Facebook Pixel Κροατία - Βραζιλία: Aποκλεισμός σοκ για την Σελεσάο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-09 19:47:00

Σόκαραν τους Βραζιλιάνους οι Κροάτες με γίγαντα Λιβάκοβιτς και πάνε ξανά ημιτελικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σόκαραν τους Βραζιλιάνους οι Κροάτες με γίγαντα Λιβάκοβιτς και πάνε ξανά ημιτελικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι (4-2), οι Κροάτες πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση (0-0 κ.α., 1-1 παράταση).

Σε ένα άκρως... τακτικό ματς η Κροατία πήρε την πρόκριση στα πέναλτι επί της Βραζιλίας, χάρη στον Λιβάκοβιτς! Η κανονική διάρκεια δεν είχε κάποιο γκολ, ενώ στην παράταση έκανε το 1-0 ο Νεϊμάρ, στο τέλος του πρώτου μέρους. Μάλιστα, με αυτό του το γκολ ο Νεϊμάρ πάτησε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της σελεσάο με 77 τέρματα, όσα έχει και ο Πελέ.

Παρόλα αυτά οι Κροάτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ο Πέτκοβιτς έστειλε το ματς στα πέναλτι με γκολ του στο 116'.

Πλέον οι Κροάτες περιμένουν να δουν εάν θα παίξουν με την Αργεντινή ή την Ολλανδία!

Η διαδικασία των πέναλτι 

Βλάσιτς - Εύστοχο
Ροντρίγκο - Άστοχο
Μάγιερ - Εύστοχο
Κασεμίρο - Εύστοχο
Μόντριτς - Εύστοχο
Πέδρο - Εύστοχο
Όρσιτς - Εύστοχο
​Μαρκίνιος - Άστοχο

Το ματς

Το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο από τα πρώτα του λεπτά. Οι Βραζιλιάνοι έχασαν την πρώτη φάση στο 5΄, με τον Λιβάκοβιτς να είναι σε ετοιμότητα στο σουτ του Βινίσιους. Στο 13΄ οι Κροάτες... απάντησαν, μετά από τρομερή ανάπτυξη, με τον Πάσαλιτς να σεντράρει, ωστόσο ο Πέρισιτς δεν έγινε απειλητικός όσο θα ήθελε, εξαιτίας της πίεσης του Μιλιτάο. Γενικότερα ο Ντάλιτς είχε στάσει ένα εξαιρετικό πλάνο, που προστάτευε ειδικά στο πρώτο μέρος τους Λόβρεν και Γκβάρντιονλ. Όλη η δουλειά ουσιαστικά ξεκίναγε και τελείωνε από τους τρομερούς Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς και Μόντριτς. Το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, παρά κάποια... αθόρυβα σουτ των Βραζιλιάνων, στην αγκαλιά του Λιβάκοβιτς. Οι Κροάτες τελείωσαν τα πρώτα 45΄ χωρίς σουτ στον στόχο, ενώ οι Βραζιλιάνοι είχαν τρία σουτ στον στόχο, χωρίς όμως κανένα να θεωρηθεί κλασική ευκαιρία.

Αντιθέτως το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πιο... άγριες διαθέσεις για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι προσπάθησαν να βάλουν ένα γκολ νωρίς στο δεύτερο 45΄. Στο 47΄ έγινε γύρισμα στην περιοχή της Κροατίας, ο Γκάρντιολ έκανε τάκλιν προς την εστία του Λιβάκοβιτς, ωστόσο ο Κροάτης ήταν σε ετοιμότητα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Νεϊμάρ έχασε τεράστια ευκαιρία, ωστόσο δόθηκε οφσάιντ, ενώ οι Βραζιλιάνοι είχαν διαμαρτυρηθεί και για οφσάιντ. Η νέα απειλή των Βραζιλιάνων ήρθε στο 55΄, με τον Ριτσάρλισον να κάνει κάθετη στον Νεϊμάρ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Λιβάκοβιτς, ωστόσο δεν μπόρεσε να τον κερδίσει. Στο 66΄ οι Βραζιλιάνοι είδαν τον Πακετά από θέση βολής να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Λιβάκοβιτς.

 

Οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν την πίεση και ενώ ο Τίτε είχε αλλάξει τα 3/4 της επιθετικής του γραμμής. Στο 76΄ έγινε τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Ριτσάρλισον να βγάζει νέα κάθετη στον Νεϊμάρ, ο οποίος δεν μπόρεσε πάλι να κερδίσει τον Λιβάκοβιτς.

 

Κάπως έτσι η κανονική διάρκεια δεν είχε κάποια άλλη μεγάλη φάση, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση! Όπως είχαν κάνει οι Κροάτες και με τους Ιάπωνες.

Το πρώτο μέρος της παράτασης μπορεί να μην είχε μεγάλη φάση μέχρι το 105΄, ωστόσο στις καθυστερήσεις μίλησε ο Νεϊμάρ που με ένα τρομερό γκολ έκανε το 1-0, στέλνοντας την Βραζιλία στην επόμενη φάση. Επρόκειτο για μια απίθανη συνεργασία, με τους Νεϊμάρ, Ροντρίγκο, Πακετά να κρύβουν την μπάλα, ο Νεϊμάρ πέρασε και τον Λιβάκοβιτς και πλάσαρε για το 1-0!

Πάντως οι Κροάτες δεν σταμάτησαν να το πιστεύουν και στο 118΄ ο Πέτκοβιτς πήρε την ασίστ του Όρσιτς για να κάνει το 1-1 και να βάλει... φωτιά στο ματς.

 

Στο 121΄ ο Κασεμίρο έχασε διπλή ευκαιρία για να δώσει σε εκείνο το σημείο τη νίκη στους Βραζιλιάνους στην διάρκεια της παράτασης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags