Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Εισήγηση Μπότο σε Σαββίδη για παίκτη 7 εκατ. - Επαφές με μεγάλη ομάδα - "Πακέτο" και ο Μαρτίνς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-11 19:38:00

Εισήγηση Μπότο σε Σαββίδη για παίκτη 7 εκατ. - Επαφές με μεγάλη ομάδα - "Πακέτο" και ο Μαρτίνς!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Εισήγηση Μπότο σε Σαββίδη για παίκτη 7 εκατ. - Επαφές με μεγάλη ομάδα - "Πακέτο" και ο Μαρτίνς!

Πώς ο Λουτσέσκου αλλάζει το ρόστερ και τι ζήτησε ο Πορτογάλος. Στον Δικέφαλο προσπαθούν να κλείσουν τουλάχιστον μία δυνατή μεταγραφή για τον Ιανουάριο, όμως παράλληλα διοίκηση και προπονητής, χτίζουν βήμα - βήμα την ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, ήδη έχουν επιλέξει τους παίκτες που θεωρούν ότι μπορούν να οδηγήσουν τους "ασπρόμαυρους" ξανά στην κορυφή.

Την παραμονή του Τιάγκο Ντάντας στον ΠΑΟΚ και μετά το καλοκαίρι προσπαθούν να πετύχουν οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο Ζοσέ Μπότο σε επαφή που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας.

Γιατί ο νεαρός Πορτογάλος είναι μεγάλο στοίχημα στην πατρίδα του, περιμένουν από εκείνον πολλά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποτε είχε ενδιαφερθεί για εκείνον η Μπάγερν Μονάχου!

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν πετύχει μια πρώτης τάξης συμφωνία για την απόκτηση του παίκτη από την Μπενφίκα, καθώς είχε έρθει με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Με τον Δικέφαλο να θέτει εξαρχής ζήτημα ρήτρας για την απόκτηση του παίκτη.

Αυτή προβλέπει πως οι Θεσσαλονικείς έχουν δικαίωμα να αγοράσουν τα δικαιώματα του Ντάντας καταβάλλοντας 7.000.000 ευρώ. Στη συμφωνία έχει προβλεφθεί και ένα ποσό της τάξης των 4.000.000 Ευρώ, το οποίο αν καταβάλλει, θα αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Με λίγα λόγια μπορεί τα χρήματα να μην είναι λίγα, ούτε για το 50% των δικαιωμάτων του είναι λίγα, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει για προοπτική για την παραμονή του. Με τον ίδιο τον παίκτη να θέλει πολύ να συνεχίσει στην Ελλάδα, ενώ και ο Δικέφαλος μπορεί να του δώσει εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής, που μπορεί να τον βοηθήσει να ανοίξει τα φτερά του.

Γιατί όταν έρχεται ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Ντάντας στην ομάδα, στο μυαλό τόσο του ίδιου όσο και του συλλόγου είναι ότι μπορεί να δει την πρόκληση ως σκαλοπάτι στην καριέρα του, να έχει εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής και όταν έρθει η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ο Μπότο έχει εισηγηθεί ήδη θετικά στον Σαββίδη, που κρατάει την κάνουλα με τα λεφτά και μένει να δούμε αν και πότε μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση. Ειδικά ανάλογα με το ρευστό που θα υπάρχει στα ταμεία της ΠΑΕ όταν, για παράδειγμα, ο Κουλιεράκης κοστολογείται με 15 εκατ. ευρώ για πώληση...

Η ανατροπή με Ράφα Σοάρες και το… χτύπημα Φάμπιο Μαρτίνς

Πολλά και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα έχουν βγει το τελευταίο διάστημα στον Δικέφαλο, καθώς είναι σαφές ότι ο παίκτης που έχει αφήσει περισσότερο ικανοποιημένο από όλους τον Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι ο Ράφα Σοάρες!

Έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις ευρύτερα το τελευταίο διάστημα αλλά και, κυρίως, στην Κύπρο. Ο Ράφα είχε επηρεαστεί πολύ το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Δικέφαλο, καθώς είχε γονατίσει ψυχολογικά μετά από τον καλοκαιρινό ευρωπαϊκό αποκλεισμό - Κάτι αντιστοιχο είχε συμβεί και με τον Νάρεϊ, αν και ο πεπειραμένος εξτρέμ επανήλθε νωρίτερα.

Ο Σοάρες δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει άμεσα το γεγονός, δεδομένου ότι όταν είχε υπογράψει με τον ΠΑΟΚ πέρα από τις συνθήκες πρωταθλητισμού που θα συναντούσε στην Ελλάδα και τα καλά χρήματα στο συμβόλαιό του, είχε στο νου του και την περσινή ευρωπαϊκή πορεία. Η οποία, φέτος, δεν υπήρχε η δυνατότητα να διεκδικηθεί ξανά.

Στη συνέχεια είχε περάσει και μια βαριά θλάση, αλλά ευρύτερα ήταν θέμα ψυχολογίας για τον Ράφα Σοαρες. Μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που είχε φτάσει να πει στον Λουτσέσκου, και μπράβο του, ότι "Δεν μπορώ να παίξω στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό"! Και λέμε μπράβο του, γιατί έτσι βοήθησε τον προπονητή του να βγάλει μια 11άδα με πιο ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές.

Όμως αυτό είχε αλλάξει, ήδη, από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, που ο Ράφα έχει σταθερά ανοδική πορεία. Και, φυσικά, έχει προβάδισμα για να μονιμοποιηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας σε σχέση με Βιεϊρίνια και Τσαούση.

Πολύ καλή εικόνα στην Κύπρο είχε και ο Ντόγκλας Αουγκούστο, που με τον Λουτσέσκου έχει δεύτερη καριέρα στην ομάδα, αν και το πρόβλημα του Ρουμάνου τεχνικού βρίσκεται πιο μπροστά. Μουργκ, Μπίσεσβαρ, Καντουρί, Αντρέ Ρικάρντο δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να υπάρξουν με συνέπεια στην 11άδα. Αυτός είναι ο λόγος που έρχεται (;) ο Φάμπιο Μαρτίνς. Για τον οποίο από την ομάδα υποστηρίζουν ότι ελέγχουν την περίπτωσή του (δεν ξέρουμε τι λέμε ότι θα συμβεί αν προκύψει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα, βέβαια!), αλλά δεν φαίνεται ότι μπορεί να γίνει κάτι άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο προβλήματα για Λουτσέσκου ενόψει της επιστροφής στη δράση - Τι ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags