Facebook Pixel Πορτογαλία - Ελβετία: Μεγάλη Πορτογαλία και χωρίς Κριστιάνο - Διέλυσε με τρομακτική εμφάνιση την Ελβετία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-06 22:55:00

Μεγάλη Πορτογαλία και χωρίς Κριστιάνο - Διέλυσε με τρομακτική εμφάνιση την Ελβετία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μεγάλη Πορτογαλία και χωρίς Κριστιάνο - Διέλυσε με τρομακτική εμφάνιση την Ελβετία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μένει στον πάγκο η Πορτογαλία δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στους Ελβετούς, βρήκε δύο γκολ από το ημίχρονο κιόλας, πανηγυρίζοντας στο φινάλε τη μεγάλη πρόκριση με το τελικό και εμφατικό 6-1!

Πορτογαλία - Ελβετία: No Cristiano? Party! Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μένει στον πάγκο η Πορτογαλία δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στους Ελβετούς, βρήκε δύο γκολ από το ημίχρονο κιόλας με Γκονσάλο Ράμος (18') και Πέπε (33'), πανηγυρίζοντας στο φινάλε τη μεγάλη πρόκριση με το εκκωφαντικό 6-1. Χατ-τρικ από τον νεαρό Γκονσάλο Ράμος (το πρώτο στο Μουντιάλ του Κατάρ), Γκερέιρο και Λεάο τα άλλα γκολ για τους Ίβηρες.

Το ματς

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μένει στον πάγκο ξεκίνησε τον αγώνα η Πορτογαλία του Σάντος κόντρα στην Ελβετία για τους "16" του Μουντιάλ, με τους Ίβηρες να βρίσκουν νωρίς στη συνάντηση αυτό που έψαχναν. Συγκεκριμένα ο Γκονσάλο Ράμος στο 18' έκανε το 1-0, όταν ο ίδιος πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή της Ελβετίας και με έναν "κεραυνό" που εξαπέλυσε με το αριστερό, νίκησε τον ανήμπορο ν' αντιδράσει Ζόμερ!

Το προβάδισμα αυτό έδωσε άλλον αέρα στους Πορτογάλους, οι οποίοι δημιούργησαν νέες καλές στιγμές με ένα σκαστό σουτ του Οτάβιο στο 22' και ένα πλασέ του σκόρερ Γκονσάλο Ράμος ένα λεπτό μετά (σ.σ. 23'). Η Ελβετία μπορεί στα πρώτα 15 λεπτά να μην είχε παρουσιάσει κάποιο σημαντικό έλλειμμα έναντι της αντιπάλου της, αλλά απ' όταν το σκορ άνοιξε έχασε τα... αυγά και τα πασχάλια.

Η καλύτερη στιγμή των Ελβετών ήρθε στο 30ο λεπτό, όταν η απευθείας εκτέλεση ενός φάουλ του Σακίρι από μακριά, ανάγκασε τον Ντιόγκο Κόστα να διώξει σε κόρνερ. Η Πορτογαλία όμως ήταν καθολικά ανώτερη και πριν καν συμπληρωθεί το ημίχρονο, βρήκε κι άλλο γκολ. Για την ακρίβεια στο 33' κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες, ο Πέπε έκανε φοβερό άλμα και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Ελβετία θεωρητικά καλείτο να πάρει περισσότερα ρίσκα, αν ήθελε να βρει ένα γκολ που θα την έβαζε κάπως στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Αντίθετα, στην πράξη είδαμε μία Πορτογαλία να πιέζει ακόμα περισσότερο για το τρίτο γκολ. Και μάλιστα το βρήκε άμεσα, καθώς στο 51' ο Νταλότ έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά, με τον Γκονσάλο Ράμος ξανά να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να τσιμπάει με το "μυτάκι" την μπάλα για το 3-0!

Η ομάδα του Σάντος ήταν ασταμάτητη και στο 55' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της, σκοράροντας για το 4-0! Συγκεκριμένα οι Πορτογάλοι αναπτύχθηκαν απίστευτα, ο Ζοάο Φέλιξ πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γκερέιρο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Ζόμερ! Η Ελβετία πέτυχε το γκολ της τιμής τρία λεπτά μετά, όταν στο 58' με προβολή του Ακάντζι μείωσε σε 4-1.

Το 5-1 στην αναμέτρηση διαμόφωσε ο Γκονσάλο Ράμος και πάλι, που με το χατ-τρικ που πέτυχε έγινε ο πρώτος παίκτης στο φετινό Μουντιάλ που σκοράρει τρεις φορές σε ένα ματς! Σαν... κερασάκι στην "τούρτα", ο Λεάο με άψογο πλασέ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 6-1!

Οι ενδεκάδες

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73' Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα (81' Ρούμπεν Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες (87' Λεάο), Γκονσάλο Ράμος (73' Χόρτα), Ζοάο Φέλιξ (73' Κριστιάνο Ρονάλντο).

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46' Τσιούμαρτ), Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ (54' Ζακάρια), Τσάκα, Σακίρι, Σο (54' Σεφέροβιτς), Βάργκας, Εμπολό (89' Ζάσαρι).

 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags