Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βόλος: Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Τρομερός Παναθηναϊκός πάτησε τον Βόλο με... υπογραφή Σλοβένων! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-15 19:28:00

Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Τρομερός Παναθηναϊκός πάτησε τον Βόλο με... υπογραφή Σλοβένων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Τρομερός Παναθηναϊκός πάτησε τον Βόλο με... υπογραφή Σλοβένων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς σκόραραν και οι τρεις, ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός όπως τον ξέραμε και με το τελικό 3-0 απέναντι στον Βόλο στη Λεωφόρο, ουσιαστικά σφράγισε από τώρα την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός - Βόλος: Φόβος και τρόμος ο Παναθηναϊκός, σαν να μην πέρασε μια μέρα! Με τους τρεις Σλοβένους να σκοράρουν (Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς), το Τριφύλλι ήταν κυριαρχικό όπως το ξέραμε πριν τη διακοπή και με το τελικό 3-0 απέναντι στον Βόλο στη Λεωφόρο, ουσιαστικά σφράγισε από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς

Μετά από 32 ημέρες αποχής λόγω Μουντιάλ η αγωνιστική δράση επέστρεψε και στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Βόλο για το Κύπελλο. Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με το γνωστό δυναμικό τους ρυθμό το παιχνίδι, απειλώντας για πρώτη φορά στο 7', όταν συγκεκριμένα ο Σπόραρ μπήκε στην περιοχή από ωραίο πάτημα του Βέρμπιτς και σούταρε, με τον Κότνικ να διώχνει σε κόρνερ.

Η πρώτη τελική των Θεσσαλών στο ματς ήρθε στο 12ο λεπτό, μ' ένα μακρινό σουτ του Μεσκίδα που δεν ανησύχησε καθόλου τον Λοντίγκιν. Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβαζαν τα επίπεδα πίεσής τους, αγγίζοντας μάλιστα το γκολ στο 21'. Παλάσιος και Κώτσιρας συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει με το δεξί, αλλά τον Κότνικ να του λέει ξανά "όχι"!

Στο 24ο λεπτό έγινε μια περίεργη φάση. Αρχικά, ο διαιτητής έδωσε φάουλ του Μάγκνουσον στον Οζέγκοβιτς και κίτρινη κάρτα στον στόπερ του Παναθηναϊκού. Ο VAR έστειλε τον ρέφερι να επανεξετάσει τη φάση σε on field review για πιθανή κόκκινη του Ισλανδού. Εν τέλει, ο διαιτητής πήρε πίσω ακόμα και την κίτρινη στον Μάγκνουσον, καθώς είδε πως έχει προηγηθεί σκληρό φάουλ στον Μπερνάρ στο κέντρο. 

Κι ενώ ο Κότνικ απέκρουσε νέο δυνατό σουτ του Παλάσιος στο 42' και όλα έδειχναν ότι πηγαίνουμε στο ημίχρονο χωρίς γκολ, το Τριφύλλι... είχε άλλη άποψη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων λοιπόν ο Μπερνάρ σέντραρε από δεξιά, ο Βέρμπιτς πήδηξε άλλα έπιασε "ξυστά" την κεφαλιά, δίνοντας ουσιαστικά ασίστ στον Σπόραρ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Σλοβένος φορ με εύκολο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Το γκολ ελέγχθηκε στο VAR για οφσάιντ και μέτρησε κανονικά.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως ο Βόλος είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή, όταν στο 52' ο Νοκέρ μπήκε απειλητικά από τα δεξιά στην περιοχή και σούταρε δυνατά, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει. Ωστόσο οι Πράσινοι, άμεσα, είχαν την καλύτερη δυνατή αντίδραση. Για την ακρίβεια στο 54' ο Τσέριν με ένα φοβερό τεχνικό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή, νίκησε τον ανήμπορο ν' αντιδράσει Kότνικ για το 2-0!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βέρμπιτς 59' πέτυχε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό γκολ από τον συμπατριώτη του, καθώς εξαπέλυσε "οβίδα" με το αριστερό για το Πράσινο 3-0! Από τον πρώτο κιόλας αγώνα στη Λεωφόρο το Τριφύλλι ήταν με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (σ.σ. εκεί όπου εκτός απρόοπτου θα τον περιμένει ο ΠΑΟΚ), με τους τρεις Σλοβένους του να σκοράρουν!

Μετά την επίτευξη του τρίτου τέρματος το ματς ουσιαστικά "έσβησε", σε συνδυασμό και με τις μαζεμένες αλλαγές των δύο προπονητών. Το 3-0 δεν άλλαξε εν τέλει ποτέ μέχρι το σφύριγμα της λήξης (μοναδικό άξιο αναφοράς ένα διαγώνιο σουτ του Ιωαννίδη στο 83'), με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει νίκη... μισή πρόκριση!

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνσουσον, Χουάνκαρ (84' Σάντσες), Ρούμπεν (65' Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (84' Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (68' Σαβιέρ), Σπόραρ (65' Ιωαννίδης).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Kότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλης, Εσκοβάλ, Ουες (72' Ταχάτος), Μπαριέντος (72' Μεταξάς_, Μεσκίδα (66' Ματίγια), Νοκέρ (66' Β. Φερνάντες), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (79' Κούτσιας).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags