Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τελικά κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ από την υπόθεση Σαββίδη; - Αυτά ισχύουν βάσει αθλητικού νόμου
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-18 19:07:00

Τελικά κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ από την υπόθεση Σαββίδη; - Αυτά ισχύουν βάσει αθλητικού νόμου

Sportdog Team
Τελικά κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ από την υπόθεση Σαββίδη; - Αυτά ισχύουν βάσει αθλητικού νόμου

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε γνωστός νομικός που αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ανακοίνωση της ΕΕΑ για τον Γιώργο Σαββίδη.

Νίκος Λαγαρίας: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο γνωστός νομικός για την υπόθεση του Γιώργου Σαββίδη και της κλήσης από την Ε.Ε.Α., αναφέροντας εκτός των άλλων και αν τελικά υπάρχει κίνδυνος για τον Δικέφαλο του Βορρά.

«Θέλω να πω ότι δεν ειμαι πλήρως ενημερωμένος. Ακούω ότι εγείρεται ένα ζήτημα απο την ΕΕΑ που έβγαλε ανακοίνωση που καλεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ακρόαση. Θέλω να κάνω μία επισήμανση. Δικαίως η ΠΑΕ διαμαρτύρεται για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Δεν ήταν αναγκαίο αυτό που συνέβη. Ότι αναφέρεται βούλευμα παραπεμπτικό. Οι άνθρωποι είναι κατηγορούμενοι, δεν έχουν καταδικαστεί. Σίγουρα δεν χρειαζόταν αυτό που έγινε από την ΕΕΑ. Θα είναι πρόβλημα για την επιτροπή. Δεν ήταν αναγκαίο να το κάνει. Και στα ζητήματα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κρίνεται και το αναγκαίο του θέματος. Μπορούσε κάλλιστα να ασκήσει τα καθήκοντά του. Μπορούσε να κάνει μία απλή ανακοίνωση η ΕΕΑ όπου δεν θα έγραφε αυτά τα πράγματα που έγραψε. Δεν θα αναφερόμουν σε παραπεμπτικά βουλεύματα. Μου έκανε εντύπωση αυτό που έγινε, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε πολύ κόσμο. Δεν είναι οι πρώτοι άνθρωποι που είναι κατηγορούμενοι. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας».

Για το αν κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ:

«Ποιο είναι το πραγματικό ζήτημα. Είναι ότι έχουμε μία διάταξη το άρθρο 3 παράγραφο 9. Όπου δεν μπορεί να είναι στην διοίκηση όποιος έχει παραπεμφθεί με αμετάκλητο βούλευμα. Αυτό ισχύει για κάποια ποινικά ζητήματα. Αυτό δημιουργεί ένα ασυμβίβαστο. Μιλά για αμετάκλητο βούλευμα. Ο ΠΑΟΚ λέει ότι δεν ήταν αμετάκλητο το βούλευμα. Κάποια στιγμή, στην πορεία, κατέστη αμετάκλητο το βούλευμα. Από την στιγμή που υπάρχει το βούλευμα. Ο κάθε σύλλογος μπορεί να εκδώσει διαπιστωτική πράξη για το μέλος του. Εάν δεν εκδώσει ο ΠΑΟΚ, τότε έρχεται ο Γενικός γραμματέας αθλητισμού και εκδίδει αυτός την διαπιστωτική πράξη. 

Αν ήταν σε γνώση του Δ.Σ. μίας ομάδας, τότε εκπίπτει και όλο το Δ.Σ. Αυτό λέει ο αθλητικός νόμος. Πάμε σε επόμενη διάταξη του νόμου, στο άρθρο 77 Α. Ήμουν και εγώ υπερασπιστής του ΠΑΟΚ στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας. Και στο άρθρο 3 αναφέρεται και στην παράγραφο 2 του άρθρου 3. Το άρθρο 2 έχει να κάνει με τους μετόχους. Έχει να κάνει, διότι είναι υποχρεωτικές για τις αθλητικές ομοσπονδίες. Αυτό σημαίνει ότι όταν ανακληθεί ένα πιστοποιητικό, μπορεί να σημαίνει αποπομπή από την διοργάνωση. Για αυτό η ΕΕΑ κάνει παραπομπή στο άρθρο 2. Ενδεχομένως να τίθεται ζήτημα εάν ανακληθεί το πιστοποιητικό. Είναι γνωστή δήλωση της τροπολογίας Γεραπετρίτη. 

Θα παραπεμφθεί η υπόθεση με μία έκθεση της ΕΕΑ στην Λίγκα, εάν φθάσουμε μέχρι εκεί, με την προοπτική αφαίρεσης βαθμών. Υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις. Είναι ένα ζήτημα στην μέση του πουθενά. Είναι πολύ τοξικό το κλίμα στο ποδόσφαιρο. Η μεγάλη μου χαρά είναι ότι διψάνε οι φίλαθλοι για ενημέρωση. Εγώ σας λέω την αλήθεια. Μπορεί να μην συντρέχουν οι προυποθέσες και να μην ανοίξει ρουθούνι», είπε ο Νίκος Λαγαρίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags