Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεταγραφή από Ρωσία ο Ολυμπιακός - "Φέρνει νέο Ελ Αραμπί από… Άγιαξ - Στόπερ για τριάδα ο Μίτσελ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-17 22:20:00

Μεταγραφή από Ρωσία ο Ολυμπιακός - "Φέρνει νέο Ελ Αραμπί από… Άγιαξ - Στόπερ για τριάδα ο Μίτσελ"

του Γιώργου Κτενά
Μεταγραφή από Ρωσία ο Ολυμπιακός - "Φέρνει νέο Ελ Αραμπί από… Άγιαξ - Στόπερ για τριάδα ο Μίτσελ"

Δύο νέα ονόματα για τους Πειραιώτες, προσωπικές επιλογές του Μίτσελ. Στο Λιμάνι θα κινηθούν για έναν στόπερ που θα μπορεί να βοηθήσει και αριστερά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες... σκανάρουν την αγορά της Ρωσίας και για έναν πολύ καλό επιθετικό.

Ολυμπιακός: Το όνομα του Ματέο Κασιέρα βρίσκεται σταθερά τις τελευταίες ημέρες στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο Κολομβιανός άσος βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα για τον Ιανουάριο.

Κι εδώ, παρενθετικά, έχει ενδιαφέρον να δούμε ευρύτερα το ζήτημα της ενίσχυσης από τη Ρωσία, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι το ανοιχτό παράθυρο της FIFA μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά, και να φέρει άμεσα μεταγραφές σε 2-3 θέσεις στους Πειραιώτες.

Προφανώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει αναδειχτεί το όνομα του Κασιέρα, που καθημερινά έχει θέση στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, καθώς στα 25 του χρόνια φαίνεται ότι θέλει μια διαφορετική, νέα πρόκληση στην καριέρα και σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται μεν το καλοκαίρι τού 2025 και η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο υπολογίζεται κοντά στα 5 εκατ. ευρώ αλλά, αυτό ακριβώς αναφέραμε νωρίτερα: Ίσως όλα αυτά να είναι σχέδια επί χάρτου με τις συνθήκες που υπάρχουν στο ρωσικό ποδόσφαιρο μετά τον πόλεμο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, που παρακολουθεί τη Λατινική Αμερική από όπου προέρχεται ο Κασιέρα, προκειμένου να συνθέσουμε την αγωνιστική του εικόνα όσο καλύτερα γίνεται.

"10 γκολ στην καλή σεζόν - Πολυεπιθετικός - Στον Άγιαξ τον έκανα φουνταριστό"

"Έχει έρθει στην Ευρώπη εδώ και αρκετό καιρό. Είχε αρχίσει την καριέρα του από την Ντεπορτίβο Κάλι και στα μέσα του 2016 τον είχε πάρει ο Άγιαξ και με τον Άγιαξ β΄ είχε κάνει καλή σεζόν. Μετά πήγε στην Γκρόνινγκεν, αλλά την πρώτη του καλή σεζόν σε ομάδα Ανδρών ήταν με την Μπελενένσες με 10 γκολ σε 32 ματς. Μετά πήγε στη Σότσι, που ήταν ο καλύτερος παίκτης της, κι από εκεί βρέθηκε στη Ζενίτ", ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο Γ. Ντούγζος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι πολυεπιθετικός, είχε αρχίσει να παίζει πιο πίσω στο γήπεδο, αλλά στον Άγιαξ τον δούλεψαν για να γίνει φουνταριστός. Υποθέτω λόγω του πολέμου στη Ρωσία είναι πιο εύκολο να έρθει στην Ελλάδα".

"Μπορεί κορυφή και πίσω από τον επιθετικός - Κυνηγός με γκολ - Αναπληρωματικός που σκοράρει"

Δηλαδή ποιες είναι οι θέσεις που μπορεί να προσφέρει;

"Μπορεί να παίξει και στην κορυφή αλλά και να βοηθήσει τον φουνταριστό επιθετικό, αν βρεθεί πίσω του. Δηλαδή ως κυνηγός που έχει το γκολ".

Μπορεί να σταθεί στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Παίζει και ο Ελ Αραμπί στην ίδια θέση φέτος, υποθέτω ότι θα τον έχουν για μπακ απ αν έρθει, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι βασικός αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι ψάχνουν για παίκτη που να είναι αναπληρωματικός αλλά να έχει ποιότητα για να πετύχει γκολ".

"Με τον Ελ Αραμπί στην 11άδα - Εθνικός ήρωας ο Χάμες - Υπεραριθμίες στην περιοχή"

Με ποιον θα ταίριαζε να παίξει στην 11άδα;

"Με τον Ελ Αραμπί, γιατί θα μαζεύει παίκτες πάνω του, για να μην τρέχει αρκετή ώρα ο Μαροκινός να δέχεται τις μπαλιές του Χάμες για να βάζει γκολ. Με την κίνησή του δημιουργεί υπεραριθμίες μέσα στην αντίπαλη περιοχή".

Τέλος, πες μου πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Χάμες στον Ολυμπιακό, για να έρθει και ο Κασιέρα. 

"Μεγάλο προσόν γιατί ο Χάμες στην Κολομβία είναι κάπως σαν εθνικός ήρωας εκεί. Το γεγονός ότι Κασιέρα, μάλιστα, θα έχει τη δυνατότητα να έρθει στην ελλάδα μετά από την εμπειρία της Ρωσίας και όσα έχουν συμβεί εκεί με τον πόλεμο, είναι πρώτης τάξης ευκαιρία".

"Αριστερός στοπερ και μπακ - Σε τριάδα με Σωκράτη - Δεν κάνει για Ολυμπιακό"

Το όνομα του Ένζο Πάμπλο Ρόκο βρίσκεται ξανά, μετά από 5-6 χρόνια βρίσκεται ξανά στον… μεταγραφικό δρόμο του Ολυμπιακού, καθώς ο διεθνής Χιλιανός στόπερ είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο λίγο μετά την αποχώρηση του Μίτσελ από την ομάδα το 2015.

Ο Χιλιανός σέντερ μπακ γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1992 και, μεταξύ άλλων, έχει παίξει σε Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, Έλτσε, Μπεσίκτας και Εσπανιόλ. Αυτό το διάστημα έχει συμβόλαιο με την Έλτσε αλλά φαίνεται ότι τα ψωμιά του στην ισπανική ομάδα είναι μετρημένα, δεδομένου ότι το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα λυθεί άμεσα η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Γιώργο Κούλη, που παρακολουθεί το τουρκικό ποδόσφαιρο (όπου έπαιξε για τρία διαδοχικά χρόνια ο Ρόκο) προκειμένου να μας μιλήσει για την αξία του.

Γιώργο, ποια είναι η άποψή σου για τον Ρόκο;

"Έπαιξε για τρία χρόνια στην Τουρκία και, τώρα, είναι στην Ισπανία. Έπαιζε και αριστερός μπακ και στόπερ, αλλά έχανε κεφαλιές. Ξέρει να κατεβάσει την μπάλα και να κάνει καλές μεταβιβάσεις, αλλά με δυνατούς φορ είχε προβλήματα. Είναι αργός για στόπερ, αλλά και ως μπακ για να πάρει την πλευρά. Παρόλα αυτά έχει την εμπειρία"

Με ποιον θα ταίριαζε στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Θα ταίριαζε με τον Σισέ, αν μείνει, αλλά και με τον Σωκράτη. Περισσότερο, όμως, θα ταίριαζε σε τριάδα ως αριστερός στόπερ, για να έχει στο πλευρό του τον Σωκράτη που είναι μυαλό".

Θεωρείς ότι μπορεί σε υψηλό επίπεδο;

"Για εμένα δεν είναι για τον Ολυμπιακό, ειδικά τώρα που είναι σε πτώση η καριέρα του. Για εμένα δεν κάνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη από παίκτη της Bundesliga για πρόταση του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags