Facebook Pixel Στους "8" με σούπερ Μέσι η Αργεντινή! Θρίλερ με Αυστραλούς - Σωτήρας ο Μαρτίνες (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-03 22:56:00

Στους "8" με σούπερ Μέσι η Αργεντινή! Θρίλερ με Αυστραλούς - Σωτήρας ο Μαρτίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Στους "8" με σούπερ Μέσι η Αργεντινή! Θρίλερ με Αυστραλούς - Σωτήρας ο Μαρτίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η "αλμπισελέστε" επικράτησε 2-1 των "καγκουρώ" και πέρασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκε η Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» επικράτησε 2-1 της Αυστραλίας, σε ένα ματς που πήρε διαστάσεις θρίλερ στο τέλος της αναμέτρησης.

Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στους “8” του Μουντιάλ του Κατάρ την Ολλανδία, η οποία απέκλεισε τις ΗΠΑ.

Το ματς

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι απέκτησε χαρακτηριστικά... Super League, εξαιτίας της σφιχτής άμυνας των Αυστραλών, οι οποίοι έπαιζαν με τριπλή ζώνη άμυνας σε 4-3-3, γεμίζοντας τον άξονα της μεσαίας γραμμής, προκειμένου να περιορίσουν τον χώρο δράσης του Μέσι, για να μην έρθει κατά μέτωπον στην εστία. Έτσι προσπαθούσαν να τον εξωθούν στα άκρα, ώστε να τον καταστήσουν λίγοτερο απειλητικό και άλλους ποδοσφαιριστές όπως Άλβαρες και ΜακΆλιστερ, οι οποίοι έλαμψαν και κόντρα στην Πολωνία.

Οι Αυστραλοί έδιναν χώρο στους Αργεντινούς, οι οποίοι ανακτούσαν τη μπάλα ανά 41 δευτερόλεπτα, κάτι που μαρτυρούσε τις διαθέσεις των «καγκουρώ», τα οποία πάτησαν για πρώτη φορά στην περιοχή στο 19' με τον Μπέχιτς, αλλά ο Ντε Πολ τον έβγαλε εκτός πορείας, ενώ στο 21' μία κεφαλιά του Σούταρ, ύστερα από κόρνερ, δεν απείλησε τον Μαρτίνες. Αποτέλεσμα όλου αυτού του σκηνικού ήταν να μην δούμε καθόλου ευκαιρίας για αρκετά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Σαν να μην είχαμε ματς...

Στο 35' όμως, στην πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, ο Λιονέλ Μέσι έβαλε τη σφραγίδα του! Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, πήρε πάσα από τον Αλβάρες και με ωραίο σουτ πουν πέρασε μέσα από όλους τους παίκτες της άμυνας, άνοιξε το σκορ, ένα γκολ, το οποίο ήταν το πρώτο του σε νοκ-άουτ ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μέσι και η παρέα του βάλθηκαν να καθαρίσουν με ένα γρήγορο γκολ το ματς και την πρόκριση. Στο 51' το σουτ του άσου της Παρί κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Ράιαν. Έξι λεπτά αργότερα όμως η πίεση των Αργεντινών απέδωσε καρπούς. Ο Ράιαν πήγε να ντριπλάρει τον Ντε Πολ, ο Άλβαρες έκλεψε και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

Έχοντας αέρα δύο τερμάτων, οι παίκτες του Σκαλόνι απελευθερώθηκαν και έπαιξαν πιο ανοιχτά, βγάζοντας ωραίες επελάσεις προς την περιοχή των καγκουρώ. Και εκεί που κανείς δεν ήλπιζε, ότι θα έχουμε... παιχνίδι, από σπόντα, η Αυστραλία μείωσε και ο αγώνας πήρε χαρακτήρα θρίλερ μετά το 77', όπου έγινε το 2-1, από σουτ του νεοεισελθέντα Γκούντγουιν που κόντραρε στον Φέρναντες, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Μαρτίνες.

Οι Αυστραλοί αναθάρρησαν και τα έπαιξαν όλα για όλα! Βγήκαν μπροστά με νοοτροπία “όποιον πάρει ο χάρος”. Στο 81' μάλιστα παραλίγο να ισοφαρίσουν με τον Μπέχιτς, που πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές και πήγε να εκτελέσει τον Ε. Μαρτίνες αλλά ο Λισάντρο Μαρτίνες απομάκρυνε με αυτοθυσία! Οι Αργεντινοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία για το 3-1 στο 89' με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να παίρνει πάσα πάρε-βάλε από τον Μέσι, αλλά να σημαδεύει ψηλά. Ο ίδιος έχασε και άλλη φάση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου η αγωνία κορυφώθηκε, με την Αργεντινή να πολιορκεί τους Αυστραλούς. Λαουτάρο και Μέσι έχασαν και άλλες ευκαιρίες και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Αυστραλοί βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να κάνει σημαντική επέμβαση, κρατώντας το 2-1 που ήταν σκορ πρόκρισης για την Αργεντινή.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι, 4-3-3): Ε. Μαρτίνες - Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (71' Ταλιαφίκο) - Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Πάπου Γκόμες (50' Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (71' Λαουτάρο Μαρτίνες)

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ, 4-4-2): Ράιαν – Ντέγκενεκ (78' Μακλάρεν), Ρόουλς, Σούταρ, Μπέχιτς - Μόι, Ιρβάιν, ΜακΓκρι (59' Γκούντγουιν), Μπακους (59' Χρούστιτς) – Ντιουκ(78' Κουόλ), Λέκι (78' Κάρασιτς)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags