Facebook Pixel Sportdog.gr | Μέσι και Αργεντινή θέλουν να γίνουν... Ισπανία - Θα ανεβούν στην κορυφή του κόσμου;
| 2022-12-15 17:24:00

Μέσι και Αργεντινή θέλουν να γίνουν... Ισπανία - Θα ανεβούν στην κορυφή του κόσμου;

Sportdog Team
Μέσι και Αργεντινή θέλουν να γίνουν... Ισπανία - Θα ανεβούν στην κορυφή του κόσμου;

Στον τελικό της Κυριακής (18/12-17:00) με τη Γαλλία, ο Λιονέλ Μέσι αναμφίβολα ονειρεύεται να ακολουθήσει τα ...βήματα της Ισπανίας των πρώην συμπαικτών του στην Μπαρτσελόνα, Τσάβι και Αντρές Ινιέστα, αφού η «φούρια ρόχα» είναι η μοναδική εθνική ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μολονότι ηττήθηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι της στο τουρνουά.

Μουντιάλ 2022: Η ήττα στο πρώτο παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ιστορικά μάλλον ...συνώνυμη με την αποτυχία στον τελικό, όπως για την Δυτική Γερμανία (1982), την Αργεντινή (1990) και την Ιταλία (1994).
 
 Η Αργεντινή, η οποία ηττήθηκε 2-1 στην πρεμιέρα της στο Κατάρ στις 22 Νοεμβρίου από τη Σαουδική Αραβία, θα προσπαθήσει να «μιμηθεί» την Ισπανία. Οι Ίβηρες έχασαν το 2010 στη Νότια Αφρική από την Ελβετία (1-0), ωστόσο έφτασαν στον τελικό, όπου νίκησαν (1-0 στην παράταση) την Ολλανδία.

 Αν εξαιρέσουμε τις διοργανώσεις που ξεκινούσαν με «νοκ άουτ» αγώνες, ο μετέπειτα νικητής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου επικράτησε στον πρώτο αγώνα του δεκαέξι από τις δεκαεννέα φορές, με δύο ισοπαλίες και μία ήττα να εμφανίζονται στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια.
 
 Το 1966, η Αγγλία αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Ουρουγουάη (0-0) στον εναρκτήριο αγώνα της, κάτι που δεν την εμπόδισε 19 μέρες αργότερα να κατακτήσει τον πρώτο -και μοναδικό μέχρι στιγμής- παγκόσμιο τίτλο της, νικώντας (4-2 στην παράταση) τη Δυτική Γερμανία.
 
 Το 1982, η Ιταλία ολοκλήρωσε επίσης χωρίς σκορ τη δική της συνάντηση με την Πολωνία, πριν «γράψει» άλλες δύο ισοπαλίες στην πρώτη φάση των ομίλων εναντίον του Περού (1-1) και του Καμερούν (1-1).
 Η Ιταλία, ωστόσο, έφτασε στον τελικό της Μαδρίτης, όπου νίκησε τη Δυτική Γερμανία, η οποία από την πλευρά της είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ισπανίας με ήττα από την Αλγερία (2-1).

 Κατά τη διάρκεια των δύο «στέψεων» της το 1978 και το 1986, η Αργεντινή κέρδισε τον πρώτο αγώνα της, κόντρα στην Ουγγαρία (2-1) και τη Νότια Κορέα (3-1), αντίστοιχα.
 Το 1990, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Ιταλία, η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα ηττήθηκε (1-0) -προς έκπληξη όλων- από το Καμερούν.
 Η Αργεντινή κατετάγη μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων στη φάση των ομίλων, γεγονός που της επέτρεψε να προκριθεί και να νικήσει (1-0) στους «16» τη Βραζιλία του Καρέκα.
 Στα προημιτελικά απέκλεισε τη Γιουγκοσλαβία των Προσινέτσκι, Σαβίτσεβιτς και Στοΐκοβιτς στη διαδικασία των πέναλτι (0-0, 3-2) πριν αποκλείσει στους «4» την «οικοδέσποινα» Ιταλία των Σκιλάτσι, Μπάτζιο και Μπαρέζι με παρόμοιο τρόπο στη Νάπολη (1-1, 4-3).
 Η «αλμπισελέστε» απέτυχε μόνο στον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα (1-0) με πέναλτι του Μπρέμε στο τέλος του αγώνα με τη Δυτική Γερμανία, την οποία είχε νικήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στον τελικό της διοργάνωσης στο Μεξικό.

 Το 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία, η οποία ηττήθηκε 1-0 από την Ιρλανδία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, έχασε στον τελικό από τη Βραζιλία στα πέναλτι, μετά από «λευκή» ισοπαλία (0-0).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags