Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Αντιγράφει Γιοβάνοβιτς ο Καρυπίδης - Υπογράφει τον δικό του… Βέρμπιτς - Κλείνει και φορ κλάσης ο Άρης!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-21 22:00:00

Αντιγράφει Γιοβάνοβιτς ο Καρυπίδης - Υπογράφει δικό του… Βέρμπιτς - Κλείνει και φορ κλάσης ο Άρης!

GOALάρες by Εvaggelistis
Αντιγράφει Γιοβάνοβιτς ο Καρυπίδης - Υπογράφει δικό του… Βέρμπιτς - Κλείνει και φορ κλάσης ο Άρης!

Το απόλυτο κόλπο γκρόσο στον Άρη και τριπλό... δώρο στον Πάρντιου! Πώς οι Θεσσαλονικείς κινούνται για να αποκτήσουν δύο παίκτες τον Ιανουάριο, ώστε να πείσουν τον μεγάλο τους στόχο. Διαβάστε τα ονόματα των παικτών, αλλά και γιατί μοιάζει πάρα πολύ με την καλοκαιρινή ιστορία του Τριφυλλιού.

Άρης - Παναθηναϊκός: To έκανε το περασμένο καλοκαίρι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό και πέτυχε. Με... Σλοβένους βέβαια! Το είδε ο Θόδωρος Καρυπίδης και προφανώς του... έδωσε ιδέες ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Με... Τσέχους αυτός!!

Σας μπέρδεψε ο "Ευαγγελιστής"; Πάμε , λοιπόν,  να σας τα κάνω... πενηνταράκια με Γιοβάνοβιτς - Ρούζνιτς και Καρυπίδη - Χόβανεκ

>>> Στο καλοκαιρινό παζάρι ο κόουτς Ιβάν - απόλυτος άρχοντας στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού - είχε πρώτο στόχο τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Πελάτης του Αμίρ Ρουζνιτς, ο Νο 2 - με βάση την χρηματιστηριακή αξία - στον κατάλογό του Σλοβένου μεγαλοατζέντη.

>>> Τον ήθελε από τον Ιούνιο, τον πήρε 29 Ιουλίου (τον Βέρμπιτς). Φρόντισε όμως, ο Γιοβάνοβιτς προηγουμένως να ... ανοίξει την πόρτα του σλοβένικου μανατζερικού Γραφείου, αγοράζοντας για αρχή τον "άγνωστο" (στα μέρη μας) ταλαντούχο  πελάτη του  Τσέριν, με 650.000 ευρώ στην Νυρεμβέργη. Deal που διαχειρίστηκε και έφερε σε πέρας ο agent Ρούζνιτς! Αρχές Ιουλίου...

>>> Μετά την απόκτηση του Τσέριν και εκμεταλλευόμενος την μεταγραφική συγκυρία της πώλησης του Αλεξανδρόπουλου στην Σπόρτινγκ, ο Γιοβάνοβιτς πήρε στον Παναθηναϊκό και δεύτερο πελάτη του Ρούζνιτς, μάλιστα τον πιο ...ακριβοθώρητο. Στις 26 Ιουλίου, λοιπόν, υπήρξε deal done για τον Αντράζ Σπόραρ, με τον Σλοβένο στράικερ να στοιχίζει στον Αλαφούζο αγορά 3.500.000 ευρώ από το πορτογαλικό κλάμπ...

>>> Το σλοβένικο... χατ τρικ στον Παναθηναϊκό, με πελάτες του Α. R Sport Managment , ολοκληρώθηκε με την απόκτηση και του Βέρμπιτς. Έπρεπε πρώτα να αγοραστούν Τσέριν & Σπόραρ για να τους "σερβίρει" μετά (29 Ιουλίου) o Ρούζνιτς  τον αρχικό μεταγραφικό στόχο του Γιοβάνοβιτς. Και μάλιστα ως ελεύθερο, τον Βέρμπιτς, απο την Ντιναμό Κιέβου. Εννοείται - και δικαιωματικά - πως μετά από τέτοιο σέρβις ο agent Ρούζνιτς πήρε και γερή προμήθεια.

>>> Ο Ρούζνιτς στον φίλο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Παναθηναϊκό έφερε την καλύτερη... πραμάτεια του. Τους Νο 1 (Σπόραρ), Νο 2 (Βέρμπιτς) και Νο 5 (Τσέριν) του πελατολογίου του, συνολικής χρηματιστηριακής αξίας 10.700.000 ευρώ. Με τους Σπόραρ/Τσέριν να τον δικαιώνουν απόλυτα και τον Βέρμπιτς να ...έρχεται σιγά, σιγά.

>>> Για να να συνοψίσουμε: τρεις διεθνείς Σλοβένους παίκτες πήρε στον Παναθηναϊκό ο Γιοβάνοβιτς απο το ίδιο Γραφείο (A.R. Sport Managment) κι ενώ ξεκίνησε αρχικά για τον Βέρμπιτς που... έφτασε χρονολογικά τρίτος!

>>> Πάμε τώρα και στο... τσεχικό "αντίγραφο" που επιχειρεί ο Καρυπίδης στον Άρη. Ο έμπειρος ιδιοκτήτης  έχοντας πάρει ...χαμπάρι το γκελ που κάνει ο Γιακούμπ Μπράμπετς σε ομάδες (εξωτερικού αλλά και Μπιγκφοράτες), θέλησε να τον "δέσει" με μια πρόωρη ανανέωση/επέκταση του συμβολαίου του κι αναπροσαρμογή αποδοχών

>>> Ο 30χρονος διεθνής Τσέχος στόπερ είναι ο τρίτος πιο ακριβός παίκτης του ρόστερ των "κιτρίνων" (πίσω απο τους Μανού Γκαρσία/Μαντσίνι) με τα 2.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία. Πολύ αξιόπιστος/σταθερός αμυντικός, μακράν από τους καλύτερους της περσινής Super League που στέκεται άνετα σε οποιαδήποτε ομάδα της Big 4. Μισθολογικά βέβαια δεν είναι στην πρώτη 6άδα των καλύτερα αμειβόμενων παικτών του Άρη...

>>> Οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο του Μπράμπετς ξεκίνησαν μεταξύ Καρυπίδη και Χόβανεκ απο τον προηγούμενο μήνα. Δεν προχώρησαν όμως, από ένα σημείο και μετά, παρά την καλή διάθεση του Τσέχου αμυντικού. Προέκυψαν κάποιες σημαντικές ... λεπτομέρειες,  οικονομικής υφής! Κοινώς μια ...απόσταση.

>>> Κάπου εδώ , λοιπόν, ο Θόδωρος Καρυπίδης προσπαθεί να βάλει στο ... παιχνίδι τον Τσέχο ατζέντη Οντρέι Χόβανεκ. Για να ντιλάρει την ανανέωση/επέκταση συμβολαίου του Γιακούμπ Μπράμπετς (επαναλαμβάνω ο διεθνής στόπερ έχει δυνατό market και το...γνωρίζει) είναι έτοιμος/συζητάει με τον Χόβανεκ για άλλους δυο συμπατριώτες/πελάτες του. τον Ματέϊ Βίντρα και τον Βλαντιμίρ Νταρίντα.  Να τους πάρει/πάει στο "Βικελίδης", για να γίνουν συμπαίκτες του Μπράμπετς μετά την Εθνική Τσεχίας και στον Άρη!!

>>> Βασικός στόχος του ιδιοκτήτη του Άρη είναι να πείσει τον Μπράμπετς. Για να τα καταφέρει είναι έτοιμος να του φέρει την ... κατάλληλη παρέα αλλά  και- το σημαντικότερο - να κάνει κι άλλες δουλειές με τον agent Χόβανεκ. Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με αυτό που έκανε ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό με τον ατζέντη Ρούζνιτς και την διεθνή σλοβένικη τριπλέ τα του...

>>> Στην CHOVANECSPORT, λοιπόν, ο Μπράμπετς είναι ο Νο 1, ο Βίντρα το Νο 2 και ο Νταρίντα το Νο 3 με βάση την χρηματιστηριακή τους αξία (συνολικά φτάνουν τα 5.500.000 ευρώ). Οι καλύτεροι πελάτες δηλαδή του Οντρέι Χόβανεκ...

>>> Ο Βίντρα κάποτε ήταν το μεγάλο του αστέρι. Το 2018 κόστιζε 10.000.000 ευρώ. Εχει παίξει Ουντινέζε, Μπριζ, Γουότφορντ, Γουέστ Μπρόγμουιτς Αλμπιον, Ρέντινγκ, Ντέρμπι, Μπέρνλι. Με 44 ματς στην Τσεχία και 7 γκολ. Στις αρχές του 2022  όμως, έκανε μια εγχείρηση, έμεινε για 2 μήνες στα πιτς, επανήλθε  τον Απρίλιο με 6 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπέρνλι και μετά... εξαφανίστηκε.

>>>  Το καλοκαίρι ο Βίντρα προτάθηκε και σε ΑΕΚ/ΠΑΟΚ ενώ στον Άρη επειδή την είχαν πάθει με τον Κώστα Μήτρογλου και το κασέ του Τσέχου ήταν υψηλό (του εκατομμυρίου), ζητήθηκε από τον ατζέντη του να περάσει ένα δοκιμαστικό διάστημα συμμετέχοντας στην προετοιμασία/προπονήσεις των "κιτρίνων", κάτι όμως,  που ο Ματέι αρνήθηκε/το απέρριψε.

>>> Τώρα όπως φαίνεται - και λόγω Μπράμπετς - το ενδιαφέρον για τον Βίντρα αναθερμάνθηκε. Άλλωστε ο Άρης ψάχνει κλασικό φορ,  ο Πάρντιου γνωρίζει πολύ καλά - απο την Αγγλία - τον Βίντρα και υπο προυποθέσεις δεν θα "τρακάρει" με την πιθανή επιστροφή του Αμπού Καμαρά (ο Αφρικανός μπορεί να παίξει και στα άκρα, ειδικά αν αποχωρήσει ο Ιτούρμπε).

>>> Πολύ πιο  προχωρημένη πάντως δείχνει η υπόθεση του ετέρου "ομόσταβλου" του Μπράμπετς, Βλαντιμίρ Νταρίντα! Εμβληματικός μέσος για την Εθνική Τσεχίας (72 συμμετοχές/7γκολ) αλλά και για την Χέρτα (είναι απο το 2015 στο κλαμπ του Βερολίνου κι αφού για μια 2ετία έπαιζε στην Φράιμπουργκ).

>>> Τον Ιούνιο ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του (που είχε ανανέωσει το 2020) αλλά δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της Χέρτα και  ουσιαστικά βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία τους τελευταίους δυο μήνες (3 συμμετοχές στην φετινή Μπουντεσλίγκα, με μόλις 28 παιζόμενα λεπτά).

>>> Καρυπίδης και Χόβανεκ έχουν συμφωνήσει για να έρθει στον Άρη ο 32χρονος Νταρίντα με συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2025! Το αγκάθι είναι όμως, η Χέρτα. Όχι γιατί ζητάει ανταλλάγματα για να τον αφήσει αλλά επειδή ο Τσέχος ατζέντης προσπαθεί να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποζημίωση απο τις περίπου 600.000 ευρώ που είναι να παίρνει ο Νταρίντα εφόσον εξαντλούσε το συμβολαιό του με τους Βερολινέζους (για τους επόμενους 6 μήνες).

>>> Η παραπάνω λεπτομέρεια είναι αυτή που εμποδίζει (ακόμη) την απόκτηση του Νταρίντα ως ελεύθερου απο τον Άρη. Το θέμα πάντως της Χέρτα το χειρίζεται αποκλειστικά ο agent Χοβανεκ (άλλη μια ομοιότητα με τον Ρούζνιτς)...

>>> Στο δια ταύτα : ο Καρυπίδης ενώ προσπαθεί να δέσει με νέο συμβόλαιο τον Μπράμπετς ετοιμάζεται να φέρει τον συμπατριώτη/ομοσταβλό του Νταρίντα ενώ συζητάει ξανά την περίπτωση Βίντρα! Πάει δηλαδή για τσεχική τριπλέ τα, με όλους να είναι πελάτες της CHOVANECSPORT.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags