Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Γιάννης Μιχαηλίδης: "Από στόπερ να τον κάνει χαφ ο Λουτσέσκου - Μάγος της μπάλας - Άνετα στη θέση του Ελ Καντουρί"
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-13 16:15:00

"Από στόπερ να τον κάνει χαφ ο Λουτσέσκου - Μάγος της μπάλας - Άνετα στη θέση του Ελ Καντουρί"

του Γιώργου Κτενά
"Από στόπερ να τον κάνει χαφ ο Λουτσέσκου - Μάγος της μπάλας - Άνετα στη θέση του Ελ Καντουρί"

"Μέχρι και 10αρι μπορεί, έχει εξαιρετική πάσα 40-60 μέτρων"! Το Sportdog.gr έψαξε και... έμαθε γιατί ο Ρουμάνος προπονητής σκέφτεται σοβαρά να ανεβάσει μέτρα στο γήπεδο τον Μιχαηλίδη. Το παρελθόν του, η ποιότητα του στα χτυπήματα μπάλας και οι δοκιμές στην προπόνηση.

ΠΑΟΚ - Γιάννης Μιχαηλίδης: Η επάνοδος του 22χρονου άσου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τού Δικέφαλου έγινε με τον καλύτερο τρόπο, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει.

Παιδί της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών πήγε στον ΠΑΟΚ το 2016 ως αμυντικός μέσος, αλλά στην Κ17 τού Δικέφαλου έγινε στόπερ λόγω των εντυπωσιακών σωματομετρικών χαρακτηριστικών του καθώς είναι ψηλός, δυνατός, έξυπνος, αποτελεσματικός, με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Είναι αριστεροπόδαρος και καλός με τη μπάλα στα πόδια, διακρίνεται για τις ακριβείς μακρινές μεταβιβάσεις και για την ωριμότητα που επιδεικνύει στο παιχνίδι του. Για αυτό τώρα που στην 11άδα έχει καθιερωθεί ο επίσης υψηλόσωμος αριστεροπόδαρος στόπερ Κουλιεράκης, ο Λουτσέσκου δοκιμάζει πια τον Μιχαηλίδη ξανά στα χαφ!

Γιατί, προφανώς, ο Μιχαηλίδης δεν έχει ξεχάσει όσα έκανε όταν μάθαινε τα μυστικά της μπάλας και, προφανώς, μπορεί να αντεπεξέλθει και στις θέσεις πιο μπροστά από την άμυνα. Το sportdog επικοινώνησε με τον Σάββα Παπαδόπουλο, πρόεδρο της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών από όπου άρχισε την καριέρα του ο Μιχαηλίδης, για να συζητήσουμε σχετικά.

"Φανταστική τεχνική και πόδι - Για αυτό από 10άρι τον βάλαμε αμυντικό χαφ - Γκολ από τη μία εστία στην άλλη"

Κύριε Παπαδόπουλε, το ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης δοκιμάζεται από τον Λουτσέσκου στα χαφ -  Πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει;

"Κάθε τόσο που βρίσκομαι με στελέχη του ΠΑΟΚ τούς λέω να τον δοκιμάσουν στα χαφ. Έχει φανταστική τεχνική, έχει φανταστικό πόδι, έχει φανταστικές επιλογές. Ακόμα και τώρα όταν βγαίνει από πίσω ο ΠΑΟΚ και παίζει ο Γιάννης στην 11άδα, βγαίνουν πιο ώριμα και ομαλά, οργανωμένα, με σιγουριά", ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο Σ. Παπαδόπουλος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Όταν τα κάνει αυτά ως στόπερ, προφανώς μπορεί να δοκιμαστεί και πιο μπροστά. Αυτή είναι η θέση του, πιο μπροστά. Σε εμάς ήταν 10άρι και, στο τέλος, τον είχαμε περάσει πιο πίσω, ως αμυντικό μέσο γιατί η έδρα που είχαμε, τότε, στη Θεσσαλονίκη είχε μικρό σε διαστάσεις γήπεδο. Με αποτέλεσμα να μπορεί να πετύχει γκολ από τη μία εστία στην άλλη! Για αυτό τον είχαμε τραβήξει πιο πίσω, για να βγαίνουν οι μπαλιές του πιο εύκολα".

"Πάσες-διαβήτης - Μάγος της μπάλας - Να παίξει στη θέση του Καντουρί"

Οπότε αξιοποιούσατε τις καλές πάσες του.

"Τα πόδια του είναι εξαιρετικά, οι πάσες του είναι ακριβείας. Είναι διαβήτης. Δεν είναι μόνο η πάσα των 8-10-15 μέτρων, είναι η πάσα των 40-60 μέτρων που έχει! Κι αυτό οφείλεται στην πολύ καλή τεχνική του. Ήταν μάγος της μπάλα, έτσι τον έλεγαν οι συνομήλικοί του".

Σε ποια θέση θα ταίριαζε στα χαφ του ΠΑΟΚ;

"Εκτιμώ (αν και όλα αυτά είναι στη σφαίρα της υπόθεσης γιατί δεν ξέρω την εξέλιξή του στους τομείς που ξεχώριζε τότε) ότι είναι μέσα στο dna του δεν το έχει αποβάλει να παίζει πιο μπροστά. Ίσως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο αλλά μπορεί να παίξει ως επιθετικός χαφ για παράδειγμα, την έχει αυτή τη θέση. Αριστερά στη θέση τού Μπίσεσβαρ μπορεί να παίξει, δεν έχει ταχύτητα για την πλευρά αλλά μπορεί να παίξει στη θέση του Ελ Καντουρί".

"30+ γκολ τη σεζόν - Με Ζίβκοβιτς για την ταχύτητα - Θα δώσει φτερά σε Κωνσταντέλια"

Σκοράρει;

"Την τελευταία σεζόν σε εμάς είχε πετύχει πάνω από 30 γκολ: Τα περισσότερα με στημένες φάσεις και με σουτ έξω από την περιοχή. Αυτό, για παράδειγμα, είναι περίπου απαγορευμένο να το κάνει ως στόπερ. Θα μπορούσε να παίξει και πίσω από τον φορ, έχει ντρίπλα, εκτόπισμα, μπορεί να κρατήσει μπάλα, να κάνει την τεράστια πάσα, το 1-2, τα έχει αυτά αν και δεν ξέρω κατά πόσο τα έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια που τον βάζουν στόπερ".

Με ποιους θα ταίριαζε στην 11άδα του ΠΑΟΚ;

"Με τον Ζίβκοβιτς και τον Κωνσταντέλια, για να υπάρχει ταχύτητα. Ειδικά στον Κωνσταντέλια μπορεί να του δώσει φτερά και να τον αξιοποιήσει! Κι άντε πιάστον μετά γιατί ο μικρός έχει άγνοια φόβου και κινδύνου και με τις πάσες του Μιχαηλίδη μπορεί να πετάξει".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags