Facebook Pixel Ολυμπιακός: Επιστροφή Φορτούνη με γκολάρα - Άρεσε ο Ολυμπιακός και ο… Μαρσέλο - "Μήνυμα" από Κασάμι
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-01 18:46:00

Επιστροφή Φορτούνη με γκολάρα - Άρεσε ο Ολυμπιακός και ο… Μαρσέλο - "Μήνυμα" από Κασάμι

Sportdog Team
Επιστροφή Φορτούνη με γκολάρα - Άρεσε ο Ολυμπιακός και ο… Μαρσέλο - "Μήνυμα" από Κασάμι

Νίκη με 2-0 απέναντι στην Χάντερσφιλντ και καλή εικόνα. Με ένα υπέροχο τέρμα του Έλληνα άσου και σκόρερ τον Ελ Αραμπί, οι Πειραιώτες νίκησαν 2-0 στο φιλικό. Καλή εικόνα από τον Μαρσέλο που αποχώρησε μετά από κλωτσιά στο 60’, θετική παρουσία ο Κασάμι, έχασε τα… άχαστα ο Μπακαμπού.

Ιδανικά ξεκίνησε τα φιλικά που θα δώσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ισπανία ο Ολυμπιακός, πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση και επικράτησε 2-0 της Χάντερσφιλντ, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παρουσίασαν αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, δημιουργώντας ευκαιρίες και παίρνοντας τη νίκη χάρη στα γκολ των Φορτούνη (37’) και Ελ Αραμπί (72’). Αποχώρησε τραυματίας ο Μαρσέλο!

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον απόλυτο έλεγχο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τους Άγγλους να είναι εξαιρετικά παθητικοί και να απειλούν ελάχιστα. Η ερυθρόλευκη πίεση ταλαιπώρησε πολύ την ουραγό της δεύτερης αγγλικής κατηγορίας και πέρα από τα δύο γκολ, σίγουρα η ομάδα του Μίτσελ θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε μεγαλύτερο σκορ, κυρίως με τον Μπακαμπού. Ο Γάλλος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 2', αστοχώντας στο τετ-α-τετ που τον έβγαλε ο Φορτούνης. Στο 4' η Χάντερσφιλντ είχε μία από τις ελάχιστες φάσεις της, όταν ο Κασούμου σούταρε άουτ από καλή θέση. Στο 11' ο Κασάμι πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Μαρσέλο με τον Μπιλόκαπιτς να μπλοκάρει. 

Μετά από ένα περίπου τέταρτο... ησυχίας, στο 27', ο Φορτούνης και πάλι δημιούργησε βγάζοντας τη σέντρα από αριστερά, όμως ο Μπακαμπού και πάλι αστόχησε με κοντινή κεφαλιά. Στο 39' τελικά, ο ίδιος ο Φορτούνης είναι αυτός που άνοιξε το σκορ, όταν υποδέχθηκε τη μπάλα στα αριστερά, έκανε μια ντρίμπλα και συνέκλινε προς το κέντρο, έκανε καθ το συρτό δεξί σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα της Χάντερσφιλντ. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους, μια διπλή ευκαιρία στο 42', με Μπακαμπού από κοντά και Αγκιμπού Καμαρά να μην μπορούν να σκοράρουν.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά με χαμηλότερο τέμπο, ιδίως μετά τις πολλές μαζεμένες αλλαγές των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός και πάλι δεν απειλήθηκε, ενώ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από ένα καλό σουτ του Φορτούνη στο 53' που κόπηκε από πόδι αμυντικού ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά και ένα ακόμη από τον Ελ Αραμπί στο 69' που επίσης κόντραρε τελευταία στιγμή, τελικά ο Ολυμπιακός καθάρισε στο ματς στο 72'. Ο Βρουσάι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί ήταν ξεχασμένος στην καρδιά της άμυνας από τους Άγγλους και μετά από ένα απλό πλασέ και δυνατό σουτ με το αριστερό, έκανε το 0-2. Ένα σουτ του Μασούρα στο 76' πέρασε λίγο άουτ, ενώ υπήρξαν και ακόμη 2-3 φάσεις ως το φινάλε που ωστόσο δεν θα άλλαζαν και κάτι επί της ουσίας. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο πρώτο του φιλικό και έδειξε γενικά να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η σύνθεση των «ερυθρόλευκων»:
Ολυμπιακός (Μίτσελ / 4-2-3-1): Κρίστινσον (46' Τζολάκης), Μαρσέλο (59' Λάιντνερ), Ρέτσος, Ντόη (70' Καλογερόπουλος), Ανδρούτσος (60' Βρουσάι), Σαμασέκου (60' Μπουχαλάκης), Κασάμι (70' Νταμπό), Αγκ. Καμαρά (70' Εμβιλά), Μπιέλ (60' Μασούρας), Φορτούνης (60' Μπόουλερ), Μπακαμπού (60' Ελ Αραμπί).

Τα επόμενα δύο φιλικά:

Κυριακή 4/12 16:00
Ολυμπιακός – Σταντάρ Λιέγης 

Σάββατο 10/12 19:00
Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags