Facebook Pixel Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα: Τέζα η Ιαπωνία και η Κόστα Ρίκα νικήτρια με... μία φάση στο παιχνίδι! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-27 13:58:00

Τέζα η Ιαπωνία και η Κόστα Ρίκα νικήτρια με... μία φάση στο παιχνίδι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τέζα η Ιαπωνία και η Κόστα Ρίκα νικήτρια με... μία φάση στο παιχνίδι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κόστα Ρίκα κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε τέρμα νίκης με τον Φούλερ στο 81', επικρατώντας με 1-0 της Ιαπωνίας που πίεζε σε όλο τον αγώνα για το γκολ, που δεν έμελλε τελικά να το βρει ποτέ. Σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν έχασαν οι Ιάπωνες συο 88'.

Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα: Η Κόστα Ρίκα κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε τέρμα νίκης με τον Φούλερ στο 81', επικρατώντας με 1-0 της Ιαπωνίας που πίεζε σε όλο τον αγώνα για το γκολ, που δεν έμελλε τελικά να το βρει ποτέ. Σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν έχασαν οι Ιάπωνες συο 88'.

Το ματς

Με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί μπήκε στο παιχνίδι η Ιαπωνία, γνωρίζοντας πως με νίκη κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης στους "16". Αντίθετα, η Κόστα Ρίκα καλείτο να ξεπεράσει το σοκ από την 7άρα της Ισπανίας, η οποία της ανέδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο κάθε αδυναμία του ρόστερ της. Η πρώτη τελική στον αγώνα ήρθε από ένα σουτ του Ντοάν, το οποίο έφυγε αρκετά εκτός και δεν απείλησε τον Κέιλορ Νάβας.

Ο Ντοάν ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ιαπωνίας στο χορτάρι, έχοντας στο 13' κι ένα επικίνδυνο γύρισμα που όμως κανείς δεν έκανε την απαραίτητη επαφή με την μπάλα, για να την στείλει στα δίχτυα. Καλός ρυθμός δεν υπήρχε πάντως στη συνάντηση, κυρίως γιατί η Κόστα Ρίκα είχε εντελώς αμυντικό προσανατολισμό και σκοπό να μην αφήνει χώρους στην Ιαπωνία. Κάθε άλλο παρά... δάφνες ποιότητας δεν διεκδικούσε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με τη λευκή ισοπαλία στην ανάπαυλα του ημίχρονου (0-0).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Ιαπωνία μπήκε κάπως πιο δυνατά, πιέζοντας περισσότερο για να βρει το γκολ. Στο 46' ο Ασάνο απείλησε με ωραίο σουτ, αλλά ο Νάβας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε ξανά. Στο 71' οι Ιάπωνες κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως και πάλι η μπάλα σταμάτησα στα σώματα των παικτών της Κόστα Ρίκα από την εκτέλεση του Σόμα.

Στο τελευταίο τέταρτο η Ιαπωνία πίεσε με ό,τι είχε την Κόστα Ρίκα, αλλά εκείνη βρήκε τελικά αυτό που αναζητούσαν σε όλο το ματς οι Ασιάτες. Το γκολ! Συγκεκριμένα στο 81ο λεπτό ο Φούλερ πήρε την μπάλα στα όρια της περιοχής και με τεχνικό σουτ νίκησε τον Γκόντα για το 1-0 των Κοσταρικανών, κόντρα στη ροή του αγώνα!

Στο 88' η Ιαπωνία σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Καμάντα ειδικότερα να μην μπορεί να νικήσει τον Νάβας από κοντά, ενώ στη συνέχεια οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα! Μοιραία, έτσι, το 1-0 υπέρ της Κόστα Ρίκα παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους Λατίνους να πετυχαίνουν μία μεγάλη νίκη στην 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου.

Οι ενδεκάδες

Ιαπωνία (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Γιάμανε (61' , Ιτακούρα, Γιοσίντα, Ναγκαμότο (46' Ίτο), Έντο, Μορίτα, Ντοάν, Καμάντα, Σόμα (83' Μιναμίνο), Ουέντα (46' Ασάνο).

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Σοάρες): Νάβας, Ουάστον, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο, Φούλερ, Μπόργκες (89' Σάλας), Τόρες, Τεχέδα, Κοντρέρας, Κάμπελ (90+5' Τσακόν).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags