Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Το Εκουαδόρ χάλασε το αραβικό πάρτι - Γερή "σφαλιάρα" στο Κατάρ, που... δεν υπήρχε στο γήπεδο! (Vid)
| 2022-11-20 20:02:00

Το Εκουαδόρ χάλασε το αραβικό πάρτι - Γερή "σφαλιάρα" στο Κατάρ, που... δεν υπήρχε στο γήπεδο! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Το Εκουαδόρ χάλασε το αραβικό πάρτι - Γερή "σφαλιάρα" στο Κατάρ, που... δεν υπήρχε στο γήπεδο! (Vid)

Οι διοργανωτές περίμεναν για χρόνια την ιστορική πρεμιέρα στο πρώτο Μουντιάλ της Μέσης Ανατολής, όμως η ομάδα τους εκτέθηκε, γνωρίζοντας πολύ εύκολα την ήττα με 2-0 από το Εκουαδόρ. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ένερ Βαλένσια, που σκόραρε και τα δύο γκολ του αγώνα.

Τα πετροδόλαρα... δεν παίζουν μπάλα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022. Οι διοργανωτές του Κατάρ παρουσίασαν μία φαντασμαγορική και πανάκριβη τελετή έναρξης, όμως αγωνιστικά κάθε άλλο παρά εντυπωσίασαν, καθώς το Εκουαδόρ αποδείχθηκε πολύ ανώτερο ποιοτικά και πήρε τη νίκη με 2-0 δια περιπάτου.

Ο εμβληματικός αρχηγός του Εκουαδόρ, Ένερ Βαλένσια, σκόραρε τα δύο γκολ της ομάδας του (16', 31'), ενώ είδε ένα ακόμα τέρμα του να ακυρώνεται από το VAR στο 3ο λεπτό.

Ο Α' Όμιλος του Μουντιάλ συνεχίζεται τη Δευτέρα (21/11, 18:00) με την αναμέτρηση Σενεγάλη - Ολλανδία. Το Εκουαδόρ πήρε κεφάλι στον όμιλο με 3 βαθμούς ενώ το Κατάρ έμεινε στο μηδέν. Ωστόσο, με τη σημερινή εικόνα οι διοργανωτές δεν πρόκειται να έχουν ελπίδες πρόκρισης και περισσότερο θα τους απασχολεί το να μη διασυρθούν κόντρα σε Σενεγάλη και Ολλανδία. Εκτός και αν βελτιωθούν θεαματικά...

Το ματς

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα έγινε εμφανής η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Εκουαδόρ πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, κόντρα σε μία ομάδα που και σε ποιότητα υπολειπόταν και έμοιαζε "πνιγμένη" από το άγχος.

Μόλις στο 3' το Εκουαδόρ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το VAR, συγκεκριμένα η τεχνολογία του ημι-αυτόματου οφσάιντ, ακύρωσε το γκολ του Βαλένσια, σε μία απίστευτα οριακή φάση.

 

Το γκολ ωστόσο φαινόταν να... έρχεται και αυτό ακριβώς συνέβη στο 16'. Ο Βαλένσια έφυγε τετ α τετ με τον Αλ Σιμπ έπειτα από κάθετη πάσα του Εστράδα και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ του Κατάρ κερδίζοντας πέναλτι. Ο αρχηγός του Εκουαδόρ ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και σκόραρε το πρώτο γκολ του Μουντιάλ 2022.

 

Το γκολ δεν "ξύπνησε" τους Καταριανούς, αντιθέτως έριξε την ψυχολογία τους και η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια. Στο 31' ο Βαλένσια έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του Κατάρ, πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό γκολ. Ο Πρεσιάδο έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Βαλένσια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 με εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

 

Η μοναδική καλή στιγμή του Κατάρ στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 45+5', με την κεφαλιά του Αλί απο πλεονεκτική θέση να περνά άουτ.

Με εξαίρεση ένα ωραίο σουτ του Ιμπάρα για το Εκουαδόρ (απέκρουσε ο Αλ Σιμπ στο 55') και μία κεφαλιά του Μιγκέλ για το Κατάρ (άουτ στο 62'), το δεύτερο ημίχρονο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι παίκτες του Εκουαδόρ έριξαν τον ρυθμό του αγώνα και το διαχειρίστηκαν εξαιρετικά, κρατώντας την μπάλα και αποτρέποντας τους αντιπάλους από το να γίνουν απειλητικοί.

Στο 75' ο Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ με μακρινό σουτ και στο 86' ο Μουντάρι δεν μπόρεσε να σκοράρει το πρώτο γκολ του Κατάρ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΚΑΤΑΡ (5-3-2): Αλ-Σιμπ, Αλ-Ραουί, Κουκί, Χασάν, Πέδρο Μιγκέλ, Αμπντουλαζίζ Χατίμ, Μπουντιάφ, Αλ-Χαϊντός (72’ Ουάντ), Χομάμ Αλ-Αμίν, Αλί Αλμόεζ (72’ Μουντάρι), Αφίφ.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Γκουστάβο Αλφάρο, 4-4-2): Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90’ Φράνκο), Ιμπάρα (67’ Σαρμιέντο), Εστράδα (90’ Ροντρίγκες), Βαλένσια (77’ Σιφουέντες).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags