Facebook Pixel Μανώλης Σιώπης - Super League: "Δανεικός στην Ελλάδα ο Σιώπης - Γι’ αυτό δεν παίζει στην Τουρκία" - "Εμπόδιο" στη μεταγραφή ο κόουτς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-30 13:05:00

"Δανεικός στην Ελλάδα ο Σιώπης - Γι’ αυτό δεν παίζει στην Τουρκία" - Εμπόδιο στη μεταγραφή ο κόουτς

του Νίκου Στεργίου
"Δανεικός στην Ελλάδα ο Σιώπης - Γι’ αυτό δεν παίζει στην Τουρκία" - Εμπόδιο στη μεταγραφή ο κόουτς

Πώς έχασε τη θέση του, τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ και η επιστροφή! Στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Έλληνας χαφ, ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να απασχολήσει, εάν βρεθεί η χρυσή τομή με την ομάδα του και φυσικά εάν πειστεί ο Γιοβάνοβιτς.

Ενίσχυση στα χαφ ψάχνει ο Παναθηναϊκός μέσα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και όπως αποκάλυψε στο Sportdog.gr ο Ευάγγελος Μίχος, οι Τούρκοι εμπλέκουν και το Τριφύλλι στην υπόθεση του Μανώλη Σιώπη!

Βέβαια, όπως ανέλυε και το σχετικό ρεπορτάζ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψάχνει περισσότερο για έναν χαφ με άλλα χαρακτηριστικά, πιο δημιουργικά, ενώ και η περίπτωση του Σιώπη μόνο εύκολη δεν είναι, αν και φέτος δεν έχει το στάτους τού βασικού στην Τράμπζονσπορ.

Παρόλα αυτά η περίπτωση είναι εξαιρετική γιατί αφενός δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφετέρου έχει δοκιμαστεί και έχει επιτύχει σε συνθήκες πρωταθλητισμού στην Τουρκία. Συνδυαστικά με την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου και το γεγονός ότι είναι μόλις 28 ετών, άρα σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, γίνεται σαφές ότι η περίπτωσή του αξίζει και μάλιστα πολύ.

Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ (και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024), ποσό που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ο Παναθηναϊκός αλλά έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα επιδιώξει να το αντλήσει από την ελληνική αγορά η Τράμπζονσπορ. Θα μπορούσε, όμως, να έρθει με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, από τη στιγμή που φέτος δεν έχει βρει χρόνο συμμετοχής στην 11άδα του τουρκικού συλλόγου;

"Για αυτό δεν παίζει φέτος ο Σιώπης - Δανεικός στον Παναθηναϊκό - Βασικός στα μεγάλα παιχνίδια"

Το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Γιώργο Κούλη, που παρακολουθεί το τουρκικό ποδόσφαιρο και τις εξελίξεις γύρω από αυτό, για να αναλύσουμε την προοπτική να υπάρξει θετική εξέλιξη ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Σιώπη.

"Φέτος δεν παίζει, αν και είχε κάποια ματς βασικός. Δεν τον εμπιστεύεται πολύ ο προπονητής, έχουν έρθει κι άλλοι παίκτες στα χαφ φέτος. Σίγουρα υπολογίζεται, δεν είναι για να φύγει, έστω και ως αναπληρωματικός υπολογίζεται για να δώσει τρεξίματα στα χαφ. Θεωρώ ότι είναι περισσότερο στον πάγκο φέτος γιατί θέλει έναν πιο δημιουργικο χαφ ο προπονητής του", ανέφερε αρχικά ο Γ. Κούλης.

Πωλείται; Γιατί η τιμή του είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ.

"Για πώληση το θεωρώ υπερβολικά δύσκολο - Η τιμή θεωρώ ότι είναι αναλογα την αγορά που θα πάει. Για ευρωπαϊκή ομάδα και, πολύ περισσότερο για την Ελλάδα  που έχει θητεία, είναι πολύ δύσκολο να ζητήσουν τέτοιο ποσό. Ο δανεισμός του θα μπορούσε να προχωρήσει, γιατί δεν παίζει πολύ φέτος".

Μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό αυτά που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς;

"Ο Γιοβάνοβιτς θέλει πιο δημιουργικό χαφ, ο Σιώπης είναι περισσότερο στο στιλ του Κουρμπέλη. Αλλά θέλει τα τρεξίματα του Σιώπη, καθαρόαιμο 6άρι δεν υπάρχει άλλο. Ο Σιώπης τρέχει πολύ και κλείνει χώρους".

Με ποιους θα μπορούσε να συνυπάρξει στην 11άδα;

"Ανάλογα το ματς μπορεί να αξιοποιήσει τον Σιώπη. Για παράδειγμα με τις μικρές ομάδες, που έχει την κατοχή ο Παναθηναϊκός, δεν ταιριάζει πολύ ο Σιώπης. Αλλά στα μεγάλα ματς, που θέλει να κλείσει χώρους κ.λπ., μπορεί να παίζει βασικός".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αφεντικό" στον ΠΑΟ ο Γιοβάνοβιτς - Διώχνει 3 παίκτες από Κύπρο - Ζήτησε... Μπερνάρ από Αλαφούζο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags