Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φεύγουν 10, έρχεται Μέλμπεργκ
| 2022-11-19 15:00:00

"Στημένοι διαιτητές με Ολυμπιακό - Φεύγουν 10, έρχεται Μέλμπεργκ - Πολυτραυματίας του ΚΑΤ ο Γκάρι"

του Γιώργου Κτενά
"Στημένοι διαιτητές με Ολυμπιακό - Φεύγουν 10, έρχεται Μέλμπεργκ - Πολυτραυματίας του ΚΑΤ ο Γκάρι"

Τα γνωστά φαντάσματα και οι βαθμοί του Παναθηναϊκού! Ο Μανώλης Γαβαθιώτης αναλύει τη μέχρι τώρα πορεία των Πειραιωτών, τη μάχη του τίτλου, αλλά και τις μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ!
 

Ολυμπιακός: Το πρώτο μισό τής σεζόν για τους Πειραιώτες σχολίασε μέσω του sportdog ο Μανώλης Γαβαθιώτης, καθώς ο μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων έχει πάντα να πει πολλά.

Τι πιστεύει για τη μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας, τι θα κάνει ο Μίτσελ στη διακοπή με την προετοιμασία, τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές, και πόσο εύκολο είναι να πάρουν ξανά το πρωτάθλημα οι Πειραιώτες; Τι λέει για τη διαιτησία και ποιος είναι ο παίκτης που του έχει κάνει φέτος μεγάλη εντύπωση; Οι απαντήσεις ακολουθούν. 

"Για αυτό είναι πίσω ο Ολυμπιακός - Υποχρεωτική η απομάκρυνση Μαρτίνς - Δεν έκανε ο Κορμπεράν γιατί..."



"Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 25 αγώνες μέχρι στιγμής φέτος, οι άλλοι έχουν δώσει το πολύ 14-15 αγώνες. Πρώτον, ο Ολυμπιακός είχε άγχος, έκανε υπεροσπάθεια από την αρχή της περιόδου, με διπλά ματς και είχε μεγάλη ατυχία στις μεταγραφές. Δεύτερον, δύο παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου που έφερε, δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν και είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρουν με βάση το βιογραφικό τους: Εννοώ τον Βρσάλικο και τον Μαρσέλο, που ήταν παίκτες επιπέδου. Αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Ολυμπιακού. Τρίτον, υπήρξαν ματς που χάθηκαν λόγω προβλημάτων με τους διαιτητές", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Όλα αυτά δημιούργησαν μια κατάσταση στα αποδυτήρια που δεν ήταν ανεχτή, για αυτό και άλλαξαν δύο προπονητές. Πολύ δύσκολη η απόφαση για την απομάκρυνση του Μαρτίνς αλλά υποχρεωτική γιατί η ομάδα πήγε από το κακό στο χειρότερο. Και μετά με τον Κορμπεράν που είχε δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία και δεν έκανε για ομάδα με το dna του Ολυμπιακού, που είναι νικητής και παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο".

"Στημένοι διαιτητές με Ολυμπιακό - Γνωστά φαντάσματα με τους ξένους διαιτητές - Θα φύγουν 10 παίκτες"

Πώς βλέπεις τον Μίτσελ τώρα;

"Όταν ήρθε ο Μίτσελ βρήκε αυτό το ρόστερ με τους 40 παίκτες, που οι περισσότεροι όμως δεν είχαν καν την ευκαιρία για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Ο Μίτσελ έχει δική του οπτική, όπως όλοι οι τεχνικοί. Προτίμησε να βασιστεί σε έναν πυρήνα παικτών, 15-16 συνολικά, και λόγω πολλών τραυματισμών και περισσότερο λόγω ελλιπούς προετοιμασίας, για αυτό και αποφάσισε να κάνει τη δεύτερη προετοιμασία τώρα, ενδιαμεσα, που έχει την ευκαιρία".

Ο Ολυμπιακός γκρινιάζει και για θέματα διαιτησίας.

"Το λένε όλοι οι Ολυμπιακοί ότι είναι στημένοι οι διαιτητές, υπάρχουν κακές διαιτησίες, δεν είναι κάτι φανταστικό αυτό που λέω. Οι δύο τελευταίοι που σφύριξαν ματς του Ολυμπιακού, είχαν κοινή και κακή διαιτησία. Να σημειώσω κάτι ακόμα: Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που συνοδεύουν τους ξένους διαιτητές στην Ελλάδα, τους πηγαίνουν και τους φέρνουν, τους συνοδεύουν για φαγητό κ.λπ, αυτοί οι άνθρωποι έχουν άμεση πρόσβαση προς τους ξένους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επειδή αυτούς τους ανθρώπους τους έχει βάλει το συγκεκριμένο σύστημα, αυτοί οι άνθρωποι είναι γνωστά φαντάσματα και δεν τους ξέρει κανείς άλλος παρά μόνο εκείνοι του συστήματος. Το 50% είναι η διαιτησία για τα αποτελέσματα. Το άλλο 50% αφορά την ομοιογένεια, κι αυτό θα αλλάξει με τη διακοπή του πρωταθλήματος - Μετά τη διακοπή θα δούμε άλλον Ολυμπιακό γιατί θα υπάρξει ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, θα φύγει καμιά 10αρια και θα ενισχυθεί η ομάδα".

"Άλλους 69 βαθμούς ο Ολυμπιακός μέχρι το φινάλε - Δεξιός μπακ, Μέλμπεργκ και εξτρέμ - Πολυτραυματίας τού ΚΑΤ ο Γκάρι"

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κερδίσει το πρωτάθλημα;

"Αν και οι μεταγραφές είναι σαν το καρπούζι, δεν είναι πάντα καλές δηλαδή, θα υπάρξει ενίσχυση, θα δοθούν φιλικά που θα βοηθήσουν στο μοντάρισμα της ομάδας. Θα εξοικειωθεί περισσότερο και ο Μίτσελ στο περιβάλλον του Ολυμπιακού. Θεωρώ ότι θα γίνει μια οικογένεια ο Ολυμπιακός στη συνέχεια και υπάρχουν άλλα 23 ματς σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ για να τα κερδίσει όλα η ομάδα. Αν τα κερδίσει όλα θα συγκεντρώσει 69 βαθμούς συν όσους έχει τώρα. Για να δούμε, θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να μαζέψει ίδιους βαθμούς μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος;". 

Νωρίτερα μίλησες για ενίσχυση - Πού να περιμένουμε ότι θα ενισχυθεί η ομάδα;

"Θεωρώ ότι δεξιός μπακ θα έρθει 100%. Στόπερ επιπέδου Μέλμπεργκ στα καλά του, επίσης, πρέπει να έρθει - Υψηλού επιπέδου στόπερ δηλαδή. Αν είναι να πάρει στόπερ της σειρά, καλύτερα να μην πάρει. Γιατί ο Καλογερόπουλος, ο Ρέτσος και ο Ντόη είναι καλύτεροι. Ο Χρυσόπουλος επίσης είναι, λένε, τρομερό ταλέντο στους στόπερ. Αριστερό μπακ έχει τον Ρέαμπτσιουκ, θα πάρει κι άλλον; Στον κέντρο δεν θέλει κανέναν, επιθετικά θα χρειαστεί ένα εξτρέμ για τις πτέρυγες, αν ο Μίτσελ εξακολουθήσει να βλέπει τον Μπόουλερ με αμφισβήτηση. Επίσης, αν ο Γκάρι συνεχίσει να είναι πολύ τραυματίας του ΚΑΤ, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πλάγιους επιθετικούς. Γιατί ο Μπιέλ δεν είναι πλάγιος επιθετικός, το ξέρει αυτό ο Μίτσελ αλλά τον βάζει εξ ανάγκης εκεί".
"Με αυτόν εξεπλάγησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού - Με αυτόν είχα τρελαθεί - Υπομονή με Ουί Τζο - Δεν ήθελε ο Ζινγκερνάγκελ"

Ποιους έχεις ξεχωρίσει φέτος;

"Ο Χάμες είναι Χάμες, τι να πεις για αυτόν τον παίκτη; Εκείνος που είναι τερατωδώς καταπληκτικός, είναι ο Χουάνγκ. Εξεπλάγησαν όλοι οι οπαδοί τού Ολυμπιακού μαζί του. Πολύτιμη περιουσία είναι ο Ρέμπτσιουκ - Παρεξηγημένος για ορισμένους, αλλά είναι βασικότατος του Ολυμπιακού. Ο Ντόη, επίσης με έχει καταπλήξει, με έχει αφήσει άναυδο, είχα επιφυλάξεις όταν άκουσα ότι θα παίξει στο πρώτο ματς, είχα τρελαθεί που θα τον έβαζε στόπερ, βασικό κιόλας, αν και ήταν άπειρος χαφ. Αλλά από τότε είναι στόπερ αλάνθαστος, με έχει τρελάνει θετικά! Αυτοί έχουν ξεχωρίσει. Για τον Μπακαμπού δεν ξέρω... Δεν τροφοδοτείται πολύ, δεν παίρνει και πολλές μπαλιές; Δεν ξέρω. Ο Αραμπί έχει γυρίσει πίσω και παίζει σαν ψευτοδεκάρι, ενώ ο Αμπού Καμαρά δεν κάνει. Τέλος, για τον Χουάνγκ θα πω να περιμένουμε για να δούμε, γιατί αν στα τρία ματς του Μουντιάλ  παίξει, σκοράρει και είναι καλός, δεν βλέπω τον λόγο για να φύγει".

Με τον Ζινκερνάγκελ τι έγινε;

"Απογοητεύτηκα όταν έφυγε αυτός ο παίκτης, που δεν ήταν πιο πιο κακός για να φύγει. αλλά δεν ήθελε το παιδί, τι θα μπορούσε να γίνει;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός "ρίχνει" λεφτά στον Ολυμπιακό - Ποιον θα πάρει στην προετοιμασία ο Μίτσελ - "Τελειώνει" ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags