Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Δίνουν" το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό! "Κόλλησαν" στο 0-0
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-13 21:39:00

"Δίνουν" το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό! "Κόλλησαν" στο μηδέν Ολυμπιακός και ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δίνουν" το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό! "Κόλλησαν" στο μηδέν Ολυμπιακός και ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, αποτέλεσμα που ευνόησε το Τριφύλλι. Καλύτερη η Ένωση με περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ένα αποτέλεσμα που ευνοεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεμάκρυνε στους 8 βαθμούς από την Ένωση και στους 12 από τους Πειραιώτες. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, στο δεύτερο όμως οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο επιθετικοί, έκανε και αυτός τις φάσεις του, αλλά δεν μπόρεσαν καμιά από τις δύο ομάδες να τις μετουσιώσει σε ένα γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην έναρξη του δευτέρου μέρους το ματς διακόπηκε για 7 λεπτά εξαιτίας της χρήσης καπνογόνων, μετά από γκολ του Χάμες που ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR. Υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες και από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία του Σουηδού Ναϊμπεργκ, ενώ το VAR, στην δεν είδε κόκκινη σε χτύπημα του Εμβιλά στο πρόσωπο του Φαν Βέερτ και στην τελευταία φάση πέναλτι στον Μάνταλο.

Η ΑΕΚ παραμένει δεύτερη με 29 βαθμούς, όπως και ο Ολυμπιακός τρίτος με 25. 

Συνταγή Λεωφόρου και επιστροφή Βίντα με αντί-Σιμάνσκι

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με συνταγή... Λεωφόρου! Ο Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ να απαρτίζουν την τετράδα στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ πήραν θέση Εμβιλά και Ιμπεόμ Χουάνγκ. Την αριστερή πτέρυγα πήρε ο Μπιέλ, τη δεξιά ο Μασούρας, ο Μπακαμπού αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης του και από πίσω του σε ελεύθερο ρόλο τοποθετήθηκε ο Χάμες Ροντρίγκες

Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε στον τραυματία Ελίασον, αλλά και τον Σιμάνσκι που έχει ίωση. Ο Αργεντινός τενχικός επέλεξε σχήμα 4-1-3-2. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι, από δεξιά προς αριστερά. Ο Γιόνσον ήταν ο αμυντικός χαφ, έχοντας στα άκρα τους Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ και τον Πινέδα να κινείται πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Αραούχο και Γκαρσία.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Αβιλα (89' Αγκιμπού Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, Μασούρας (60' Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες (89' Φορτούνης), Μπιέλ (82' Βρουσάι), Μπακαμπού (82' Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (75' Φαν Βέερτ), Πινέδα (81' Μάνταλος), Αραούχο, Γκαρσία.



Άγρια ομορφιά

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά εξ αρχής. Ο λόγος ήταν η συμπεριφορά της ΑΕΚ, η οποία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο άφοβη και χωρίς καμία διάθεση, να κλειστεί, κρατώντας παράλληλα μακρυά από την περιοχή της τον Ολυμπιακό, ο οποίος για αρκετή ώρα έψαχνε να βρει διαδρόμους στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Με απλά λόγια οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους.

Η Ένωση πίεσε ψηλά, κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα και όταν δεν την είχε στην κατοχή της, εκβίαζε το λάθος των Πειραιωτών! Από μία τέτοια στιγμή, προήλθε η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, στο 16'. Ο Αραούχο έκλεψε από τον Άβιλα, ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, πλάσαρε, αλλά ο Παπασταθόπουλος έσωσε πάνω στη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Ρότα, για να απειλήσει, αλλά και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε με τα πόδια.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βγούνε μπροστά με αντεπιθέσεις, οι οποίες κόβονταν από την καλά στημένη άμυνα της ΑΕΚ, με πρωταγωνιστή τον Βίντα. Ήταν όμως και απρόσεκτοι, γιατί έδιναν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Για παράδειγμα σε λάθος γύρισμα του Εμβιλά, ο Λιβάι Γκαρσία κυνήγησε τη φάση, ο Πασχαλάκης όμως διάβασε τη φάση, βγήκε έγκαιρα εκτός περιοχής και απομάκρυνε, ενώ στο 33' ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε σουτ του Άμραμπατ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία σε συνεργασία με τον Γκατσίνοβιτς έκαναν άνω κάτω την ερυθρόλευκη άμυνα, με τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο να βγαίνει πάλι μόνος απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά να σημαδεύει... άουτ, από διαγώνια θέση

Ακυρώθηκε γκολ του Χάμες, διακοπή λόγω καπνογόνων

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου, ξεκινώντας πιο επιθετικά το παιχνίδι του. Στο 49' έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς με τον Μασούρα, να κερδίζει από τον Βίντα και να πλασάρει άουτ από διαγώνια θέση.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Χάμες σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, διότι ο Μασούρας που έδωσε την ασίστ, ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως διαπίστωσε το VAR, με τους Πειραιώτες να φωνάζουν παράλληλα για αγκωνιά του Άμραμπατ που θα οδηγούσε σε δεύτερη κίτρινη και αποβολή. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική λόγω της χρήσης καπνογόνων και το ματς οδηγήθηκε σε διακοπή μέχρι να καθαρίσει και συνεχίστηκε μετά από 6'20''.

Και με το που συνεχίστηκε, η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία! Ο Λιβάι Γκαρσία μπούκαρε από αριστερά και βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη από διαγώνια θέση, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε απάντηση, διώχνοντας με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 74' ήρθε η ώρα των Πειραιωτών να βρεθούν πολύ κοντά στο γκολ και μάλιστα με διπλή ευκαιρία, στην οποία η Ένωση στάθηκε εξαιρετικά τυχερή. Ο Χουάνγκ σέντραρε από δεξιά, ο Εμβιλά πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Παπασταθόπουλος από κοντά να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο στήθος του Αθανασιάδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι δύο προπονητές έκαναν κινήσεις, για να ενισχύσουν τις ομάδες τους, ο Μίτσελ πέρασε Ελ Αραμπί και Βρουσάι, ενώ ο Αλμέιδα (που προηγούμενως πέρασε τον Φαν Βέερτ) πέρασε στο ματς τον Μάνταλο. Στο 85' η ΑΕΚ απείλησε με κεφαλιά του Μουκουντί (ύστερα από κόρνερ),με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Πασχαλάκη που ήταν στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή. Τρία λεπτά αργότερα ο Φαν Βέερτ είχε και αυτός την ευκαιρία του με κεφαλιά (και πάλι από κόρνερ).

Όπως ήταν φυσικό, στα 9 λεπτά καθυστερήσεων που δόθηκαν εξαιτίας της διακοπής, το ματς είχε χαρακτήρα θρίλερ. Οι άμυνες ωστόσο είχαν «σφίξει» με αποτέλεσμα να μη δούμε κάποια άλλη φάση, πέρα από σκληρές μονομαχίες και ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς πάνω στον Πασχαλάκη. Έτσι το ντέρμπι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με το αποτέλεσμα να ευνοεί τον Παναθηναϊκό που ξεμάκρυνε στους 8 βαθμούς από την ΑΕΚ και στους 12 από τον Ολυμπιακό.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags