Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μετάνιωσαν" για Τικίνιο - "Γι’ αυτό έφυγε από Ολυμπιακό, δεν είναι Ούι-Τζο" - "Επιστροφή" Ρόνι Λόπες
| 2022-11-12 10:00:00

"Μετάνιωσαν" για Τικίνιο - "Γι’ αυτό έφυγε από Ολυμπιακό, δεν είναι Ουί-Τζο" - "Επιστροφή" Λόπες!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Μετάνιωσαν" για Τικίνιο - "Γι’ αυτό έφυγε από Ολυμπιακό, δεν είναι Ουί-Τζο" - "Επιστροφή" Λόπες!

Ποιος έκανε... λάθος με τους δύο παίκτες και τι κάνουν στη φετινή σεζόν! Οι δύο ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν πριν λίγους μήνες από το Λιμάνι, έχουν βρει ξανά τον καλό τους εαυτού και βοηθούν πάρα πολύ τις ομάδες τους. Πόσο λείπουν στις Πειραιώτες και ποιος αποφάσισε να αποχωρήσουν;

Σε… δεύτερες σκέψεις πρέπει να έχουν μπει στον Ολυμπιακό σχετικά με δύο ποδοσφαιριστές που είχαν στο ρόστερ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά με τον σχεδιασμό που είχε γίνει στην ομάδα την εποχή τού Πέδρο Μαρτίνς είχαν αποφασίσει να τους αφήσουν να φύγουν.

Ο λόγος γίνεται για τους Τικίνιο Σοάρες και Ρόνι Λόπες, που τα πηγαίνουν εξαιρετικά σε Βραζιλία και Γαλλία, αντίστοιχα και, προφανώς, δείχνουν ότι είχαν θέση στον φετινό Ολυμπιακό. Ειδικά σε σύγκριση με τους Ουί-Τζο Χουάνγκ και Γκάρι Ροντρίγκες, για παράδειγμα, από τους οποίους ο σύλλογος για διαφορετικούς λόγους έχει κερδίσει ελάχιστα.

"Έχει το εύκολο γκολ ο Τικίνιο - Έτσι τον αξιοποιεί η Μποταφόγκο - Στη θέση του Ουί Τζο"

O Tικίνιο είχε κάνει μια γενναία μείωση στις αποδοχές του για να βρεθεί στην Μποταφόγκο, ύψους 50% (!), και σε 13 ματς πρωταθλήματος έχει πετύχει 6 γκολ και 2 ασίστ και, προφανώς, είναι επιδράστικος στο παιχνίδι της ομάδας του.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, άριστο γνώστη του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, προκειμένου να μας πει τι ισχύει με τον Τικίνιο: "Την έχει βοηθήσει πολύ την Μποταφόγκο, στο δεύτερο μισό τού πρωταθλήματος πηγαίνει καλύτερα, έχει το εύκολο γκολ και διεκδικεί τη συμμετοχή της στο Κόπα Λιμπερταδόρες της επόμενης σεζόν. Την βοήθησε να είναι πιο καλή στην επίθεση. Ξεκινάει από πίσω, ανοίγει χώρους αλλά μπαίνει στην περιοχή και βάζει γκολ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στον Ολυμπιακό δεν είχαν την υπομονή να δουλέψουν μαζί του, ενώ στην Μποταφόγκο του έδωσαν την ευκαιρία για να παίξει μπροστά όπως θέλει. Νομίζω ότι στον Ολυμπιακό ήθελαν ένα παίκτη από το κέντρο και μπροστά, ενώ ο Τικίνιο είναι καλός στο τελευταίο 4ο του γηπέδου. Πάντως προφανώς και θα μπορούσε να έχει ρόλο στο ρόστερ, στη θέση του Ουί Τζο για παράδειγμα".

"Κεφάτος, με όρεξη και σημαντικός ο Ρόνι Λόπες - Ξαναβρίσκει τον εαυτό του - Καλή άποψη για τον Ουί Τζό"

Σε σούπερ κατάσταση βρίσκεται και ο Ρόνι Λόπες στην Τρουά, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Σεβίλλη, και μάλιστα παίζει και ως εξτρέμ - Θέση που οι Πειραιώτες θα ενισχυθούν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Έχει πετύχει δύο γκολ και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ σε 10 εμφανίσεις και, προφανώς, δείχνει την ποιότητά του σε κάθε ευκαιρία.

Ο καλός συνάδελφος Μιχάλης Σινάκος, που παρακολουθεί το γαλλικό ποδόσφαιρο, μας είπε για τη φετινή παρουσία του: "Έχει σύνθετο ρόλο, είναι μέσα στις φάσεις, είναι κεφάτος, έχει όρεξη και ωραίος σημαντικός μεσοεπιθετικά. Δεν έχει παίξει σε πάρα πολλά ματς, αλλά σε αυτά που παίζει δείχνει ότι ξαναβρίσκει τον εαυτό του. Χτυπάει φάουλ, παίρνει πρωτοβουλίες. Η Τρουά παίζει με έναν φορ, και ο Ρόνι κινείται σε όλο το πλάτος του γηπέδου πίσω του. Έχω την ίδια άποψη για τον Ρόνι Λόπες με εκείνη που έχω για τον Ουί Τζο: Δεν ξέρω γιατί δεν κατάφερε να τους αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να φύγει ο Ουί Τζο από τον Ολυμπιακό και στην ομάδα που θα πάει να σκοράρει κανονικά"

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Μίτσελ-Μαρινάκη για Γενάρη - Έρχεται... νέος Χάμες μαζί με στόπερ - Σκάει μεγάλη πώληση!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags