Facebook Pixel Κροατία - Μαρόκο: Ματσάρα στον μικρό τελικό και η Κροατία στο τρίτο βάθρο του κόσμου! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-17 18:56:00

Ματσάρα στον μικρό τελικό και η Κροατία στο τρίτο βάθρο του κόσμου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ματσάρα στον μικρό τελικό και η Κροατία στο τρίτο βάθρο του κόσμου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κροατία και Μαρόκο χάρισαν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη έναν σπουδαίο μικρό τελικό, με τους Κροάτες τελικά να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με το τελικό 2-1.

Κροατία - Μαρόκο: Κροατία και Μαρόκο χάρισαν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη έναν σπουδαίο μικρό τελικό, με τους Κροάτες τελικά να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με το τελικό 2-1. Άξιο Μαρόκο, έκανε ό,τι καμία άλλη αφρικανική ομάδα δεν έχει πετύχει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Γκβαρντιόλ, Ντάρι και Όρσιτς τα γκολ του αγώνα.

Το ματς

Ένα φοβερό μικρό τελικό μας χάρισαν Κροατία και Μαρόκο, με το παιχνίδι να είναι καταπληκτικό και 2 γκολ να επιτυγχάνονται πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά!

Συγκεκριμένα στο 7' οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ, όταν η τρομερή κεφαλιά-ψαράκι του Γκβαρντιόλ νίκησε τον Μπόνο για το 1-0! Η απάντηση των Μαροκινών ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά μετά (σ.σ. στο 9') με νέα κεφαλιά αυτή τη φορά του Ντάρι, ισοφάρισαν σε 1-1 και ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Σε αντίθεση με τη φάση του 1-0 όπου ο Μπόνο δεν μπορούσε ν' αντιδράσει, εδώ ο Λιβάκοβιτς έφερε μεγάλη ευθύνη καθώς έκανε λανθασμένη έξοδο.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε καθόλου μετά τα γκολ και στο 24' ήρθε μία μεγάλη ευκαιρία για τους Κροάτες, όταν ο Μπόνο έπεσε στα πόδια του Λιβάγια και δεν τον άφησε να σκοράρει με φάτσα όλο το τέρμα μπροστά του. Το Μαρόκο είχε απάντηση στο 29', με τον Εν Νεσίρι να μην πιάνει την κεφαλιά προ κενής εστίας από την εξαιρετική σέντρα του Χακίμι. Το πρώτο ημίχρονο έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις, καθώς το άπιαστο πλασέ του Όρσιτς στο 42' νίκησε εκ νέου τον Μπόνο για το 2-1 της Κροατίας, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε κάπως, με την Κροατία να ελέγχει πάντως το ματς. Το Μαρόκο ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης άφηνε περισσότερους κενούς πλέον χώρους στην άμυνα του, κάτι που ο Μόντριτς και οι συμπαίκτες του ήθελαν να εκμεταλλευτούν. Μάλιστα απείλησαν για πρώτη φορά στο 47', όταν το τρομερό σουτ του Όρσιτς βρήκε οριακά την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ήδη πεσμένος ρυθμός "πάγωσε" κι άλλο, καθώς στο δεκάλεπτο από το 56' μέχρι το 66' έγιναν συνολικά 5(!) αλλαγές, εκ των οποίων οι τρεις αναγκαστικές. Μοιραία έτσι, έπρεπε να φτάσουμε στο 71' για να δούμε το δυνατό σουτ από μακριά του Βλάσιτς, να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπόνο.

Μία από τις τελευταίες μεγάλες στιγμές της συνάντησης ήταν το άστοχο πλασέ του Κόβασιτς, στο πλάγιο τετ-α-τετ του 87ου λεπτού. Ο Κροάτης αστόχησε, το Μαρόκο παρά την ύστατη προσπάθεια στο φινάλε δεν κατάφερε να βρει γκολ... παράτασης (σ.σ. είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία από κεφαλιά του Εν Νεσίρι στις καθυστερήσεις), με το τελικό 2-1 ν' ανεβάζει την Κροατία στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Οι ενδεκάδες:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γκβαρντιόλ, Σούταλο, Πέρισιτς, Στάνισιτς, Κόβασιτς, Μάγιερ (66' Πάσαλιτς), Μόντριτς, Όρσιτς (90+5' Γιάκιτς), Λιβάγια (66' Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (60' Βλάσιτς).

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ (67' Αμαλά), Ντάρι (60' Μπενούν), Ατιάτ-Αλάχ, Σαμπίρι (46' Σαΐρ), Άμραμπατ, Ελ Κανούς (56' Αλ Κανούς), Ζίγιες, Εν Νεσίρι, Μπουφάλ (60' Ζαρουρί).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags