Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Γιουβέντους-Μίλαν και Μπάγερν για 17χρονο του ΠΑΟΚ - Μαϊντάνα για ΑΕΚ - Πρώτη "κρούση" σε Ζαγαρίτη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-14 14:34:00

Γιουβέντους,Μίλαν, Μπάγερν για 17χρονο του ΠΑΟΚ - Μαϊντάνα για ΑΕΚ - Πρώτη "κρούση" σε Ζαγαρίτη!

Οι Μιχείες
Γιουβέντους,Μίλαν, Μπάγερν για 17χρονο του ΠΑΟΚ - Μαϊντάνα για ΑΕΚ -  Πρώτη "κρούση" σε Ζαγαρίτη!

Ο... ανώτερος του Τζόλη στην Τούμπα και το τηλέφωνο στον Έλληνα μπακ. Ο Ευάγγεος Μίχος αποκαλύπτει το scouting σχεδόν όλων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης στο νέο μεγάλο ταλέντο του Δικεφάλου και το όνομα του κεντρικού αμυντικού που προτάθηκε στην Ένωση μέσω μάνατζερ που έφερε τον Ελίασον.

Πρωϊνός "Ευαγγελιστής" με θε ματάκια που θα συζητηθούν κι αφορούν: το ενδεχόμενο επιστροφής Ζαγαρίτη στον Παναθηναϊκό... Τον νέο super talent του ΠΑΟΚ που έχει τρελάνει την διεθνή πιάτσα σκάουτς, τον σκανάρει όλη η ιταλική big 5 και οι δυο μεγάλες "Γερμανίδες" ενώ θεωρείται "ανώτερο πρότζεκτ από Τζόλη"...

Και για τον ατζέντη του Ελίασον που τον εμπλέκουν ξανά με την ΑΕΚ, αυτή τη φορά για θηριώδη Βραζιλιάνο στόπερ!!

ZAΓΑΡΙΤΗΣ: στην Πάρμα συνεχίζει να κάνει μόνιμα κάποιες αραιές εμφανίσεις (μετράει συνολικά 5 την τρέχουσα σεζόν), αλλά προς το παρόν δεν έχει στο μυαλό του να αποχωρήσει. Πόσο μάλλον να... γυρίσει στην Super League. Άλλωστε από πλευράς συμβολαίου, ο 21χρονος αριστερός μπακ είναι μια χαρά στην Ιταλία. Για την σεζόν 2022-23 έχει αποδοχές 270.000ευρώ συν τα μπόνους. Πάντως πριν απο  λίγες ημέρες δέχτηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα κι απο άνθρωπο που είχε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Για να τον βολιδοσκοπήσει πως θα έβλεπε την προοπτική της επιστροφής του στο "τριφύλι". Δηλαδή να γίνει κάπου... δεύτερος Βαγιαννίδης!! Θυμίζω πως ο Παναθηναϊκός έχει βγει στην αγορά για αναζήτηση "αντι-Γκάνεα", δηλαδή μπακ απ του Χουανκάρ...

ΤΖΙΜΑΣ/1: το νέο μεγάλο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, που τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 17 του χρόνια! Κανονικά / ηλικιακά θα έπρεπε να παίζει στην Κ17 ή την Κ19 αλλά ο νεαρός Στέφανος αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ Β του Πάμπλο Γκαρσία και...σκοράρει! Ήδη έχει επαγγελματικό συμβόλαιο (ως το 2024, σε πρώτη φάση), μετράει τον τελευταίο 1,5 χρόνο 16 συμμετοχές / 9 γκολ με τις μικρές εθνικές ομάδες ενώ στις πρόσφατη συγκέντρωση της Εθνική Νέων (U19) του Τάσου Θέου, ο Στέφανος Τζίμας αποτελούσε το θέμα συζήτησης των "επαγγελματιών" που βρέθηκαν στον Άγιο Κοσμά. Λογικό είναι αφού η διεθνής πιάτσα σκάουτς έχει "τσεκάρει" το όνομά του ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του στην Ευρώπη!! Με ύψος 1,85 είναι ένα σεντερ φορ με πλαστικότητα στις κινήσεις του, με καλή καθοδήγηση της μπάλας, τεχνική/ντρίμπλα, αλλαγή κατεύθυνσης και φυσικά το γκολ! Είναι τέτοιο ταλέντο, με τέτοια προοπτική,  που αρχικά στον ΠΑΟΚ σκεφτόντουσαν στα 16 του χρόνια να τον ανεβάσουν απευθείας στην πρώτη ομάδα, να δουλεύει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου! Τελικά κρίθηκε πως θα πιο ωφέλιμο για τον "μικρό" να περάσει πρώτα από τον ΠΑΟΚ Β. Και ήδη σε 4 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, ο Τζίμας μετράει 3 γκολ/1 ασίστ

ΤΖΙΜΑΣ/2: δεν είναι υπερβολή να πούμε πως τον πιτσιρικά Σαλονικιό παρακολουθεί όλη η υρωπαική ελίτ των κλάμπ που κάνουν πολύ live scouting! Για παράδειγμα από την Ιταλία όλη η Big 5, δηλαδή Γιουβέντους-Ιντερ-Μίλαν-Ρόμα-Αταλάντα ενώ από την Γερμανία Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου. Στα μέρη μας βέβαια για τον Τζίμα ήδη λένε πως είναι ο διάδοχος του Κούτσια. Σύμφωνα με την διεθνή πιάτσα σκάουτς όμως, είναι περίπτωση προδιαγραφών Χρήστου Τζόλη, που μέσα σε ένα χρόνο έκανε το μπαμ στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και πουλήθηκε 12.000.000 στην Νόργουιτς. Με την επισήμανση μάλιστα πως ο Τζίμας είναι "ανώτερος" (με πιο πλήρη χαρακτηριστικά) του Τζόλη και μπορεί να πιάσει μεγαλύτερο transfer fee!!

ΜΑΙΝΤΑΝΑ:  είναι Βραζιλιάνος πανύψηλος στόπερ (1,95), με Ιταλό μεγαλοατζέντη που τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει κανάλι συνεργασίας με την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Φρεντερίκο Παστορέλο των... Νίκλας Ελίασον, Στρατου Σβάρνα, Μάρκο Λιβάγια. Ο Ιάγκο Μαϊντάνα είναι δηλαδή "ομοσταβλός" τους, όπως και του Μπάστος, ενός επίσης σεντερ μπακ, που τον Αύγουστο είχε προταθεί στην Ένωση πριν υπογράψει στην Αλ Αχλί. Στην ιταλική πιάτσα αgents , λοιπόν, υποστηρίζουν πως ο agent Παστορέλο "προξενεύει" / συζητάει τον Μαϊντάνα με ένα κλαμπ της Serie A και με την... ΑΕΚ! Στα 26 του χρόνια ο Ιάγκο, με χρηματιστηριακή αξία 2.000.000 ευρώ, ανήκει στην βραζιλιάνικη Αμέρικα (με συμβόλαιο ως τον Δεκέβριο το 2023) και έκανε μέσα στο 2022 συνολικά 35 ματς (4 γκολ), τα 10 στο Λιμπερταδόρες! 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατάκα-φωτιά Ιωαννίδη για πέναλτι με Ολυμπιακό - "Έπιανα κεφάλι και στήθος για να σιγουρευτώ ότι..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags