Facebook Pixel Βέλγιο - Κροατία: Μοιραίος Λουκάκου... έστειλε την Κροατία του Λιβάγια στους "16" του Μουντιάλ! (BINTEO)
| 2022-12-01 18:54:00

Μοιραίος Λουκάκου... έστειλε την Κροατία του Λιβάγια στους "16" του Μουντιάλ! (BINTEO)

Sportdog Team
Μοιραίος Λουκάκου... έστειλε την Κροατία του Λιβάγια στους "16" του Μουντιάλ! (BINTEO)

Ο Ρομέλου Λουκάκου έχασε ασύλληπτες ευκαιρίες ακόμα και με κενό τέρμα(!), μοιραία λοιπόν έτσι η Κροατία με το τελικό 0-0 πήρε το "χρυσό" εισιτήριο για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βέλγιο - Κροατία: Ρομέλου Λουκάκου, ο μοιραίος! Ο Βέλγος φορ έχασε ασύλληπτες ευκαιρίες ακόμα και με κενό τέρμα(!), μοιραία λοιπόν έτσι η Κροατία του Μάρκο Λιβάγια με το τελικό 0-0 πήρε το "χρυσό" εισιτήριο για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο Μαρόκο το άλλο εισιτήριο του ομίλου.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Κροατία, η οποία ερχόμενη με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη κόντρα στον Καναδά έψαξε νωρίς το γκολ. Αντίθετα, το Βέλγιο είχε τη συνηθισμένη στο Μουντιάλ του Κατάρ μέτρια εικόνα του, επιδιώκοντας κυρίως να απειλήσει μέσω των αντεπιθέσεων. Σε μία τέτοια πάντως στο 13' πήγαν να ανοίξουν το σκορ οι Βέλγοι, όταν με εξαιρετική κάθετη πάσα ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τετ-α-τετ τον Μέρτενς, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε με τη μία χωρίς να βρει εστία.

Δύο λεπτά μετά (σ.σ. στο 15') ο διαιτητής του αγώνα έδωσε πέναλτι πάνω στον Κράμαριτς. Η παράβαση ελέγχθηκε στο VAR και κατόπιν την εξέτασε και ο ίδιος ο ρέφερι με χρήση on field review, παίρνοντας τελικά (σ.σ. ορθά) πίσω την αρχική του απόφαση, καθώς στη φάση είχε προηγηθεί πριν οφσάιντ των Κροατών.

Ο Λιβάγια είχε μία καλή στιγμή με κεφαλιά στο 33ο λεπτό, όμως άλλες σημαντικές ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν είδαμε, πλην ενός δυνατού σουτ του Γιουράνοβιτς μέσα από την περιοχή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν εν μέρει άδικο, διότι η Κροατία ήταν φανερά η καλύτερη και πιο παθιασμένη ομάδα στο γήπεδο.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος μπορεί το Βέλγιο να είχε την πρώτη καλή τελική με μία κεφαλιά του νεοεισελθόντα Λουκάκου στο 48', ωστόσο στη συνέχεια ο Κορτουά ύψωσε κυριολεκτικά τείχος για να κρατήσει το μηδέν. Αρχικά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το καλοζυγισμένο σουτ του Κόβασιτς, ενώ στο 54' είπε διπλό "όχι" σε νέα σουτ αυτή τη φορά των Μπρόζοβιτς και Μόντριτς!

Οι Βέλγοι δεν μπορούσαν καν να κρατήσουν την μπάλα με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, με αποτέλεσμα το στάδιο να ξεσηκώνεται με την εικόνα των Κροατών φωνάζοντας, ακόμα πιο δυνατά, υπέρ τους.

Στο 60', όμως, χάθηκε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του ματς για τους Κόκκινους Διαβόλους. Ο Ντε Μπρόινε πέρασε ακόμα μία φοβερή κάθετη, ο Καράσκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λιβάκοβιτς σε καθαρό τετ-α-τετ, η μπάλα στο ριμπάουντ έφτασε στον Λουκάκου που πλάσαρε με τη μία αλλά η εκτέλεσή του σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά του δεξιού κάθετου δοκαριού!

Οι Κροάτες απάντησαν στις καλές στιγμές στο 68' μ' ένα πλασέ του Μόντριτς, για ένα παιχνίδι που στα τελευταία λεπτά φαινόταν πως θα έπεφταν... κορμιά. Άλλωστε διακυβευόταν ένα εισιτήριο πρόκρισης για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι ακριβώς έγινε στην πράξη, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω από το 75' και μετά.

Το Βέλγιο έχασε ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ευκαιρίες με τον Λουκάκου στο 87' και στο 90'. Ειδικά στη φάση του 90ου λεπτού ο επιθετικός της Ίντερ έβαλε αδύναμα το στήθος του και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα, ενώ η εστία ήταν εντελώς κενή! Το 0-0 μοιραία λοιπόν δεν άλλαξε ποτέ, με την Κροατία να πανηγυρίζει έτσι μια τεράστια πρόκριση!

Οι ενδεκάδες

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+2' Μάγιερ), Κράμαριτς (64' Πάσαλιτς), Πέρισιτς, Λιβάγια (64' Πέτκοβιτς).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72' Τίλεμανς), Αλντερβάιλερντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (87' Ε. Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ (59' Τ. Αζάρ), Καράσκο (72' Ντοκού), Μέρτενς (46' Λουκάκου).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags