Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: "Στόπερ σπεσιαλίστας στα στημένα - Παικταράς για ΑΕΚ, Ολυμπιακό - 1.5 εκατ. συν μπόνους για Ελλάδα"
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-11 14:43:00

"Στόπερ σπεσιαλίστας στα στημένα - Παικταράς για ΑΕΚ, Ολυμπιακό - 1.5 εκατ. συν μπόνους για Ελλάδα"

του Παναγιώτη Νικολάου
"Στόπερ σπεσιαλίστας στα στημένα - Παικταράς για ΑΕΚ, Ολυμπιακό - 1.5 εκατ. συν μπόνους για Ελλάδα"

Αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός που έχει έφεση στο γκολ! Ποιο είναι το όνομα που εξετάζουν οι δύο μεγάλες ομάδες, γιατί μπορούν να τον πάρουν πληρώνοντας μόνο το υψηλό συμβόλαιό του και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το όνομα του Γιάροσλαβ Ρακίτσκι (αριστεροπόδαρου Βίντα της Ουκρανίας) απασχολεί μεγάλη ελληνική ομάδα, καθώς  έλυσε προ λίγων ημερών το συμβόλαιό του με την Ντεμίρσπορ του Ονιεκούρου και, όπως έγραψε ο Ευάγγελος Μίχος στο sportdog, η Ένωση και οι Πειραιώτες είναι οι ομάδες από το Big 4 που ψάχνουν για σέντερ μπακ.

Μεταξύ άλλων, ο Ε. Μίχος, έγραψε: "Τι εστί Ρακίτσκι; Αριστεροπόδαρος στόπερ που παίζει κι αριστερός μπακ, ύψους 1,80 μ. αλλά και με κλεισμένα τα 33 του, 54 φορές διεθνής με την Ουκρανία, που έπαιζε 10 χρόνια στην Σαχτάρ, πριν πάρει μεταγραφή με τransfer fee 10.000.000 τον Γενάρη του 2019 στην Ζενίτ, απο την οποία έσπευσε να αποχωρήσει με το που ο Πούτιν έδωσε την εντολή ρωσικής εισβολής στην πατρίδα του...

Ζήτησε ο Ρακίτσκι, λοιπόν, να φύγει απο την Ντεμίρσπορ. 'Ήταν βέβαια σε διαδικασία αποχώρησης ενόψει Ιανουαρίου,  παρότι μόλις τον περασμένο Ιούλιο είχε υπογράψει. Κάπου το επίσπευσαν γιατί ο Ουκρανός στόπερ συζητάει με δυο κλαμπ και είναι κοντά στο να κλείσει!!

Προφανώς το... κλίμα στα Άντανα δεν σηκώνει τους πρώην Σοβιετικούς. Κι αυτό αφού πριν από τον Ρακίτσκι είχε αποχωρήσει και ο διεθνής Ρώσος σέντερ φορ Τζούμπα (επίσης καλοκαιρινό απόκτημα του συλλόγου). Παρεμπιπτόντως και ο δεινός Ρώσος κανονιέρης κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, για την ακρίβεια εδώ και 33 ημέρες...".

"Παιχταράς ο Ρακίτσκι - 1,5 εκατ. συν μπόνους για να έρθει - Δύσκολα σε 11άδα με τον Σωκράτη"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Ντανοβασίλη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο σε Ουκρανία και Ρωσία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Παιχταράς ο Ρακίτσκι, σπεσιαλίστας στα στημένα, βάζει γκολ, και είναι αριστεροπόδαρος που είναι δύσκολο να βρεις", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: "Στόπερ, μπορεί να παίξει αριστερό μπακ. Αλλά αυτό, κυρίως, παλιότερα. Τώρα έχει χάσει λίγο την ταχύτητά του λόγω και της ηλικίας"

Τι χρήματα μπορεί να καλύπτουν τα θέλω του;

"Στη Ρωσία ξεφεύγουν οι μισθοί. Αλλά θεωρώ ότι για να έρθει στην Ελλάδα ένα συμβόλαιο της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ συν μπόνους, θα ήταν μια χαρά. Ίσως και λιγοτερα".

Το ρεπορτάζ αναφέρει για ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Σε ποια ομάδα θεωρείς ότι θα ταίριαζε καλύτερα;

"Εξαρτάται, δεν είναι πολύ γρήγορος πια οπότε θα χρειαστεί κάποιον γρήγορο πλάι του. Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι είναι κάπως δύσκολο να συνυπάρξει με τον Σωκράτη. Αλλά μιλάμε για παίκτη που είναι ηγέτης στην άμυνα, με τρομερή εμπειρία.Έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο για χρόνια".

Θα μου πεις δύο λόγια και για τον Τζιούμπα;

"Καλός παίκτης ο Τζιούμπα, αλλά δύσκολο να τα καταφέρει εκτός Ρωσίας. Το είδαμε και τώρα που πήγε στην Τουρκία αυτό. Δεν ξέρει αγγλικά και είναι κάπως προβληματικός χαρακτήρας Ως φορ περιοχής αγωνίζεται, με τρομερή τεχνική αλλά θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθεί ομάδα εκτός Ρωσίας για να τον αποκτήσει".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός δεν ήταν... Φορτούνης - Αλλάζει το κέντρο ο Κασάμι - Τον "τελείωσε" ο Μίτσελ στο Καραϊσκάκη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags