Facebook Pixel Παναιτωλικός: Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, περιουσία 1 δις - Πρόταση 400 εκατ. για την Έβερτον
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-08 13:40:00

Περιουσία 1 δις ο νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού - Πρόταση 400 εκατομμύρια για την Έβερτον!

Sportdog Team
Περιουσία 1 δις ο νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού - Πρόταση 400 εκατομμύρια για την Έβερτον!

Η προσφορά για τον αγγλικό σύλλογο και το δημοσίευμα των "Times"! Ποιος είναι το νέο... αφεντικό της ομάδας του Αγρινίου, οι επαφές του για την αγορά ομάδας στην Premier και η πρώτη του μεγάλη επένδυση στον αθλητισμό.

Νέα εποχή για τον Παναιτωλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς την Πέμπτη έκλεισε μία ιστορική εποχή με τον Φώτη Κωστούλα να πουλάει τις μετοχές του μετά από 18 χρόνια.

Νέοι ιδιοκτήτες είναι η οικογένεια Καμίνσκι, και συγκεκριμένα ο πατέρας και ο γιος, που δραστηριοποιούνται στην Αμερική και έχουν πολωνική καταγωγή, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, η περιουσία τους ανέρχεται στο 1 δις δολάρια!

Μάλιστα, η μεταβίβαση των μετοχών έχει προχωρήσει στην ΕΕΑ (Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού), ενώ κατά μία πηγή το deal της μεταβίβασης αφορά και τις εγκαταστάσεις της ομάδας (Emileon).

«Κεφαλή» της οικογένειας είναι ο Μάτσιεκ Καμίνσκι, ο οποίος γεννήθηκε στην Πολωνία και αποφοίτησε με πτυχίο Βιολογίας και Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας δισεκατομμυρίων, έχοντας σημαντικό λόγο στο χρηματιστήριο.

Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι ηγείται του Kaminski Poland Fund, όπου προσφέρει επενδυτικές συμβουλές μέσω της διαχείρισης ιδιωτικών λογαριασμών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Ασχολείται με τον επενδυτικό χώρο τα τελευταία 15 χρόνια.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μάτσιεκ μαζί με το γιό του Μιχαήλ στόχευσαν στην εξαγορά τις μετοχές της Έβερτον, με μία προσφορά 400 εκ. δολαρίων, ενώ στο σχετικό ρεπορτάζ της «liverpoolecho» στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, το οποίο αποκαλείται τους «Thetimes»,  ανέφερε ότι ήδη η οικογένεια έχει ιδρύσει εταιρία η οποία ασχολείται αγοράζει μια σειρά αθλητικών ρούχων και δικαιώματα μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα  ανέφεραν τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου, ο Καμίνσκι ήταν μέλος μιας κοινοπραξίας υπό την ηγεσία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι, Πίτερ Κένιον, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την Έβερτον τον Μάιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags