Facebook Pixel Ολυμπιακός: Deal… 10 εκατομμυρίων στο Μουντιάλ ο Ολυμπιακός - "Δεν χαρίζουν χρήματα οι Άραβες - Τέλος αυτά"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-24 22:57:00

Deal… 10 εκατομμυρίων στο Μουντιάλ ο Ολυμπιακός - "Δεν χαρίζουν χρήματα οι Άραβες - Τέλος αυτά"!

του Γιώργου Κτενά
Deal… 10 εκατομμυρίων στο Μουντιάλ ο Ολυμπιακός - "Δεν χαρίζουν χρήματα οι Άραβες - Τέλος αυτά"!

Ο μεγάλος στόχος των Πειραιωτών και η ομάδα που μπήκε γερά στο παιχνίδι. Ποιον παίκτη θέλουν να πουλήσουν οι Ερυθρόλευκοι τον Ιανουάριο, τα χρήματα που ψάχνουν, η τιμή που ανεβαίνει με το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα σενάρια από τη Σαουδική Αραβία.

Ολυμπιακός: Στο Μουντιάλ βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Παπέ Σισέ και, όπως είναι φυσικό, στα γήπεδα του Κατάρ έχει μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να λάμψει και να ανεβάσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο.

Τα δεδομένα στην καριέρα του Σισέ είναι πολύ συγκεκριμένα πια: Το μέλλον του όλα δείχνουν ότι είναι μακριά από τον Ολυμπιακό, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του συλλόγου ψάχνουν μια καλή ευκαιρία που θα τους βοηθήσει να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Μόνο που ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι πουλάει και δεν ξεπουλάει, ειδικά από τη στιγμή που ο Σισέ είναι στη βιτρίνα τού Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε άριστη ποδοσφαιρική ηλικία (27 ετών), με θητεία στη βασική 11άδα για χρόνια στον Ολυμπιακό που κάνει πρωταθλητισμό και συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η τιμή τού Σισέ στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ, αλλά όλοι γνωρίζουν στην πιάτσα ότι οι Πειραιώτες θα ζητήσουν 10 εκατ. ευρώ και, ανάλογα με το Μουντιάλ που θα κάνει ο Σισέ, μπορεί αυτή η τιμή να πάει λίγο προς τα πάνω ή λίγο προς τα κάτω. Και κάπου εδώ ήρθε στο ρεπορτάζ το όνομα του Πέδρο Μαρτίνς, που βρίσκεται στην Αλ Γκαράφα, και εμφανίζεται να θέλει τον Σισέ στην ομάδα.

Κάτι που έχει λογική, καθώς ο Σισέ με τον Μαρτίνς άλλαξε level στην καριέρα του, καθιερώθηκε οριστικά στην 11άδα του Ολυμπιακού, έγινε ένα σύγχρονος σέντερ μπακ, με ταχύτητα, που βοηθάει στο να χτίζει η ομάδα παιχνίδι από την άμυνα και είναι κίνδυνος-θάνατος σε στημένες φάσεις στις αντίπαλες άμυνες.

Το ζήτημα, όμως, είναι να δούμε αν υπάρχει όντως προοπτική να πάρει μεταγραφή στην Αλ Γκαράφα του Κατάρ, όχι επειδή μπορεί να μην τον καλύπτει ως φιλοδοξία για το μέλλον του, αλλά επειδή τα λεφτά που ζητούν οι Πειραιώτες δεν τα δίνουν οι Άραβες.

"Έχουν πεθάνει αυτά τα ποσά - 2-3 εκατ. ευρώ για Σισέ - Ούτε στη Σαουδική Αραβία 10 εκατ. ευρώ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη, expert τού αραβικού ποδόσφαιρο, προκειμένου να ανιχνεύσουμε αν μπορεί όντως να ευσταθεί το ενδιαφέρον τής Αλ Γκαράφα για τον Σισέ.

"Στην ομάδα υπάρχει o Tαχράτ, διεθνής Αλγερινός στόπερ που δεν μετακινείται από το βασικό σχήμα. Δεν ξέρω, δηλαδή, αν όντως αποτελεί προτεραιότητα να αποκτήσει στόπερ η ομάδα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα τι ισχύει στο ποδόσφαιρο του αραβικού κόσμου.

Ποιο ποσό θα μπορούσε να δαπανηθεί;

"Γενικά έχουν σταματήσει να δίνουν χρήματα στις ομάδες - Προτιμούν να προσφέρουν πολλά χρήματα στον παίκτη. Θεωρώ ότι το πολύ 2-3 εκατ. ευρώ μπορούν να δοθούν. Εδώ δεν δίνουν 10 εκατ. ευρώ για να πάρουν παίκτη ούτε στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, που είναι το κορυφαίο της Ασίας".

Με την εμπειρία που έχεις θεωρείς ότι μπορεί να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή;

"Αν όντως ο Ολυμπιακός ζητάει 10 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Σισέ, αυτά τα λεφτά έχουν πεθάνει. Επίσης αυτή τη στιγμή στην Αλ Γκαράφα δεν υπάρχει θέση ξένου ελεύθερη. Αυτά είναι τα δεδομένα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν είναι της πλάκας οι φήμες για Ρονάλντο στο Λιμάνι- Κλειδί ο Μέντες- Kοντά σε Λαβέτσι ο Μαρινάκης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags