμπί, ο Ανδρούτσος με δυνατό σουτ, μέσα από την μικρή περιοχή θα καταφέρει να κάνει το 0-1, μια φάση που ελέγχθηκε για οφσάιντ από το VAR, με το τέρμα να μετράει κανονικά.

Οι γηπεδούχοι θα «επισκεφτούν» για πρώτη φορά την εστία του Πασχαλάκη στο 48’ και θα φτάσουν πολύ κοντά στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, από πλάγια θέση, ο Νίκας θα πιάσει ένα ανάποδο ψαλίδι, μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού όμως να αποκρούει εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ. Οι Πειραιώτες θα απειλήσουν και αυτοί με την σειρά τους και μάλιστα θα χάσουν μια πολύ σημαντική ευκαιρία, όταν ο Χάμες θα κάνει ένα εντυπωσιακό σουτ, με εξωτερικά φάλτσα, έξω από την περιοχή, όμως ο Μάρκοβιτς θα πραγματοποιήσει μια φανταστική απόκρουση, αποσοβώντας το 0-2.

Ελάχιστα λεπτά μετά και ο Μπιέλ θα φτάσει κοντά στο βάλει μπροστά με δύο τέρματα τους Πειραιώτες, όμως μετά από μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια το σουτ που θα κάνει θα περάσει άουτ. Οι γηπεδούχοι θα πάρουν μέτρα στο γήπεδο, δείχνοντας ότι θέλουν να ισοφαρίσουν και στο 72’ θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Τζημόπουλος θα πάρει την κεφαλιά, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ. Στο 79΄οι Πειραιώτες θα βγουν στην αντεπίθεση και θα έχουν ακόμα μια καλή στιγμή, όμως η τελική προσπάθεια του Μπακαμπού δεν θα βρει στόχο, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Σκόρερ: 40’ Ανδρούτσος

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Βήχος, Βινίσιους, Λιάγκας (39’ Τζημόπουλος), Τσάπρας, Χάμοντ (85’ Τσιριγώτης), Σκβάρκα (46’ Γιαννιώτης), Βράκας, Νίκας, Πέτρε (46’ Δούμτσιος)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76’ Άβιλα), Ρέτσος, Ντόι, Βρουσάι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (76΄Μπόουλερ), Μπιέλ (83’ Φορτούνης), Χάμες Ροντρίγκες (83’ Σαμασέκου), Ελ Αραμπί (63’ Μπακαμπού)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags