Facebook Pixel Στους «4» η Γαλλία! Ματσάρα με Αγγλία που αυτοκτόνησε – Μοιραίος ο Κέιν που έχασε πέναλτι (VID)
| 2022-12-10 23:01:00

Και όλο κλαίνε τα "λιονταράκια"! Στους 4 η Γαλλία! Αυτοκτόνησε η Αγγλία – Μοιραίος ο Κέιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Και όλο κλαίνε τα "λιονταράκια"! Στους 4 η Γαλλία! Αυτοκτόνησε η Αγγλία – Μοιραίος ο Κέιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 2-1 των «λιονταριών» και προκρίθηκαν στα ημιτελικά όπου θα συναντήσουν το ηρωϊκό Μαρόκο.

Στους «4» του Μουντιάλ στο Κατάρ προκρίθηκε η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 2-1 της Αγγλίας, η οποία είχε μοιραίο παίκτη τον Κέιν, ο οποίος έχασε πέναλτι και έτσι η ομάδα του απώλεσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Στην επόμενη φάση η Γαλλία θα αντιμετωπίσει το ηρωϊκό Μαρόκο, το οποίο το απόγευμα του Σαββάτου (10/12) απέκλεισε την Πορτογαλία του «δικού μας» Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Κεραυνός Τσουαμενί

Η Γαλλία φάνηκε περισσότερο κινητική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα και ανέβαινε με ευκολία στα αγγλικά καρέ, δημιουργώντας απειλές στην εστία του Πίκφορντ. Στο 11' η σέντρα του Ντεμπελέ για το κεφάλι του Ζιρού κατέληξε πάνω στον Άγγλο τερματοφύλακα που είχε καλή τοποθέτηση στη συγκεκριμένη φάση. Έξι λεπτά αργότερα όμως δεν είχε την ίδια τύχη.

Οι Γάλλοι κυκλοφόρησαν την μπάλα έξω από την περιοχή της Αγγλίας, ο Γκριεζμάν έστρωσε στον Τσουαμενί, ο οποίος βρήκε πεδίο βολής από τα τριάντα μέτρα, εξαπέλυσε έναν κεραυνό που καρφώθηκε στη δεξιά γωνία, για το 0-1, ένα γκολ, το οποίο είχε ταχύτητα 108 χλμ. Στη συνέχεια οι Άγγλοι βγήκαν μπροστά, για να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Στο 25' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι για πτώση του Κέιν σε επαφή του Ουπαμεκανό, ο διαιτητής Σαμπάιο όμως δεν έδειξε κάτι, ενώ και ύστερα από έλεγχο του VAR το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Η Αγγλία έδειχνε μεγάλο πρόβλημα να βρει διαδρόμους και να απειλήσει τον Γιορίς. Έτσι αποπειράθηκε να γίνει επικίνδυνη με μακρινά σουτ. Κάπως έτσι στο 29' ο Κέιν έπιασε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Γάλλος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ που ήταν η μοναδική ευκαιρία των «λιονταριών» στο πρώτο μέρος.

Ισοφάριση με πέναλτι Κέιν

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία μπήκε με τις ίδιες διαθέσεις. Στο 52' κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Κέιν από τον Τσουαμενί, τον παίκτη που είχε ανοίξει το σκορ για τη Γαλλία. Ο Κέιν νίκησε τον Γιορίς από τα 11 βήματα, επανέφερε τις ισορροπίες και το ματς απέκτησε ξανά τρελό ενδιαφέρον, αφού η ψυχολογία αυτήν τη φορά ήταν με την πλευρά των Άγγλων. Και φυσικά το ματς απέκτησε ωραίο ρυθμό.

Στο 55' ο Ραμπιό βρήκε πεδίο βολής από μακριά, αλλά ο Πίκφορντ ήταν σε ετοιμότητα. Στο 62' το σουτ του Κέιν μπλόκαρε ο Γιορίς, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα τα «λιοντάρια» είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Μαγκουάιρ. Στο 77' ο Ζιρού έπιασε κεφαλιά με τον Πίκφορντ να διώχνει ενστικτωδώς. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν ήταν τόσο τυχερός.

Ξανά μπροστά με Ζιρού – Μοιραίος ο Κέιν

Ο Γκριεζμάν σέρβιρε από αριστερά και ο Ζιρού με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι (που βρήκε τον Μαγκουάιρ) επανέφερε το προβάδισμα στη Γαλλία (1-2). Οι Άγγλοι βρέθηκαν ξανά με την πλάτη στον τείχο, η τύχη όμως τους χαμογέλασε στο 81' όταν ο Μάουντ κέρδισε πέναλτι, ύστερα από θέαση του VAR από τον διαιτητή Σαμπάιο. Ο Κέιν όμως κλώτσησε την ευκαιρία, αφού έχασε το πέναλτι, σημαδεύοντας ψηλά άουτ.

Στην εκπνοή των καθυστερήσεων η Αγγλία κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Ο Ράσφορντ όμως που εκτέλεσε τη μπάλα έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γιορίς και έτσι η Γαλλία πήρε την πρόκριση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags