Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Το Football Manager... μίλησε - Αυτός ο νικητής του Μουντιάλ - Σούπερ εκπλήξεις με αποκλεισμούς σοκ
| 2022-11-20 15:48:00

Το Football Manager... μίλησε - Αυτός ο νικητής του Μουντιάλ - Σούπερ εκπλήξεις με αποκλεισμούς σοκ

Του Μιχάλη Σοφιανού
Το Football Manager... μίλησε - Αυτός ο νικητής του Μουντιάλ - Σούπερ εκπλήξεις με αποκλεισμούς σοκ

Λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα στο Κατάρ το πασίγνωστο παιχνίδι προσομοίωσης ποδοσφαιρικών αγώνων δίνει τις... απαντήσεις του και μας δείχνει τον νικητή του φετινού Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022: Μπορεί το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο να μην είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει, μιας και η τοποθεσία, ο χρόνος που διεξάγεται, αλλά και τα όσα έχουν βγει τον τελευταίο καιρό για την διαφθορά που υπήρχε στην διαδικασία επιλογής του Κατάρ, όμως δεν παύει να είναι η διοργάνωση των… ονείρων μας. Οι 32 καλύτερες ομάδες για, περίπου, ένα μήνα θα δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και να περάσουν μια για πάντα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Βέβαια για όσους δεν μπορούν να περιμένουν υπάρχει… λύση και την έδωσε τις περασμένες μέρες ο Χρήστος Κοντός ή για όσους τον παρακολουθούν στα stream του στο Twich o «Τhe Notorious Pr0».

Ο Χρήστος αν και έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται εδώ και χρόνια με το Football Manager, δημιουργώντας και αρχεία που βοηθάνε τους παίκτες με updates μεταγραφών όλο τον χρόνο, αποφάσισε να προσομοιώσει το προσεχές Μουντιάλ, κάνοντας ένα online τουρνουά μαζί με άλλους 31 παίκτες του παιχνιδιού και το έδειξε live στο κανάλι του.

Το ακόμα πιο ωραίο στην συγκεκριμένη διαδικασία ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος είχε φτιάξει τα επίσημα ρόστερ των 32 εθνικών ομάδων που έχουν πάρει την πρόκριση για το Κατάρ, ενώ οι παίκτες πήραν την χώρα που θα προπονούσαν μέσα από κλήρωση, κάτι που έκανε το συγκεκριμένο εγχείρημα ακόμα πιο ωραίο. Όσον αφορά  το Παγκόσμιο Κύπελλο οι εκπλήξεις ξεκίνησαν από την φάση των ομίλων, μιας και το Εκουαδόρ κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, μπροστά από την Ολλανδία, οι ΗΠΑ προκρίθηκαν πρώτες, πάνω από την Αγγλία, κάτι που έκανε και το Μεξικό απέναντι στην Αργεντινή.

Στον δεύτερο γύρο το Βέλγιο προκρίθηκε απέναντι στην Γερμναία με 2-1, η Ισπανία κέρδισε με 3-2 την Κροατία, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε και η Δανία απέναντι στο Μεξικό. Το Εκουαδόρ συνέχισε την… τρελή πορεία του νικώντας και αφήνοντας εκτός την Αγγλία, την Αργεντινή να παίρνει εκδίκηση και αφήνει εκτός της Γαλλία και την Πορτογαλία να κερδίζει και να αποκλείει την Βραζιλία. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ πέτυχαν ακόμα μια μεγάλη νίκη καθώς έστειλαν… σπίτι τους Ολλανδούς και η Ουρουγουάη κέρδισε με 1-0 την Ελβετία και πέρασε και αυτή στα προημιτελικά.

Κάπου εκεί τα… παραμύθια που λέγονταν ΗΠΑ και Εκουαδόρ τελείωσαν, μιας και Δανία και Αργεντινή σταμάτησαν την τρελή πορεία τους στο Κατάρ, ενώ το Βέλγιο πήρε τη νίκη απέναντι στην Πορτογαλία και η Ισπανία άφησε εκτός της Ουρουγουάη. Στα ημιτελικά η Αργεντινή αντιμετώπισε την Ισπανία, με τους Φούριας Ρόχας να επικρατούν τελικά με 6-3 και να περνάνε στον τελικό, ενώ το Βέλγιο χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθούν απέναντι στη Δανία, με τον αγώνα και την παράταση να ολοκληρώνεται στο 3-3. Το μεγάλο φινάλε ήταν παράσταση για έναν… ρόλο μιας και η Ισπανία με γκολ των Φατί και Μοράτα κέρδισε με 2-0 το Βέλγιο και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Το Sportdog μίλησε με τον Χρήστο Κοντό, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην ασχολία του με το Football Manager και την προσομοίωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και τι περιμένει από το Μουντιάλ του Κατάρ και ποιος θέλει να είναι αυτός που τελικά θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Πότε και πως ξεκίνησες να παίζεις Football Manager;

Ξεκίνησα με τον προκάτοχο του Football Manager, το Championship Manager 03-04. Η "περιέργεια" να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από το κλασσικό ποδοσφαιράκι (fifa & pro), γιατί είχες φτάσει σε ένα επίπεδο που σου φαινόταν ρουτίνα να παίζεις και να κερδίζεις μονίμως (τρομάρα μου) τον υπολογιστή.

Πως σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με την δημιουργία αρχείων για το παιχνίδι;

Καθαρά τυχαίο. Κάποια στιγμή κοίταξα ένα πρόγραμμα που έβγαινε μαζί με το παιχνίδι (pre-game editor), κάπου στο 2010-2011 και άρχισα να πειραματίζομαι με το τι σου προσφέρει. Ξεκίνησα στην αρχή μόνο με μεταγραφές σε Ελληνικές ομάδες και το ένα έφερε το άλλο..

Ποια η γνώμη σου για το φετινό Football Manager;

Αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα. Οι νέες προσθήκες σου δίνουν την αίσθηση του καινούργιου, του ανανεωμένου, καθώς είναι ένα παιχνίδι που δεν επιδέχεται πολλές αλλαγές άλλωστε. Είμαι ενθουσιασμένος, το απολαμβάνω και φαίνεται!

Είσαι ευχαριστημένος με το event για το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Σαν καθαρά ποδοσφαιρόφιλος, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι γιορτή και το χαίρομαι κάθε φορά σαν μικρό παιδί, σαν τότε που μαζεύαμε τα αυτοκόλλητα Panini για τα άλμπουμ μας! Παρ' όλ' αυτά, είμαι απογοητευμένος με τις συνθήκες και με όλα αυτά που συνέβησαν μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα.

Τι περιμένεις από το Μουντιάλ;

Θέαμα, γιατί οι παίκτες είναι φορμαρισμένοι, αφού μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν επίσημα παιχνίδια & πολλές εκπλήξεις (Μεξικό/Ουρουγουάη κάντε το μπαμ!).

Ποιος θέλεις να το πάρει και γιατί;

Σίγουρα θα ήθελα να το πάρει μια εκ των Πορτογαλία/Αργεντινή για να χαμογελάσει έστω και ένας από τους δύο GOAT!

Ποια η άποψή σου για το Παγκόσμιο Κύπελλο που γίνεται χειμώνα και στο Κατάρ;

Mε στεναχωρεί που μάθαμε τόσα χρόνια να το βλέπουμε μέσα στο κατακαλόκαιρο & τώρα θα το δούμε αγκαλιά με Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Το Παγκόσμιο είναι χαρά και γιορτή & γι' αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά σε εντελώς διαφορετικές χώρες, σε διαφορετικές ηπείρους, με άλλα ήθη και έθιμα, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους & διαφορετικούς ανθρώπους να γιορτάζουν αυτό το γεγονός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags