Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Για τέτοιο παίκτη... καίγεται ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ - Αυτά ισχύουν για Μάρτινς
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-24 18:48:00

Για τέτοιο παίκτη... καίγεται ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ - Οι εξελίξεις με Μάρτινς

Sportdog Team
Για τέτοιο παίκτη... καίγεται ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ - Οι εξελίξεις με Μάρτινς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δηλώσει ξεκάθαρα – και κατ΄επανάληψη – ότι θέλει στις μεταγραφές του Ιανουαρίου έναν παίκτη να βάζει γκολ, ανεξάρτητα από την θέση που θα παίζει, αν θα είναι, δηλαδή, 10άρι, εξτρέμ, ή φορ. Γκολ να βάζει κι ας παίζει όπου θέλει, δεν τον ενδιαφέρει.

 

ΠΑΟΚ:Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δηλώσει ξεκάθαρα – και κατ΄επανάληψη – ότι θέλει στις μεταγραφές του Ιανουαρίου έναν παίκτη να βάζει γκολ, ανεξάρτητα από την θέση που θα παίζει, αν θα είναι, δηλαδή, 10άρι, εξτρέμ, ή φορ. Γκολ να βάζει κι ας παίζει όπου θέλει, δεν τον ενδιαφέρει.

Πιστεύει – και έτσι είναι φυσικά – ότι με το εύκολο γκολ θα απελευθερωθεί ολόκληρη η ομάδα και θα λειτουργεί καλύτερα. Η αδυναμία στο σκοράρισμα υπομονομεύει την πορεία της γενικότερα και αγχώνει όλες τις γραμμές. Όταν πετυχαίνεις γκολ με το σταγονόμετρο και χρειάζεσαι πολλές τελικές για να καταφέρεις κουράζεται όλη η ομάδα, καταβάλλουν οι παίκτες υπερπροσπάθεια. Είναι και ένας από τους λόγους που πολλές φορές προς το τέλος των αγώνων ξεμένουν οι παίκτες από δυνάμεις. Ο Ολιβέιρα μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν έχει μόνο 4 γκολ και ο Μπράντον ένα, ενώ ούτε απο τους πλάγιους και τους μέσους υπάρχει το εύκολο γκολ.

Ο σκόρερ, βέβαια, είναι η ακριβότερη μεταγραφή στο ποδόσφαιρο και τέτοιοι παίκτες είναι δυσεύρετοι. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Επειδή αποτελεί πάγια διοικητική αρχή τα τελευταία χρόνια το ισοσκελισμένο μπάτζετ πρέπει να “ξεφορτωθεί” ο ΠΑΟΚ κάποιο ή κάποια συμβόλαια (π.χ. Μουργκ, Νινούα ή ακόμη και Κουαλιάτα) για να εξοικονομηθούν χρήματα και να δοθούν στην μεταγραφή ενός γκολτζή. Επίσης, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου οι γκολτζήδες φορ έχουν ομάδα, δεν μπορείς να βρεις ελεύθερους στην αγορά.

Άρα, τα περιθώρια είναι στενά, αναγκαστικά θα πρέπει να κατευθυνθείς σε μία ειδική περίπτωση. Όπως ο Πορτογάλος Φάμπιο Μάρτινς. Δεν προκαλεί ενθουσιασμό το όνομά του, αλλά είναι μία σχετικά βατή υπόθεση. Είναι συμπατριώτης του Μπότο, έχουν μεγαλύτερη άνεση στην επικοινωνία, είναι ελεύθερος, ψάχνει ομάδα, δεν τον πήραν και τα χρόνια (29 ετών) και διαθέτει το προσόν που θέλει ο Λουτσέσκου. Δεν είναι ο κλασικός σέντερ φορ, ο γκολτζής, αλλά βάζει γκολ, γα τα δεδομένα ενός εξτρέμ πάντα, είναι γρήγορος και μπαλαδόφατσα.

Δεν θα κοστίσει πάνω από ένα εκατ. τον χρόνο το συμβόλαιό του και φυσικά δεν θα πιάσει την θέση του Κωνσταντέλια, όπως λέγεται, αφού σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους κρίνονται ως απαραίτητοι οι τέσσερις πλάγιοι επιθετικοί, κι αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει τρεις (Νάρεϊ, Ζίφκοβιτς και τον νεαρό). Στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να ρίξουν το κασέ του, γενικά διστάζουν, αν και είναι ακόμα νωρίς, υπάρχει χρόνος, βέβαια, παρότι ακούγεται ότι τον πλησίασε και η Θέλτα.

Ο Λουτσέσκου “καίγεται” και με το δίκιο του για την προσθήκη στο ρόστερ ενός παίκτη που θα βοηθήσει στο σκοράρισμα τον Ιανουάριο, αλλά, είπαμε, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει μεταγραφή είναι η αποχώρηση ενός ήδη υπάρχοντα παίκτη, έτσι ώστε να ανοίξει χώρος στο μπάτζετ. Κάτι που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να γίνει μία μεταγραφή τον χειμώνα και όχι δύο.

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags