Facebook Pixel Γκουστάβο Πογιέτ: Ατάκες Πογιέτ για τους παίκτες που κάλεσε στην Εθνική - Αυτός ο στόχος της ομάδας
| 2022-11-16 19:56:00

Ατάκες Πογιέτ για τους παίκτες που κάλεσε στην Εθνική - Αυτός ο στόχος της ομάδας

Sportdog Team
Ατάκες Πογιέτ για τους παίκτες που κάλεσε στην Εθνική - Αυτός ο στόχος της ομάδας

Ο Ουρουγουανός Ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού με τη Μάλτα στην Βαλέτα και αναφέρθηκε τόσο στις κλήσεις που έκανε, όσο και στον στόχο της Εθνικής ομάδας.

Γκουστάβο Πογιέτ: Στην Βαλέτα βρίσκεται η Εθνική ομάδα όπου την Πέμπτη (17/11) θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση την Μάλτα και τον Ουρουγουανού Ομοσπονδιακό τεχνικό να αναφέρεται στις κλήσεις των διεθνών, αλλά και τον στόχο της Γαλανόλευκης που όπως τόνισε είναι η πρόκριση στο Euro 2024.

Πως περιμένετε το ματς κόντρα στην Μάλτα, έχετε δει τα τελευταία παιχνίδια και αυτό με το Ισραήλ, τι περιμένετε από το αυριανό φιλικό;

"Πρώτα απ' όλα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ που θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με διαφορετικό σύστημα. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο ματς. Απ' ότι έχουμε δει οι παίκτες της δεν τα παρατάνε. Για εμάς είναι ένα μια ακόμη ευκαιρία για να παίξουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε όλη την ομάδα μας εδώ αλλά μπορούν όσοι είναι εδώ πως αξίξουν να είναι στην ομάδα και να αποτελέσουν μέλη του ρόστερ το 2023".

Ξεκινάει το Μουντιάλ, η Ελλάδα δεν είναι σε αυτό, στο παρελθόν έχει πάρει μέρος, πόσο μεγάλο κίνητρο είναι για εσάς να πάτε με την Ελλάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση και πάλι;

"Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Στις πρώτες μου συζητήσεις με την ομοσπονδία αυτό είχαμε θέσει ως στόχο για το μέλλον. Τώρα έχουμε δουλειά, τα πήγαμε καλά στο Nations League, τώρα έχουμε δύο ευκαιρίες είτε μέσω του ομίλου, είτε του μπαράζ να βρεθούμε στο επόμενο Euro".

Πως θα διαχειριστείτε το γκρουπ των παικτών σας δεδομένο και τις πολλές απουσίες που έχει η ομάδα;

"Νομίζω πως το σημαντικότερο αύριο είναι να δούμε τις επιλογές μας τουλάχιστον πίσω στην άμυνα γιατί υπήρχαν παίκτες που δεν τους επέτρεψαν τα κλαμπ τους να έρθουν. Οπότε θα είναι ένας διαφορετικός σχηματισμός, θα πρέπει να προσαρμόσω το παιχνίδι και ανάλογα με την εξέλιξη του θα δούμε τι θα γίνει".

Είναι μια ευκαιρία να δείτε μια βελτιωμένη εικόνα της ομάδας στο δημιουργικό κομμάτι;

"Μας λείπουν 5-6 ποδοσφαιριστές που είναι βασικοί αλλά είναι μια ευκαιρία να δούμε και άλλους ποδοσφαιριστές. Καθώς όταν έρθουν τα επίσημα ματς δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι όλοι οι παίκτες. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τα παιχνίδια που ξεκίνανε τον Μάρτιο", είπε ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags